Tervetuloa mukaan sisustushullun hulluun maailmaan!

Täällä kirjoittelee sopivasti elämää nähnyt kahden, jo aikuisen lapsen äiti sekä luultavasti maailman ihanimman miehen vaimo. Sydäntä lähellä ovat vanhat esineet, -huonekalut ja -rakennukset ja ennen kaikkea sisustaminen ja koti. Lapset asuvat jo omillaan, mutta saman katoan alla asustelee myös kaksi Maine Coon-kissaa, Mauno ja Kerttu. Blogini on oma päiväkirjani jossa seuraillaan meidän perheen touhuja kodin ja nykyään myös kesäasuntomme parissa, välillä hiukan matkailua asuntoautolla, kissa veijareiden touhuja ja kommelluksia, sekä kirppishöperön löytöjö ja aarteita.

Elämän aikana on tullut muutettua useampaankin kertaan milloin mistäkin syystä ja tällä kertaa asustelemme vuonna -24 rakennetussa vanhassa navetassa, kesäkotimme Vallgårdin ensimmäinen osa on rakennettu 1700-luvun puolella ja viimeisin 1920.

Ja niin kuin kaikki vanhojen talojen omistajat tietävät, puuhaa riittää talon ja pihan huoltamisessa, puhumattakaan sisustamisessa... se on sellainen ikuisuusprojekti...ihana sellainen!







sunnuntai 4. toukokuuta 2014

MEILLÄPÄ PAISTAA AURINKO!

Otsikko viittaa siihen, että aivan kauhulla katselin eilen muutamia blogeja joissa oli todella lumisia kuvia lauantai päivältä. Huh...ei tänne please!!! Me saimme näin Oulun leveysasteilla nauttia aurinkoisesta mutta kylmästä säästä ja sehän tarkoitti sitä että kipikapi pihalle ja touhuilemaan ulos. Monenmoista projektia siellä olisi, mutta tämän kevään / kesän listalle olemme suunnitelleet ennenkaikkea nokkosten hävitys operaation, aidan maalauksen ja tietysti se karvakuonojen häkin valmistus loppuun, niin ja meinas unohtua...jonkin sortin kukkapenkki olisi tarkoitus tehdä. Mutta kaikki aikanaan, tästä se lähti...



Seinien vieruksille on rakennettu aikoinaan kiveys joka kasvoi nyt aivan kaikenlaista...


...niinpä kaikki pois ja suodatinkangas alle ja kivet takaisin. Sama urakka toisella puolella pihaa saunan ympäriltä.


Sain haravoitua myös pihan, tervetuloa vihreys ja vehreys kaiken harmauden tilalle!


Rautakalusteet kaivettiin esiin tallista...


...sekä polkupyörä.


Aidan rapsuttelua riittää...


...ja maalausta. Sormet jo syyhyää, tässä vain odotellaan siihen sopivia ilmoja, ihana nähdä miten paikat kohentuu pikkuhiljaa.

Ensimmäiset kevään kukat malttamattomana hain eilen...



Kylmää on, mutta onneksi orvokit sen kestävät urhoollisesti. Kaiken touhuilun jälkeen mieheke loimutteli tulilla lohta ja rakas serkkuni tuli kylään. Suosiolla söimme sisällä, huomattavasti mukavampaa (tai ainakin lämpimämpää) vielä.



Ai niin...leikkasinhan minä ruusupensaatkin...(laiska töillään kehuu). En sitten millään raaskinut aivan maantasalle vetää, osaako kukaan viisaampi sanoa olisiko pitänyt??


Kukat sisälläkin näyttävät heräävän henkiin...


...jopa kaktus teki yhden kukan.




Ja vielä yksi juttu tähän samaan... viime postauksessa tuskailin ilmalämpöpumppu hökötyksen rumuutta. Ruma se on vieläkin, enkä ole onnistunut sitä mihinkään piiloon laittamaan...mutta ehkä häivyttämään kuitenkin...



...kas näin...se hävis...


...uuh, mutta jospa tuo rinkula edes hiukan kiinnittäisi enemmän huomiota ja vangitsisi katseen siihen. Mies nauraa ja vitsailee (keljuilee) nyt sitten koko ajan minulle miten kuulema ääni kuuluu mutta mitään ei näy :0)
Mutta saahan sitä kaikkea kokeilla, eikö??? Kyllä se on ruma, siitä ei pääse yli eikä ympäri...mutta vielä minä jotain keksin.

Siihen saakka, näillä mennään ja keskitytään johonkin muuhun tärkeämpään. Aurinkoista sunnuntaita!

12 kommenttia:

  1. Siellä on ollut touhukas päivä! olette olleet kyllä ahkeria!
    Kyllä on kaunista teillä, niin sisällä kuin ulkonakin! Pihapiiri on ihana ja paljon kaikkea kaunista!
    Mukavaa sunnuntaita, toivotaan, että pian lämpenee!

    VastaaPoista
  2. Näin keväällä sitä vielä intoa puhkuten touhuaa pihalla, tiedän että se laantuu kun eteenpäin mennään. Siksipä nyt oltavakin ahkera, sitten saa nauttia vain niistä vieläkin mukavimmista hommista pihalla.
    Sais kyllä lämmetä, toppatakkihan tuonne tekis taas mieli päälleen vetää. Mukavaa sunnuntaita, minä lähden töihin.

    VastaaPoista
  3. Hmmm....ai, teillä on ilmalämpöpumppu :D
    Tiedäks, en IKINÄ ennen ole edes huomannut sitä!

    Jaahas, taitaa rikkaruohot kutsua Lillan suuntaan, jos pesis maalit käsistä ja ottais suunnan sinne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä ala...se on nyt häivytetty :D Eikä se nyt niin ihme ole ettet tiennyt, olen nimittäin aika sujuvasti yrittänyt jättää sen pois kuvista jostain syystä. On se kumma että ei se kenenkään muun kodissa pistä silmään eikä häiritse! Mukavaa kitkemispäivää Lillaan!

      Poista
  4. että teillä on upeat puitteet asua! Ihana pihapiiri! ja teidän koti on vaan niin <3

    VastaaPoista
  5. En minäkään ole kyllä huomannut aikaisemmin kuvissa tuota ilmalämpöpumppua. Pystyisikö sitä päällystämään osaksi dc fix-kalvolla joka on lautakuviolla tai isket jonkun hyvän tekstin tuohon eteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Johtuu varmaan tosiaankin siitä että olen vältellyt sen kuvaamista. Hauskoja ideoita, itse olen vitsinä heittänyt miehelle, että päällystän pitsillä mokoman härpäkkeen. No...se vitsinä pysyköön.

      Poista
  6. Hyvin hävisi, mä ainakin sujuvasti katsoin rinkulaa ♥

    Ootte te olleet ahkeria, mä oon vaan humputellu. Nyt aioin mennä pihalla tuon auringon syleilyyn, on se sen verran houkuttelevaa.

    Suloista sunnuntaita!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih...hävisi juu...minun silmissä ei mutta rinkulaa katselen mieluummin. Tänään meillä sitten onkin hauska sää, lämpimämpää kuin eilen mutta välillä sataa aina 5minuuttia rakeita jotka sulaa samantien pois.
      Mukavaa sunnuntaita pihapuuhien parissa!

      Poista
  7. On teillä kaunis pihapiiri ja etenkin tuo talon julkisivu - upea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä...asumme maalaismiljöössä lähellä kaupunkia.

      Poista