Tervetuloa mukaan sisustushullun hulluun maailmaan!

Täällä kirjoittelee sopivasti elämää nähnyt kahden, jo aikuisen lapsen äiti sekä luultavasti maailman ihanimman miehen vaimo. Sydäntä lähellä ovat vanhat esineet, -huonekalut ja -rakennukset ja ennen kaikkea sisustaminen ja koti. Lapset asuvat jo omillaan, mutta saman katoan alla asustelee myös kaksi Maine Coon-kissaa, Mauno ja Kerttu. Blogini on oma päiväkirjani jossa seuraillaan meidän perheen touhuja kodin ja nykyään myös kesäasuntomme parissa, välillä hiukan matkailua asuntoautolla, kissa veijareiden touhuja ja kommelluksia, sekä kirppishöperön löytöjö ja aarteita.

Elämän aikana on tullut muutettua useampaankin kertaan milloin mistäkin syystä ja tällä kertaa asustelemme vuonna -24 rakennetussa vanhassa navetassa, kesäkotimme Vallgårdin ensimmäinen osa on rakennettu 1700-luvun puolella ja viimeisin 1920.

Ja niin kuin kaikki vanhojen talojen omistajat tietävät, puuhaa riittää talon ja pihan huoltamisessa, puhumattakaan sisustamisessa... se on sellainen ikuisuusprojekti...ihana sellainen!







sunnuntai 11. helmikuuta 2018

HÄMMENTELYÄ JA MUUTOKSIA

Kodin hämmentäminen jatkuu kun kerran on alkuun päästy, hitaasti mutta varmasti. Aulassa lojunut ylimääräinen piironki oli jo lähtöuhan alla, mutta kas kas... mies keksi sille paikan eikä muuten hullumpi paikka ollutkaan.


Eteisessä ei koskaan ole liikaa säilytystilaa ja harmaa kyllä teki terää juuri tässä paikassa. Pieni pöytä joka oli tässä aiemmin lähtee nyt sitten kiertoon, siitä luovun jo ihan suosiolla : )


Kotimme on jälleen suurien muutosten alla, kaipaan hiukan raikastusta ja vähemmän liiallista museomaisuutta. Tämä tarkoittaa sitä että värimaailma hiukan muuttuu, tapetteihin olen valinnut vähän vähemmän vanhanaikaisia kuoseja, valaisimia olen vaihtanut vanhoista uudempiin ja pientä rompetta olen vähentänyt aikalailla. Kaipaan nyt todella selkeyttämistä ja vähemmän tavaraa, mutta vanhoja huonekaluja rakastan yhä yli kaiken! Niinpä olenkin haalinut hiukan vielä vanhempia entisten tilalle, talonpoikaiset saavat sydämeni läpättämään : ) Pikkuhiljaa teen tätä muutosta, makuuhuone on nyt se mitä rakentelen pala palalta siihen suuntaan mitä haluan.



Viikko sitten maalattu vaatekaappi on omalla paikallaan ja tapetti on odottamassa liisteröintiä. Maalattavia huonekaluja on vielä ainakin pari, tänään otin myös työn alle makuuhuoneessa olleen vanhan sermin.


 Vanhat kankaat pois ja uusi väri runkoon...


 ...tällä kertaa valkoista maalia.


Kankaaksi halusin ruutuakuosia, mutta yllätys oli suuri että sellaista ei löydy kangaskaupasta. Niinpä tilasin kankaan ja siihen pari vaihtoehtoa nettikaupan kautta, pääsen ompelemaan seuraavana viikonloppuna uudet ja luulen että lopputulos on paljon kivempi kuin tämä entinen lookki. Mukavaa nähdä miten ilme muuttuu huoneessa, toivottavasti saisin pian liisteröinti innostuksen päälle.


Ja kukapa muukaan kuin Mauno oli taas touhussa mukana : ) Viikonloppu mennä hurahti ja monta asiaa jäi tekemättä mitä olin suunnitellut. Lauantaina käväisin antiikkimessuilla, mutta mitään en ostanut tällä kertaa. Kiva oli kuitenkin nähdä taas tuttuja ja ainahan on kiva katsella vanhoja tavaroita vaikka mitään kotiin vietävää ei löytynytkään. Arjen aherrukset taas edessä ja seuraavaa viikonloppua odotellen toivottelen mukavaa alkavaa viikkoa!

2 kommenttia:

  1. Totta, joskus vaan tulee sellainen olo, että haluaa selkeää linjaa. Meilläkin vanha talo ja jonkin verran isoja painavia huonekaluja ja niitä kun aikansa kääntelee ja vie huoneesta toiseen, niin paikat "selkiytyvät" ainakin joksikin aikaa:)
    Sermistä on tulossa kaunis.
    Nyt jään odottelemaan sen loppusilausta:)
    Ihanaa kevättä sinulle! T: Satuli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt osuit asian ytimeen, nimenomaan joksikin aikaa... sitten taas mieli muuttuu : ))
      Saa nähdä rauhoittuuko tämä rumba koskaan, mutta haitanneeko tuo mitään. Sermistä tulee varmaan nätti kun saan siihen kankaat, kovat odotukset muutenkin makuuhuoneen raikastus operaatiossa. Nyt minusta tuntuu siltä kuin siellä olis tupakoitu ainakin 20 vuotta, ällön beigeä joka paikka täynnä!! Miten sitä on tästäkin tykännyt joskus?? ;)

      Poista