Tervetuloa mukaan sisustushullun hulluun maailmaan!

Täällä kirjoittelee sopivasti elämää nähnyt kahden, jo aikuisen lapsen äiti sekä luultavasti maailman ihanimman miehen vaimo. Sydäntä lähellä ovat vanhat esineet, -huonekalut ja -rakennukset ja ennen kaikkea sisustaminen ja koti. Lapset asuvat jo omillaan, mutta saman katoan alla asustelee myös kaksi Maine Coon-kissaa, Mauno ja Kerttu. Blogini on oma päiväkirjani jossa seuraillaan meidän perheen touhuja kodin ja nykyään myös kesäasuntomme parissa, välillä hiukan matkailua asuntoautolla, kissa veijareiden touhuja ja kommelluksia, sekä kirppishöperön löytöjö ja aarteita.

Elämän aikana on tullut muutettua useampaankin kertaan milloin mistäkin syystä ja tällä kertaa asustelemme vuonna -24 rakennetussa vanhassa navetassa, kesäkotimme Vallgårdin ensimmäinen osa on rakennettu 1700-luvun puolella ja viimeisin 1920.

Ja niin kuin kaikki vanhojen talojen omistajat tietävät, puuhaa riittää talon ja pihan huoltamisessa, puhumattakaan sisustamisessa... se on sellainen ikuisuusprojekti...ihana sellainen!







sunnuntai 4. helmikuuta 2018

MUKAVA SUNNUNTAIN PUHDETYÖ

Hiljaa hyvä tulee vai miten se menikään? En ole monessakaan asiassa kovin hätäinen mutta sitten kun se innostuksen hetki koittaa, niin on asioiden tapahduttava ja valmistuttava heti eikä viidestoista päivä. Näin tämänkin päivän puhdetyö, jonka kohteena oli viime kesänä ostettu kaappi. Tähän saakka se on saanut odotella maalausinnostusta eteisessä. Liekkö ihanalla auringonpaisteella osuutta asiaan, mutta nyt tuntuu siltä että pikkuhiljaa saattaa täällä huushollissa alkaa tapahtumaan enemmänkin.
Tästä se lähtee, ensin ennen kuvat...





Laiska oikoo inhottavimmat vaiheet ja niinpä en hionut lakkapintaa vaan laitoin pohjalle Otex-tartuntapohjamaalin.


Kattolistaa...


...ja mies hommiin.


Toinen kerros Otexia...



...ja sitten se paras vaihe, maalia pintaan.



Maalina Helmi-kalustemaali matta harmaa TVT2110, väri on perinnevärikartasta.





Lopuksi vielä kevyesti patinaa ruskealla vahalla.







Melkoinen muutos, ei ihan äkkiä uskoisi samaksi kaapiksi. Vielä sisään hyllyt ja sitten komistus pääsee toimittamaan makuuhuoneeseen vaatekaapin virkaa. Yksi kaappi vapautuu jälleen myyntiin, näin ne meillä kalusteet vaihtuu ; )

8 kommenttia:

  1. Vau, siis vau. En olisi kyllä itse osannut nähdä tuosta alkuperäisestä mielessäni, että siitä saisi tuon näköisen. Ja mistä ihmeestä keksit tuon listankin? Se on tosi hyvä, kaappia tasapainoittava ja kaunistava lisä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun kaapin ostin niin tiesin että siitä saa tehtyä kivan, mutta siitä kyllä tuli vieläkin kivempi kuin ajattelin 😀 Maalilla saa ihmeitä aikaan, taas se tuli todistettua! Listaidea tuli Heidiltä joka kunnostaa loistavia huonekaluja myyntiin, muutti kaapin ilmettä aikalailla parempaan suuntaan

      Poista
  2. Olipas tosi upea puhdetyö! Hieno!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vaan siitä tuli hieno vaikka itse sanonkin, todella mukava työ ja lopputulos.

      Poista
  3. Hei, mistähän johtuu, että tuollaist nimitetään puhdetyöksi? Tässkin sitä on tehty päivällä. - Puhdetyö on illan työtä, jota siis tehdään iltapuhteella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hiukan tarkennusta vaikka ei niin olennainen asia tässä työssä suinkaan, enemmänkin vain sanonta. Pyhdetyö tarkoittaa sisätiloissa tehtyä työtä joko iltahämärissä tai jos ei ulkotöihin pysty menemään. Pakkasella todellakaan ei tehnyt mieli ulos ja jos nyt oikein tarkkoja ollaan, niin tein eka maalauksen jo lauantain iltahämärissä 😀

      Poista
  4. Oho! Vaikka itsekin olen mielestäni aika rohkea tuunaaja ja tekijä, ei minulla olisi ehkä riittänyt rohkeutta tuohon muutokseen. Mutta.... lopputulos on upea, huh sentään! Tuo listoitusidea täytyykin painaa muistiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän se ole kuin maalia ja jos ei tykkää kiiltävästä ja punertavasta petsistä, niin muutos ratkaisu oli helppo alkaa toteuttamaan. Tällainen oli alunperinkin jo tarkoitus kun kaapin ostin ja näin siinä mahdollisuuden. Kyllä olen itse tyytyväinen lopputulokseen ja lista on erityisesti se mikä siitä teki upean.

      Poista