Tervetuloa mukaan sisustushullun hulluun maailmaan!

Täällä kirjoittelee sopivasti elämää nähnyt kahden, jo aikuisen lapsen äiti sekä luultavasti maailman ihanimman miehen vaimo. Sydäntä lähellä ovat vanhat esineet, -huonekalut ja -rakennukset ja ennen kaikkea sisustaminen ja koti. Lapset asuvat jo omillaan, mutta saman katoan alla asustelee myös kaksi Maine Coon-kissaa, Mauno ja Kerttu. Blogini on oma päiväkirjani jossa seuraillaan meidän perheen touhuja kodin parissa, välillä hiukan matkailua asuntoautolla, kissa veijareiden touhuja ja kommelluksia, sekä kirppishöperön löytöjö ja aarteita.

Elämän aikana on tullut muutettua useampaankin kertaan milloin mistäkin syystä ja tällä kertaa asustelemme vuonna -24 rakennetussa vanhassa navetassa. Ja niinkuin kaikki vanhojen talojen omistajat tietävät, puuhaa riittää talon ja pihan huoltamisessa, puhumattakaan sisustamisessa... se on sellainen ikuisuus projekti...ihana sellainen!sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

NAVETASTA KODIKSI OSA 8

Aika monta osaa näyttää kertyvän kotimme muutoksista. Olen itsekin aika yllättynyt siitä miten paljon olemme oikeasti saaneet näiden vajaan neljän vuoden aikana tehtyä remonttia, eikä nämä ole edes niitä ainoita asioita vaan monenmoista muutakin korjausremppaa on ollut rinnalla. Jokainen vanhassa talossa asuva varmasti tietää, että ei näissä voi vaan asua ja ihmetellä... varmasti puuhaa riittää aina mikäli aikoo talon kunnossa pitää : ) Alakerran osalta on vielä jäljellä eteinen, pukuhuone ja viimeisimmäksi tehty kylpyhuone ja sauna. Koska pukuhuone odottelee vielä lattiaa, ajattelin että siirrymme välillä yläkertaan.
Se onkin ollut yksi mielenkiintoisimmista muutoksista, koska yläkerta oli alunperin yhtä suurta tilaa ja nyt siellä on kolme erillistä huonetta sekä kaksi vaatekomeroa. Aika hurja on muutos aivan alkupisteestä tähän päivään...


Tämä kuva on otettu niiltä ajoilta kun rakennusta on alettu rakantamaan ravintolatiloiksi, emme siis ole itse nähneet kotiamme aivan tässä pisteessä.
Tältä tila näytti silloin kun me muutimme tänne...
Tässä kohdassa on nykyään tyttären huone ja alemmissa kuvissa näkyy tila missä on tänä päivänä aula ja vierashuoneemmeTytär joutui asumaan aika pitkään suurissa tiloissa. Oma nurkkaus kalustettiin, lopuissa tiloissa lähinnä säilytettiin tavaroita.
Pohjakuvassa nykyiset huoneet merkitty punaisella, sinisellä merkkasin kohdan talostamme missä yläkerta sijaitsee. Asuinkerrokset eivät ole meillä päällekkäin, vaan yläkerta on varastojen päällä.Aloitetaan suunnittelusta. Vaikka tila onkin hyvän kokoinen, siltikin suunnitteluvaiheessa huomasin että neliöitä ei ole yhtään liikaa huonekaluille mitä halusin sinne mahduttaa. Niinpä käytin avukseni maalarinteippiä ja mittaa, näin sain tarkat mitoitukset tehtyä sen mukaan mitä millekin mööpelille tarvittiin.
 Näin päästiin väliseinien tekoon.Oviaukosta näkyy tytön huone, vasemmalle kädelle sijoittuu vierashuone...Vanhat pariovet ostimme jo muuttovaiheessa entisestä kotikaupungistamme, en vielä silloin tiennyt mihin ne tulemme käyttämään ; )


Ensimmäisenä piti saada valmiiksi tyttären huone. Hän oli sopivasti kaksi kuukautta työharjoittelussa Espanjassa ja huoneen valmistuminen oli yllätys kotiinpaluun kunniaksi.


Tässä vielä uusimpia kuvia huoneesta...Aulan mitoittaminen olikin kaikista haasteellisinta, tässä tilassa ei ole yhtään ehjää seinää ja matala vinokatto siihen päälle...


Tästä lähdettiin ja tässä nyt...


Ja se kolmas tila, vierashuoneemme jossa haasteena oli valtavan suuri puolikaaren muotoinen aukko olohuoneeseen...


Asensimme aukkoon ikkunan jonka voi avata, näin saamme hyödynnettyä ylös nousevan lämmön. Ikkuna oli alunperin yksiosainen, mutta näppärä mieheni halkaisi sen kahtia.


Vielä näkymä parvelta vierashuoneeseen......ja vierashuoneesta parvelle...


 Alhaalla olohuone...


Tulipas laitettua aikamoinen kuvapläjäys, mutta olihan tässä huoneitakin kolme. Tämä aikamatkailu on ollut yhtä seikkailua ja ihmetystä, miten ihmeessä olemme ennättäneet tämän kaiken tehdä???  Tässä välissä kuten tiedätte, on sisustuskin ennättänyt vaihtua moneen otteeseen : )

8 kommenttia:

 1. Olette kyllä tehneet huikeaa työtä! Kaunista! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun siitä tykkää niin on mukava toteuttaa omia ideoita. Suuri onni on osaava mies, kiitos kuuluu pitkälti hänelle.

   Poista
 2. On tuo teidän koti kyllä kiva ja persoonallinen.
  Ei muutekseen aikanaan lehtijutusta saanut lähellekään sitä kuvaa, mitä se oikeasti on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina! Onhan tämä vähän erilainen, samalla myös haasteellinen : )

   Poista
 3. Kyllä on kaunista - ja minkä työn olette tehneet! Hatunnosto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan sitä tehty, mutta yllättävä kyllä sitä ei vaan muista. Kiitos Jaana!

   Poista
 4. Upeaa työtä olette tehneet -ja lyhyessä ajassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari! Tuo aikakäsite onkin jännä juttu : ) Toisaalta tuntuu että kaikki tapahtuu hitaasti ja olemme asuneet iät ja ajat täällä, välillä taas itsekin ihmettelee miten paljon on ennätetty tehdä. Ulkopuoliset sanovat että teemme aina jotain ja meistä taas tuntuu että välillä on hyvinkin pitkiä aikoja välissä kun emme tee mitään.

   Poista