Tervetuloa mukaan sisustushullun hulluun maailmaan!

Täällä kirjoittelee sopivasti elämää nähnyt kahden, jo aikuisen lapsen äiti sekä luultavasti maailman ihanimman miehen vaimo. Sydäntä lähellä ovat vanhat esineet, -huonekalut ja -rakennukset ja ennen kaikkea sisustaminen ja koti. Lapset asuvat jo omillaan, mutta saman katoan alla asustelee myös kaksi Maine Coon-kissaa, Mauno ja Kerttu. Blogini on oma päiväkirjani jossa seuraillaan meidän perheen touhuja kodin ja nykyään myös kesäasuntomme parissa, välillä hiukan matkailua asuntoautolla, kissa veijareiden touhuja ja kommelluksia, sekä kirppishöperön löytöjö ja aarteita.

Elämän aikana on tullut muutettua useampaankin kertaan milloin mistäkin syystä ja tällä kertaa asustelemme vuonna -24 rakennetussa vanhassa navetassa, kesäkotimme Vallgårdin ensimmäinen osa on rakennettu 1700-luvun puolella ja viimeisin 1920.

Ja niin kuin kaikki vanhojen talojen omistajat tietävät, puuhaa riittää talon ja pihan huoltamisessa, puhumattakaan sisustamisessa... se on sellainen ikuisuusprojekti...ihana sellainen!







sunnuntai 15. lokakuuta 2017

TÄÄLLÄ EI TAPAHDU YHTÄÄN MITÄÄN, VAI TAPAHTUUKO?

Nyt tuntuu siltä että en saa mitään kotona aikaiseksi, muualla kyllä onneksi.
Monta kivaa projektia odottelisi toteuttajaansa, mutta kun ei kehtaisi millään! Mutta yhden asian olen tehnyt sentään viikko sitten, pensselöin yläkerran valkoisen kaapin harmaaksi. Tätäkin olin mielessäni suunnitellut pitkään, mutta tehtyä en saanut ennen kuin nyt. Tykkään kovasti, kaappi sopii aulaan paljon paremmin tässä värissä ja jos joskus alkaa kaduttamaan niin maalataan uudestaan : )

Kuva ennen...



...ja nyt...




Kuvaus pimeässä ei oikein anna oikeutta väreille, mutta vannon että täällä livenä on parempi näin. Toisen maalaus projektin sain juuri naapuriltamme, ihana vanha kiikkutuoli kotiutuu meille pian kun vähän sitä ensin rapsuttelen ja sutaisen ; )
Yläkerran isompaan vierashuoneeseen löysin kauniin vanhan lipaston Lundagårdista  muutamia viikkoja taaksepäin. Tämän kohdalla hiukan vielä mutustelen mitä värin kanssa tapahtuu, kyllä se vaihtuu mutta mihin suuntaan päädyn...



Tiedän että harmaa sopisi tähän hyvin, mutta täytyy varoa että aivan kaikki ei muutu harmaaksi. Kirppareilla ei juurikaan ole tullut kesän antiikkiähkyjen jälkeen kuljettua, mutta ohimennen aina jossain poikkean työmatkoillani. Mitään ihmeempää en hae enkä oikeastaan haluakaan, mutta koskaanhan ei tiedä mitä ylitsepääsemätöntä vastaan tulee.




Voisikohan sellaisiksi luokitella esimerkiksi vanhat kattilankannet tai taulunkehykset?? 



Kehyksissä oli mukana taidettakin, mutta yhtään väheksymättä sen tekijää päätin kuitenkin pitää itselläni pelkät kehykset : )
Voisiko myös ylitsepääsemättömän tarpeelliseksi nimittää pari vanhaa lasikulhoa...



...tai yhtä pienen pientä suloista vanhaa puuheppaa??? Kyllä kait, ainakin se osto hetkellä tuntui juuri siltä : )


Kun nyt sitten alan ynnäämään kaikkea tuikitarpeellista kasaan, olen tainnut sittenkin käydä muutaman kerran ihan vaan ohimennen kirppareilla ; ) Onhan tässä taas tullut käytyä niin monella eri paikkakunnalla, että olisi jo suorastaan ihme jos en minnekään eksyisi välillä.





Samaan syntilistaan lisään vielä pari Kalixin aarretta, mitkä taisi jäädä mainitsematta taannoin kun sieltä vanhan puusohvan hain. Näin tämä meidän elämä täällä tuppaa menemään, aarteita tulee ja aarteita menee... taas olen kerännyt tavaraa mojovan läjän kirpparille vietäväksi ja muutama huonekalukin on taas vaihtanut omistajaa. Tämä tavaroista luopuminen välillä on oikein mukavaa, sillä koskaanhan ei tiedä mitä ylitsepääsemättömiä aarteita tulee vastaan kotiin vietäväksi!

Nyt lähden raaputtelemaan kiikkustuolia, nautitaan vielä vapaasta tämä ilta!

2 kommenttia:

  1. Kyllä kuvistakin näkee, miten hieno harmaa kaappi on. Minustakin kauniimpi näin! Olet kyllä hyvä esimerkki, kun suostut myös luopumaan kalusteistasi ja tavaroistasi. Niin kun tekee, voi hyvällä omallatunnolla hankkia jotain tilallekin. Minua sen sijaan vaivaa huono luopumisen kyky :(.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tunnustan että joskus luopuminen on vaikeaakin, mutta sitten kun sen päätät tehdä jo kun kalusteen kohdalla niin oikeastaan on vaan helpottunut olo. Pienempi tavara taas alkaa tuntumaan ylimääräiseltä krääsältä, sillä koko ajan olisi tarjolla jotain uutta ja kivempaa... tässä se valmis kierre sitten on 😀
      Kotimme on vähän sellainen muuttuva emännän mielenailahdusten mukaan, mutta luettelen tämän harrastukseksi muiden joukkoon niin että sille on hyvä perustelu 😁😁

      Poista