Tervetuloa mukaan sisustushullun hulluun maailmaan!

Täällä kirjoittelee sopivasti elämää nähnyt kahden, jo aikuisen lapsen äiti sekä luultavasti maailman ihanimman miehen vaimo. Sydäntä lähellä ovat vanhat esineet, -huonekalut ja -rakennukset ja ennen kaikkea sisustaminen ja koti. Lapset asuvat jo omillaan, mutta saman katoan alla asustelee myös kaksi Maine Coon-kissaa, Mauno ja Kerttu. Blogini on oma päiväkirjani jossa seuraillaan meidän perheen touhuja kodin ja nykyään myös kesäasuntomme parissa, välillä hiukan matkailua asuntoautolla, kissa veijareiden touhuja ja kommelluksia, sekä kirppishöperön löytöjö ja aarteita.

Elämän aikana on tullut muutettua useampaankin kertaan milloin mistäkin syystä ja tällä kertaa asustelemme vuonna -24 rakennetussa vanhassa navetassa, kesäkotimme Vallgårdin ensimmäinen osa on rakennettu 1700-luvun puolella ja viimeisin 1920.

Ja niin kuin kaikki vanhojen talojen omistajat tietävät, puuhaa riittää talon ja pihan huoltamisessa, puhumattakaan sisustamisessa... se on sellainen ikuisuusprojekti...ihana sellainen!







maanantai 1. elokuuta 2011

TERVEISIÄ KOKKOLASTA

Nyt on lomat lomailtu ja arkinen aherrus taas aloitettu, mutta mukavin mielin sen teen näin upean loman jälkeen. Ei se aina niin montaa päivää aina tarvitse, kun saa jo kivasti akkuja ladattua ja unohtaa välillä tämä normaali arki kokonaan. Saimme viettää lomaa miehen kanssa aivan kahdestaan, mukana oli vain tuo perheen nuorimmainen... eli kukapas muukaan kuin meidän kissa Arttu. Kivasti tämä kaveri kulkee mukana autossa omassa häkissään ja asuntovaunu on jo niin tuttu paikka että sielläpä ei ole mitään hätää. Saipa Artsi myös uuden ystävän Oulaisista, Aatun kanssa tehtiin tuttavuutta kovasti.





Saavuimme Kokkolaan tiistaina ja keskiviikkona sitten suunnistimme aivan Kokkolan leirintäalueen vieressä oleville asuntomessuille. Olin oikein positiivisesti yllättynyt messujen tarjonnasta... kiva paikka meren äärellä ja kerrankin tuli sellainen olo, että nämä talot on tarkoitettu aivan tavallisille ihmisille. Talot eivät olleet liian pröystäileviä ja eikä yli hilseen meneviä erikoisuuksia niin kuin monena vuonna on näin ollut. Tokihan sitä 
500 000-600 00 euroa ei taida aivan kaikkien meidän taskuista löytyä, mutta onni niillä kellä löytyy ;0)
Täytyyhän talojen ja sisustusten toki olla sen verran näyttäviä, että niitä haluttaa mennä katsomaan ja noukkimaan ideoita omaankin käyttöön.


Monessa talossa oli rakennettu viherhuoneet, jotka olikin sisustettu toinen toistaan ihanammin. Tuttujen toimittajien tavaroita löytyikin monesta pihasta ja kodista.



Ihanaa vanhaa tunnelmaa...


Kyllähän näissä maisemissa kelpaisi työskennellä


Blossomin Bernilla Sundell oli sisustanut yhden kokonaisen talon



Kaunista vaaleaa sävyä näkyi paljon sisustuksissa, valkoista, beigeä, harmaata jne.



Sitten vähän rouheampaa...




Kuvat eivät ole millään tavalla järjestyksessä, joten sisustukset voivat olla aivan eri taloista.


Kyllähän tässä asuisi....


...mutta ehkä rahat riittäisivät vain tähän koko luokkaan ;0)


Täytyyhän se joku kummallisuuskin olla joukossa...



Väriäkin näkyi muutamissa kohteissa, hauskoja tapetteja...




Tämän asunnon sisustuksen teemana oli Kaj Stenvallin ankkataulujen sisustukset.



Kivasti yhdistettynä modernia ja vanhaa


Kivoja pihojakin löytyi alueelta ja nekin olivat sisustettuja


Seiniin oli tehty myös useammissakin kohteissa maalauksia. Kylläpä olisi mielekästä kellotella tällaisessa hammaslekurin toolissa... ehkä!



Sisustustarroja löytyi myös monen talon seinistä


Tässä oli Kajaanilaisen Päivi Huuskon kodin kattausta ja arvatkaapas mistä kynttilänjalat ovat peräisin... no meidän tuvaltapa tietenkin. Päivi on muuttamassa Kokkolaan ja tämä upea talo oli sisustukseltaan hänen käsialaansa (kohde 39)


Kylläpä tällaisia näköaloja voisi parvekkeeltaan katsella


Paola Suhosen sisustama asunto jakaa varmaan mielipiteitä....
tässä itse värkätty lamppu kohteesta.


Lisää upeita tapetteja


Tässä oli yksi lempikohteistani, yllätys yllätys... se olikin kerrostalossa. Mutta kyllä voisin täälläkin majailla. Sisustuksen oli toteuttanut Tila-ohjelmastakin tutuksi tullut Milla Alftan



Vaaleiden kotien vastakohtana olikin sitten käytetty myös paljon mustaa ja tummia sävyjä. Vaikka oma kotini onkin tietyn tyylinen, niin on rikkaus saada suunnitella myös aivan eri tyyppisiä koteja. Maailmassa on niin paljon ihania sisustustyylejä!



Alueen maisemia


Rannassa oli monta taloa, jossa oli omat rantasaunat.


Kelpaisihan tuota täällä saunoa


Upeita olivat talot, mutta kun seuraavana päivänä pääsin Kokkolan vanhaan kaupunkiin Neristaniin... olin sulaa vahaa. Kyllä minä sieltä vaan ennemmin sen talon ottaisin!!!

Sieltä löytyi myös yksi messujen oheiskohde Knapen-talo. Talo on ison remontin alla ja vielä keskeneräinen, mutta osittain kuitenkin jo "valmis", Jukka Rintalan sisustamana. Siitäpä varmasti taas löytyy montaa mieltä olevaa kommenttia...










Nyt taitaa tämä postaus levitä niin pitkäksi että jätän nämä vanhankaupungin kuvat ja Kotieläinpuiston ym. kuvat vielä näyttämättä teille. Kuvia olisi niin valtavasti, koska nähtävääkin oli niin paljon näissä kohteissa. 
Tulossa siis vielä kuvia Neristanista lisää ja vanhojen talojen pihoista, kotieläinpuistosta joka oli täynnä myös vanhoja rakennuksia museo tavaroineen, siisrtolapuutarhasta, merirosvolaivoista ja ihka elävästä Elviksestä.
Hiukan tein töitäkin matkalla, mutta kivoja sellaisia. Pääsin tekemään hankintoja niin omaan kotiin kuin Tuvallekin myyntiin, joten arvata saattaa että Ooppelin jouset natisi kun takaisin päin tultiin.
Tässä vielä kuvia aarteista...












Myytävistä tuotteista sitten myöhemmin lisää...

Nyt nukkumaan ja iloisin mielin aamulla omaan tupaan työskentelemään.
Hyvää yötä!

1 kommentti:

  1. Paras katsaus messuista tähän mennessä!
    Mukaan lukien muutama sisustuslehti!!

    Kiitos♥

    VastaaPoista