Tervetuloa mukaan sisustushullun hulluun maailmaan!

Täällä kirjoittelee sopivasti elämää nähnyt kahden, jo aikuisen lapsen äiti sekä luultavasti maailman ihanimman miehen vaimo. Sydäntä lähellä ovat vanhat esineet, -huonekalut ja -rakennukset ja ennen kaikkea sisustaminen ja koti. Lapset asuvat jo omillaan, mutta saman katoan alla asustelee myös kaksi Maine Coon-kissaa, Mauno ja Kerttu. Blogini on oma päiväkirjani jossa seuraillaan meidän perheen touhuja kodin parissa, välillä hiukan matkailua asuntoautolla, kissa veijareiden touhuja ja kommelluksia, sekä kirppishöperön löytöjö ja aarteita.

Elämän aikana on tullut muutettua useampaankin kertaan milloin mistäkin syystä ja tällä kertaa asustelemme vuonna -24 rakennetussa vanhassa navetassa. Ja niinkuin kaikki vanhojen talojen omistajat tietävät, puuhaa riittää talon ja pihan huoltamisessa, puhumattakaan sisustamisessa... se on sellainen ikuisuus projekti...ihana sellainen!tiistai 4. kesäkuuta 2013

TÄSTÄ LÄHDETTIIN...
  ...ja tähän päädyttiin, siis ojasta allikkoon!!


Ja arvatkaa mitä, nyt näitä meikäläisen romppeita on sitten kolmessa eri asunnossa!! Laitakadun tavarat EIVÄT MAHTUNEET kaikki muuttoautoon ja sittenhän se pikkuyksiökin Oulussa odottelee ensi viikonlopun muuttourakkaa. Nyt kyllä sanon jo minäkin, että HUH HUH... ensi kerralla (jos sellainen eteen tulee) myydään kyllä koko höskä tavaroineen päivineen.

Taitaa meillä hurahtaa useampikin kuukausi tässä retkeilyn merkeissä, mutta en aio ottaa stressiä... kaikki aikanaan. Tällä hetkellä meillä ei ole edes kunnon keittiötä :0) Mutta siitäkin huolimatta olen oikein tyytyväinen valintaamme, kyllä tästä vielä koti saadaan aikaiseksi.
Hyvin nukutti ensimmäinen yö uudessa makkarissa, vaikka vielä lattiamajoituksella ollaankin. Unohtui meinaan sängyn kiinnitysosat Kajaaniin :0) Kovin on vielä yläkertamme aution näköinen, tänne tulee tyttären huone ja vierashuone.


Osa teistä onkin jo varmasti arvannut että talomme ei ole aivan tavanomainen talo. Meidän uusi kotimme on 1924 rakennettu entinen navetta ja 1999 se on rakennettu uusiksi tähän muotoon. Siitä asti tähän meidän muuttoomme täällä on toiminut tilausravintola ja nyt me siis olemme ensimmäiset oikeat asukkaat tässä talossa. Siksi meillä ei ole esim. sitä keittiötä ja yläkerrassa ei ole väliseiniä jne., mutta suht pienellä rempalla me saamme tehtyä tästä aivan oikean kodin.


Meidän saunamme sijaitsee entisessä viljasiilossa ja sieltä voi ihastella tähtitaivasta, kesällä aurinkoa tai mahtavaa salamointia niinkuin eilen illalla.Tässä sauna ulkoapäin...


...ja sisäänkäyntimme sekä tarassi.


Pari kuvaa vielä takapihan näkymistä (älkää naurako villille ruohikollemme!)Emme asu näistä maisemista huolimatta maalla, vaan noin 7km päässä Oulun keskustasta. Nämä kaksi rakennusta kuuluvat naapurillemme, jonka kotitila tämä on.
Saatte myöhemmin lisää kuvia ulkoakin, mutta nyt lähden touhuamaan muuttolaatikoiden kimppuun.

11 kommenttia:

 1. Wau!
  Tuohan on mielenkiintoinen projekti :)
  Mietinkin jo, että mikähän historia asunnolla on, on se sen verran erikoinen - keittiöstä pystyi jo vähän kyllä päättelemään!

  VastaaPoista
 2. Voi ihanuus mikä talo!!!
  Mukavaa päästä seuraamaan, miten muokkaatte siitä itsellenne kodin...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki suunnitelmat vielä elävät ja muuttuvat päivittäin... mutta katsotaan mitä alamme saada aikaiseksi.

   Poista
 3. Ihan mieletön! Kelpaisi minullekin :)

  Arvasinhan, että navetassahan te asutte!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih... olemme navetan asukkeja ja arvaa vaan nautinko omasta pihasta näiden helteillä vietettyjen parvekkeettoman yksiöelämän jälkeen!!?

   Poista
 4. Aivan mahtava löytö ja upeaa päästä asumaan tuollaiseen paikkaan!

  Aikamoinen määrä noita pahvilaatikoita että siinä kohtaa ei kyllä käy kateeksi :)Mutta eiköhän asiat järjesty,niin niillä on kuulemma tapana :)

  VastaaPoista
 5. Moikka moi, en löytänyt sähköpostiasi laittaisitko minulle viestiä kun ennätät ilonapietilainen@suomi24.fi
  Ilona

  VastaaPoista
 6. Ihana sauna! Tosin ei tuo taida olla viljasiilo, vaikka se romanttiselta kuulostaakin, aiv-torni on oikea nimitys!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sauna on aika jännä tapaus, tulee kylläkin jossain vaiheessa muuttamaan vähän väriään ja lauteita.
   Kiitos tiedosta, huomaa että en ole aivan perillä maatialan asioista. Minulle on vain aina puhuttu vilja siilosta, mutta nytpä olen viisaampi!

   Poista
  2. Ja vielä...se siilo kyllä kuulostaisi tosiaankin mukavammalta kuin aiv-torni ;0) Mutta onhan meidän keittiökin tunkion päällä, joten näillä eväin mennään ja asutaan!

   Poista