Tervetuloa mukaan sisustushullun hulluun maailmaan!

Täällä kirjoittelee sopivasti elämää nähnyt kahden, jo aikuisen lapsen äiti sekä luultavasti maailman ihanimman miehen vaimo. Sydäntä lähellä ovat vanhat esineet, -huonekalut ja -rakennukset ja ennen kaikkea sisustaminen ja koti. Lapset asuvat jo omillaan, mutta saman katoan alla asustelee myös kaksi Maine Coon-kissaa, Mauno ja Kerttu. Blogini on oma päiväkirjani jossa seuraillaan meidän perheen touhuja kodin parissa, välillä hiukan matkailua asuntoautolla, kissa veijareiden touhuja ja kommelluksia, sekä kirppishöperön löytöjö ja aarteita.

Elämän aikana on tullut muutettua useampaankin kertaan milloin mistäkin syystä ja tällä kertaa asustelemme vuonna -24 rakennetussa vanhassa navetassa. Ja niinkuin kaikki vanhojen talojen omistajat tietävät, puuhaa riittää talon ja pihan huoltamisessa, puhumattakaan sisustamisessa... se on sellainen ikuisuus projekti...ihana sellainen!keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

TÄSSÄ ON MEIDÄN TALO

No nyt sitten oli aikaa kuvata hiukan uutta kotiamme ulkoapäin... taisin luvata näitä otoksia jo jokunen aika taaksepäin. En vain yksinkertaisesti aiemmin ilennyt niitä ottaa, sen verran mahtavat nokkosistutukset reunustivat seiniämme. Juhannus käytettiin hyväksi ja saimme kitkettyä jo aika paljon näitä inhotuksia pois, mutta vielä niitä vaan riittää moneen seuraavaankin kitkentä innostukseen. Pihan hoito on "hiukan" jäänyt retuperälle useamman vuoden ajalta, joten tätä siistimistä taitaa olla tiedossa meillä vielä pitkät tovit. Mutta taas kerran... hiljaa hyvä tulee ja antaa ideoiden muhia päässä. Toki nämä meidän perinnemaisemat eivät oikein sovi millekään puutarhaunelmalle, mutta toisaalta hyvä niin... pääsen helpommalla. Tänä kesänä saavat riittää nämä muutamat ruukkukukat, jotka olen hankkinut. Tänään hain vielä muutaman lisää muuripataan joka löytyi pihan perukoilta, kukat olivatkin jo mukavasti alennusmyynnissä.Aikaisemmin olen vilautellut kuvia etupihaltamme, nyt on aika esitellä takapihamme...

  ...ja taloamme.

Ovi vie olohuoneeseen. Tässä on tuplaovet ja näkymä sisäpuolelta on tälläinen.


Jos joltakulta on mennyt ohi aikaisemmat postaukset, niin kerron vielä kerran että uusi kotimme on 1924 rakennettu entinen navetta. Samassa pihapiirissä on myös muita rakennuksia ja ihanat naapurimme (ne ainoat samassa pihassa) asuvat tilan päärakennuksessa. Naapurin isännälle tuttu paikka jo lapsuudesta saakka ja onkin ollut mukavaa kuulla tilan historiaa ihmiseltä joka sen todellakin tuntee. Navetta on rakennettu suurinpiirtein kokonaan uusiksi vuonna 1999, vanhaa kunnioittaen ja museoviraston valvonnassa. Nyt talo on ensimmäistä kertaa asuinkäytössä, aiemmin tässä on toiminut tilausravintola. Suht pienillä remonteilla tämä on aivan valmis koti, keittiö ja muutama väliseinä suurimpia tehtäviä. Tottakai sisustushullu haluaa sitten sitä muutakin, mutta niitä toteutamme pikkuhiljaa.
Ja kun kaikki on hujan hajan (yhä edelleen), niin koetan tehdä edes muutaman pienen valmiin nurkkauksen ilahduttamaan ja antamaan toivoa tulevasta.

Ja kaikki muu ympäriltä jätetään suosiolla kameran ulottumattomiin :0)

Näin me täällä melkein maalla asutaan ja viihdytään, heipsan taas!

23 kommenttia:

 1. Onpa teillä upea uusi koti. Oikein paljon onnea ja iloa paikkojen kuntoon laittamiseen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi, keräämme tässä voimia tulevaa remppaa varten... ensin on vain saatava entisen muutto loppuun. Ensi viikolla sitten vanhaan kotiimme muuttaa uudet asukkaat.

   Poista
 2. eikä ! ihan huikea !!!! mahtavan kodin olette löytäneet ! ONNEA!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riikka, olen samaa mieltä... teimme hyvän löydön ja pääsimme sopuun hinnastakin.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Kartanonrouvalle, täällä asuu toinen sellainen ;0) (näin naapurin rouva meitä nimittää)

   Poista
 4. On se vaan niin makea - en ihmettele, että viihdytte :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos...hmm...miten noita sydämiä saa tehtyä?

  VastaaPoista
 6. Kerrassaan ihastuttava uusi koti! Voin kuvitella hyörinää pääsi sisällä koska uusi kotinne antaa varmasti paljon inspiraation lähteitä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miehen iloksi niitä ideoita ja inspiraatioita kyllä löytyy ;0)

   Poista
 7. Aivan ihana, Johanna!!! Tuolla kyllä sydän on sykkyrällä aivan taatusti ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se vaikka millaisella mykkyrällä :0) Päästäis vaan aloittaa remppahommat ja arvaa vaan olenko alkanut odottamaan aivan oikeaa keittiötä!!?? Mikro ja grilliruokien jälkeen sitä alkaa kummasti kaipaamaan aivan oikeaa ruokaa jonka saa valmistettua HELLALLA!

   Poista
 8. Moi, laittaisitko minulle viestiä kun ennätät.
  Ilona

  VastaaPoista
 9. Kotoisa talo ja kaunis pihapiiri! Onnen lapset!

  VastaaPoista
 10. Oi vitsit, miten upea talo teillä!!! Aivan kauhian ihana!!!!

  VastaaPoista
 11. Vastaukset
  1. En osaa minäkään enään muuta sanoa kuin KIITOS kaikille näistä kommenteista!

   Poista