Tervetuloa mukaan sisustushullun hulluun maailmaan!

Täällä kirjoittelee sopivasti elämää nähnyt kahden, jo aikuisen lapsen äiti sekä luultavasti maailman ihanimman miehen vaimo. Sydäntä lähellä ovat vanhat esineet, -huonekalut ja -rakennukset ja ennen kaikkea sisustaminen ja koti. Lapset asuvat jo omillaan, mutta saman katoan alla asustelee myös kaksi Maine Coon-kissaa, Mauno ja Kerttu. Blogini on oma päiväkirjani jossa seuraillaan meidän perheen touhuja kodin ja nykyään myös kesäasuntomme parissa, välillä hiukan matkailua asuntoautolla, kissa veijareiden touhuja ja kommelluksia, sekä kirppishöperön löytöjö ja aarteita.

Elämän aikana on tullut muutettua useampaankin kertaan milloin mistäkin syystä ja tällä kertaa asustelemme vuonna -24 rakennetussa vanhassa navetassa, kesäkotimme Vallgårdin ensimmäinen osa on rakennettu 1700-luvun puolella ja viimeisin 1920.

Ja niin kuin kaikki vanhojen talojen omistajat tietävät, puuhaa riittää talon ja pihan huoltamisessa, puhumattakaan sisustamisessa... se on sellainen ikuisuusprojekti...ihana sellainen!







maanantai 13. toukokuuta 2019

HERÄTTY ELOON TAAS

Hei pitkästä aikaa!

Pieni blogitauko on tulut tehtyä niin tahattomasti kuin tarkoituksellakin, mutta lopettaa en ole aikonut tätä pientä rakasta päiväkirjaani. Täältähän käyn aina lunttaamassa mukavat tapahtumat, säät ja erilaiset paikat sekä ajankohdat, myös mukavimmat valitut valokuvat kaikesta on helpointa löytää täältä kuin tuhansien koneelle tallennettujen otoksien joukosta. Tästä saan kiittää laiskuuttani ja sitä että en ole saanut tehtyä mitään järjestelmällisiä kuvakansioita.

Tämän vuoden puolella on ollut paljon mukavia tapahtumia, mutta myös niitä surullisia joista olenkin tänne käynyt kertomassa. Mutta näihin ikäviin tunnelmiin en aio enään täällä palata, elämä jatkuu ja onneksi sinne mahtuu paljon hyviä asioita. Olisi niin paljon kerrottavaa ja näytettävää, että en tiedä mistä aloittaisi. Kotona ei ole tapahtunut mitään uutta remonttien eikä sisustamisen tiimoilta, mutta koko talvi on tullut suunniteltua kesätorpan värimaailmaa ja hankittua kaikenlaista kivaa kesäkotiimme sekä valmiiksi on tilattuna joitakin tapetteja odottamaan remontin toteuttamista.

Jokin viikko taaksepäin saimme muutaman työkaverin kanssa kokea huikean matkan Etelä-Afrikkaan, siitä riittää kertomista ja kuvia sen verran paljon että jätän sen postauksen vielä tulevaan. Pysytään realiajassa ja viikonlopussa, siinä ihanassa tunteessa kun pääsimme ensimmäistä kertaa talven jälkeen ihanalle kesätorpallemme Vallgårdiin.



Hiukan jännitti onko kaikki kunnossa ja millainen on ensimmäinen tunne kun kylmään ja kosteaan tupaan astuu. Mieluisa yllätys oli kun kaikki oli entisellään aivan kuin lähtiessämmekin, kolea kosteus ei ollutkaan vastassa eikä minkäänlaisia tunkkaisia hajuja. Olimme varautuneet että nukumme ensimmäisen yön asuntoautossa (joka on muuten myös tänä keväänä vaihtunut Teuvosta Aadolfiksi) kunnes saamme mökkiä lämpimämmäksi ja kuivemmaksi, mutta ilo oli suuri kun pääsimmekin heti yöpymään sisällä. Laitoimme useita kosteudenkerääjiä eri huoneisiin ja ne olivatkin täynnä vettä, luulen että auttoivat ainakin osittain asiaa.
Perjantai ilta oli sateinen kuin myös äitienpäivä sunnuntai, mutta lauantaina sai viettää aivan oikeaa kesäpäivää lyhythihaisessa. Niinpä puuhastelimme koko päivän ulkosalla siistien pihaa ja ruoatkin syötiin tottakai ulkona.
Olen niin tyytyväinen kun saimme etupihan puolelta kaikki pensaiden ja puittenjuuret raivattua vuosien heinäkasvuston alta esiin ja niinkuin ennen on ollut tapana piilottaa kaikki rikkinäinen johonkin pihanperälle, niin monenaista rompetta löytyi siivottavaksi saunan takaa täältäkin.





Jotain jätän muistoksi rytöläjästä vaikka rikkinäisiä olikin. Sommittelen jotenkin ne mukaan tulevaan kukkapenkkiin, eiköhän ne sinne sulaudu mukaan.


Sisällä emme juuri mitään vielä ennättäneet tekemään uuden kirppislampun asennuksen lisäksi, polttelimme vain tulta pönttiksissä ja nautimme tunnelmasta.



Tästä on ilo jatkaa tulevaa kesää ja remontteja. Kissojen häkkikin on tekeillä, joten katit oppikoon kulkemaan mukana jatkossa 😀


Mukavaa viikonalkua!

5 kommenttia:

  1. Ihanaa lukea kuulumisiasi:)
    Nämä blogit ovat kyllä melkoisia "tietopankkeja", joihin on aina kiva palata kun tarve tulee:)
    Aaettä, teillä on niiin romanttinen kesäpaikka, tuolla viihtyy aivan varmasti säällä kuin säällä:)
    Nuo vanhat pönttikset ovat niin upeita lämmönlähteitä sekä tunnelman tuojia:)
    Ihanaa kesää! T: -Satuli-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa kiva kuulla että joku vielä käy kurkkimassa kuulumisia. Harmi että blogit näyttävät koko ajan vähenevän ja nyt huomaan itsekin sortuvani siihen. Jospa tässä taas innostuisi, koska en haluaisi tätä kokonaan unohtaakaan... monen vuoden päiväkirjaani sisustamisesta, remonteista, kirppuslöydöistä ja mukavista matkoistamme. Nyt tuntuu taas siltä että jotain kivaa seurattavaakin tulee Vallgårdin kunnostuspuuhien tiimoilta. Kesä edessä ja suunnitelmia monenlaisia.
      Kiitos kommentista ja aurinkoista kesää Satuli!

      Poista
    2. Olen myös huomannut, että näiden blogien pitäminen on vähentynyt, johtuneeko sitten tästä kiireisestä ajasta??
      Itsellänikin on välillä pidempiä taukoja päivityksissä, mutta sitten taasen jostain se uusi idea tulee päivityksiin:)
      Pidän kirjoittamisesta sekä kuvaamisesta ja blogin pitämisessä ne yhdistyvät mukavasti:)
      Ihanaa kesää myös sinulle!
      T: -Satuli-

      Poista
  2. Sometaukoa on täälläkin ollut ilmassa ja hyvä niin :). Tuo paikkasi on vaan niin valtavan ihana. Siellä on jotenkin niin täydelliset mittasuhteet ja kaunis punamulta hehkuu kevätauringossa. Upea, idyllinen paikka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pilvi! Olen aivan rakastunut tähän paikkaan ja pikkuhiljaa saamme tehtyä siitä oman näköisen. Kyllä sinä tiedät tunteen, sydän on pakahtua kun joutuu lähtemään pois! ❤️

      Poista