Tervetuloa mukaan sisustushullun hulluun maailmaan!

Täällä kirjoittelee sopivasti elämää nähnyt kahden, jo aikuisen lapsen äiti sekä luultavasti maailman ihanimman miehen vaimo. Sydäntä lähellä ovat vanhat esineet, -huonekalut ja -rakennukset ja ennen kaikkea sisustaminen ja koti. Lapset asuvat jo omillaan, mutta saman katoan alla asustelee myös kaksi Maine Coon-kissaa, Mauno ja Kerttu. Blogini on oma päiväkirjani jossa seuraillaan meidän perheen touhuja kodin ja nykyään myös kesäasuntomme parissa, välillä hiukan matkailua asuntoautolla, kissa veijareiden touhuja ja kommelluksia, sekä kirppishöperön löytöjö ja aarteita.

Elämän aikana on tullut muutettua useampaankin kertaan milloin mistäkin syystä ja tällä kertaa asustelemme vuonna -24 rakennetussa vanhassa navetassa, kesäkotimme Vallgårdin ensimmäinen osa on rakennettu 1700-luvun puolella ja viimeisin 1920.

Ja niin kuin kaikki vanhojen talojen omistajat tietävät, puuhaa riittää talon ja pihan huoltamisessa, puhumattakaan sisustamisessa... se on sellainen ikuisuusprojekti...ihana sellainen!







torstai 22. marraskuuta 2018

MINIMAAILMA

Kajaanin museossa on esillä jotain todella ihanaa ja pientä, kokonainen kylä minikoossa... menkää ihmessä katsomaan jos siellä päin liikutte, näyttely on joulukuun loppuun saakka joten aikaa vielä on!!
Harmi että kuvien laatu ei ole aivan priimaa, oli haastavaa kuvata kännykällä lasien läpi. Koitin valita parhaiten onnistuneet otokset, mutta kannattaa käydä itse katsomassa paikanpäällä. Voin luvata että siellä riittää tutkimista kun pääsee tiirailemaan pienien talojen sisään, Kajaanilaiset mininikkarit ovat kyllä todella taitavia näpertelijöitä! Itsekin olen näitä minikoon taloja ja tykötarpeita aikoinani harrastanut, nyt kaksi pientä mökkiä odottelee säilössä jos vaikka joskus taas innostuisi. Muutamia tuttuja tekijöitä on tässäkin harrastelija joukossa ja olikin todella ihana päästä katsomaan mitä kaikkea he ovat "roskista" valmistaneet. Oppaanani oli ystäväni Kaija ja hän kertoi mistä mitäkin oli valmistettu... enpä olisi aivan kaikkea arvannut : )











Kangaspuut toimivat aivan oikeasti!!
Pahoittelen että kuvat saattavat olla sekaisin, näin jälkikäteen huomasin että enään ei muista mikä piha ja tavarat kuuluivat mihinkin taloon.


















































Vitriinissä oli myös esillä materiaaleja mistä mm. voi tehdä vaikka mitä suloista. Maalarinteippi on yksi oivallinen matsku, siitä valmistuu kukkia ja vaikka tuohikontteja : )



















Ja loppuun vielä Kaijan Lisa-talo...





















Kiitos teille taitavat harrastajat että pääsemme kurkkimaan pienen pieniin taloihinne! Luulen että täältä saattaa tulla muutama uusikin harrastaja mukaan, sillä minikärpänen kun puraisee niin se on menoa! 


6 kommenttia:

  1. Upeita kuvia olet saanut. Nukke- ja nallemarkkinat sekä toy swap ovat itselle olleet paikkoja joissa olen näihin törmännyt. Uskomattomia asioita on saatu tehtyä niin pieneen kokoon <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen näitä aikoinaan itsekin värkännyt ja nyt kyllä tuntuu että sormet ei taipuisi tuollaisten tekemiseen. Mutta kaksi pikkukotia odottelee nurkissa, jospa joskus taas ❤️

      Poista
  2. Uskomatonta! Minulta ei koskaan onnistuisi tuollainen näpertely, eikä kestäisi hermotkaan... Mutta tosi upeita ovat.
    Minulla on vieläkin tallessa sellaiset minikangaspuut, joilla pystyi oikeasti kutomaan. Mutta nehän ovat jättiläiskokoa noihin verrattuna!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on jännä miten noidenkin tekemiseen harjaantuu, muistelin juuri miten väkertelin pieniä tennareita ohuesta koristenauhasta ja ompelulangasta. Nyt kyllä tuntuu että nämä pökkelösormet ei moiseen taivu, mutta joskus vielä kyllä kokeilen taas.

      Poista