Tervetuloa mukaan sisustushullun hulluun maailmaan!

Täällä kirjoittelee sopivasti elämää nähnyt kahden, jo aikuisen lapsen äiti sekä luultavasti maailman ihanimman miehen vaimo. Sydäntä lähellä ovat vanhat esineet, -huonekalut ja -rakennukset ja ennen kaikkea sisustaminen ja koti. Lapset asuvat jo omillaan, mutta saman katoan alla asustelee myös kaksi Maine Coon-kissaa, Mauno ja Kerttu. Blogini on oma päiväkirjani jossa seuraillaan meidän perheen touhuja kodin parissa, välillä hiukan matkailua asuntoautolla, kissa veijareiden touhuja ja kommelluksia, sekä kirppishöperön löytöjö ja aarteita.

Elämän aikana on tullut muutettua useampaankin kertaan milloin mistäkin syystä ja tällä kertaa asustelemme vuonna -24 rakennetussa vanhassa navetassa. Ja niinkuin kaikki vanhojen talojen omistajat tietävät, puuhaa riittää talon ja pihan huoltamisessa, puhumattakaan sisustamisessa... se on sellainen ikuisuus projekti...ihana sellainen!keskiviikko 13. syyskuuta 2017

RAKKAUDESTA REMONTTIIN

Jokin aikaa sitten Kokkolassa oli toista kertaa järjestettu Rakkaudesta Remonttiin tapahtuma, jossa 17 ihanaa vanhaa taloa avasi ovensa yleisölle. Kaikkiin kuviin ja niiden julkaisuun on kysytty lupa, joten mielelläni esittelen teille muutamia kuvia kauniista kodeista mitä pääsimme ihastelemaan.


Rakkaudesta Remonttiin facebookViiden euron lippua vastaan pääsi katsomaan taloja sisältä sekä ulkoa ja mukaan sai vielä lehtisen missä oli kartta jokaiseen kohteeseen sekä pieni selostus kustakin kohteesta. Jokaisessa kodissa oli myös asukkaat itse kertomassa talon historiasta sekä remontoinnista, he onnistuivat tekemään kierroksesta aivan täydellisen!Voisiko liukuovi olla enään kauniimpi!!


Piharakennuksessa oli ihastuttava sauna ja takkatupa


Tässä pihassa tänä vuonna oli esittelyssä vain piharakennuksen toimistotilat, kaunis vanha tiilirakennus oli kyllä sykähdyttävän kaunis.
Seuraava kohde oli Laivurintalo jossa asukkaat asuttavat yläkertaa ja alakerta toimii kokous- ja juhlapaikkana. Tätä taloa remontoidaan parhaillaan ja niinpä osittain joitain tiloja oli vielä tekemättäkin.

Nämä suljetut pihat aitauksien sisällä ovat mitä ihanimpia, aivan kuin astuisi vuosisatoja ajassa taaksepäin kun muu maailma katoaa näkyvistä. Tämän portin takana oli jälleen puutarha kuin sadusta ja sisällä oli taidetta minun makuuni


Taiteilija Lena Seppä oli itse paikalla ja kertoi työskentelystään. Rakastuin näihin maalauksiin Neristanin vanhoista rakennuksista ja hiukan mietinkin pitäisikö teettää vastaava akvarellityö meidänkin talosta, malliksi riittäisi hyvä valokuva.

Kokkolan vanhakaupunki on täynnä ihania taloja, mutta avoimia ovia oli myös Neristanin ulkopuolella.

Seuraavassa kohteessa kävimme jo muutama vuosi taaksepäin Kokkolan asuntomessujen aikoihin. Yllätys oli suuri kun remontti oli aivan samassa pisteessä kuin silloinkin, harmi... odotin kovasti pääseväni näkemään talon valmiina. Tästä tulee upea, joku onnekas saa tästä ihanan kodin joskus!


 Samassa pihapiirissä on useampi talo, kaikki aivan erityylisiä keskenään.Oli kiva päästä näkemään todellisuuttakin mitä vanhan talon ostaminen parhaimmillaan vaatii, tästä kaikki lähtee liikkeelle ennen kuin ihana idylli on valmis asuttavaksi.

Jos minulta kysyttäisiin, voisin lähteä tällaiseen projektiin... mies luultavasti ei, vaikka hänkin olisi aivan valmis muuttamaan näihin ihaniin suljettuihin pihoihin.


Nyt astumme hiukan kauemmas keskustan vanhasta kaupungista, idyllisiä vanhoja taloja riittää täälläkin. Nämä rakennukset aivät ole aivan niin vanhoja kuin Neristanissa, mutta ikää alkaa näilläkin olla lähemmäs sata vuotta.Ihania tapetteja koti pullollaan, tänne ne sopivat niin täydellisesti!!Myös tässä 1941 rakennetussa talossa on käytetty ihanasti värejä ja rohkeita kuoseja, upeaa värien käyttöä!

 Jos saisin tällaisen vaatehuoneen, lupaisin pitää sen aina mitä parhaimmassa järjestyksessä... aamen!!


 Tässä vuonna 1929 rakennetussa talossa on asunut kauan sitten viulusti Heimo Haitto
 Vielä muutama kuva upeista taloista tältä alueelta.
Aivan kaikkia kohteita en tänne laittanut, mutta jokainen koti oli varmasti omalla tavallaan ja tyylillään aivan yhtä ihastuttavia ja jokaisesta näiden talojen asukkaista huokui rakkaus vanhoihin rakennuksiin ja remonttiin! Kiitos teille jokaiselle jotka aukaisitte ovenne ja päästitte meidät kotiinne, tämä oli ikimuistoinen kokemus. Ensi kesänä tulemme taatusti uudelleen!!

2 kommenttia:

  1. Olipa aikamoinen kuvapläjäys kauniista kodeista♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikeaa jättää pois ihania kuvia, enemmänkin olisi ollut. Olen huomannut että tällaisia kuvia tulee katsottua enemmän täältä blogin kautta, siksi haluan tallentaa ne tänne myöhempää katselua varten. Päivämäärät ym, tiedot on myös kätevästi samassa. Olenkin miettinyt että muuttaisinko blogin sellaiseksi että tänne ei pääsisi muut kurkkimaan, saisin tehdä päiväkirjastani juuri sellaisen kuin haluaisin ilman että pitää miettiä mitä muut siitä ajattelee.

      Poista