Tervetuloa mukaan sisustushullun hulluun maailmaan!

Täällä kirjoittelee sopivasti elämää nähnyt kahden, jo aikuisen lapsen äiti sekä luultavasti maailman ihanimman miehen vaimo. Sydäntä lähellä ovat vanhat esineet, -huonekalut ja -rakennukset ja ennen kaikkea sisustaminen ja koti. Lapset asuvat jo omillaan, mutta saman katoan alla asustelee myös kaksi Maine Coon-kissaa, Mauno ja Kerttu. Blogini on oma päiväkirjani jossa seuraillaan meidän perheen touhuja kodin ja nykyään myös kesäasuntomme parissa, välillä hiukan matkailua asuntoautolla, kissa veijareiden touhuja ja kommelluksia, sekä kirppishöperön löytöjö ja aarteita.

Elämän aikana on tullut muutettua useampaankin kertaan milloin mistäkin syystä ja tällä kertaa asustelemme vuonna -24 rakennetussa vanhassa navetassa, kesäkotimme Vallgårdin ensimmäinen osa on rakennettu 1700-luvun puolella ja viimeisin 1920.

Ja niin kuin kaikki vanhojen talojen omistajat tietävät, puuhaa riittää talon ja pihan huoltamisessa, puhumattakaan sisustamisessa... se on sellainen ikuisuusprojekti...ihana sellainen!







tiistai 17. kesäkuuta 2014

KÄÄK...LUNTA!!!

Olin saada sätkyn aamulla kun yhtäkkiä ikkunasta näkyi lumisade. Tulipahan vipinää tämänkin muorin kinttuihin, mieleen nimittäin juolahti ensimmäisenä kesäkukat!!!!! Ei ole kyllä varaa palelluttaa niitä ja eikun sisälle kaikki.


Kohta näytti jo tältä...

 

...piti käydä vielä peittelemässä rautapadan kukkasetkin. Taitaa tulla talvinen juhannus pian, saa siinä hehkutella yötöntä yötä sukset jalassa :(

Huh huh, kyllä on maailmankirjat sekaisin. Mutta muihin asioihin, onneksi nyt näin illalla meillä paistaa jo oikein nätisti aurinko ja lumikin on sulanut pois. Kylmää kyllä on ja kukat saavatkin yöpyä sisällä kaikelta varulta ensi yön.
Niistä puheenollen, olen unohtanut kertoa teille meidän lähipuutarhasta (tai oikeastaan sen asukista), joka sijaitsee noin parin kilsan päässä. Suloinen pieni punainen tupa ja papukaija nimeltään Remu.


Tuvasta ei ole nyt kuvia, sillä ne unohtui ottaakun tämä herra lumosi täysin.



Remu ei olekaan mikään pikkukaveri, kokoa on ja ikääkin 14 vuotta. Komia on lintu, mutta en ehkä uskaltaisi lähempää tuttavuutta...on mienaan aika jyhkeät käpälät pojalla ja erittäin terävän näköinen nokka.
Ja asiasta kolmanteen...
Tyhjentelin puhelimen muistista valokuvia koneelle ja siksi tätä kerrottavaa nyt tuntuu tulevan vähän sieltä ja täältä. Laitan samaan sekametelisoppaan vielä pari kuvaa Haukiputaalla sijaitsevasta navettaravintolasta. Jostain syystä se kiehtoo minua erittäin paljon, olo tuntuu niin kotoisalta ;D Meillä on täällä(kin) työpaikka ruokailu, joten jos tulee käytyä Haukiputaan puolella niin syömässä pitää samalla käydä ehdottomasti aina täällä.



Sisältä en tohtinut lounasaikaan alkaa kuvia räpsimään, mutta mukavan näköistä on. Hämärää ja tyyli sama kuin ulkonakin. Suosittelen käymään jos täällä päin liikutte!

Eikun hei taas ja lämpimämpiä säitä odotellessa, jospa se kesäkin taas tulisi takaisin!




6 kommenttia:

  1. Hui, siellähän on ollut ihan valkoinen maa! Täällä tuli vaan hetken aikaa rakeita, mutta se loppui onneks lyhyeen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä näytti jo siltä että saa lähteä kaivelemaan talvivaatteet päälle. Mutta huh, nyt näyttää kauniilta ja kesäiseltä...mutta hrrr...niin himputin kylmä.

      Poista
  2. Heh, minä paiskin aamulla töihin ihan normi kesävaatteissa (neuletakilla varustettuna), ja katselin kun bussissa käytävän toisella puolella istui tyttönen jolla oli pitkät talvisaappaat ja pipo... Kieltämättä, hieman holotna oli aamulla, mutta päivällä sitten jo tarkenikin ihan ok. Illalla, kun tulin kymmenen jälkeen Namusta, olisi kyllä taas kaivannut jotain hieman lämpöisempää :) Voi veljet, mikä kesä!
    Komea ilmestys tuo Remu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikait sitä yhtäkkiä osaa taas pukeutua talvikamppeisiin, mutta melkein sitä kaduin että en osannut. No..tänään taas lupaavampaa, jospa saataisiin viettä juhannus ilman lunta ;D
      Ihanaa juhannusta Namuun koko porukalle!

      Poista
  3. Moi, enää ei tartte rullasuksia, kun voi vedellä jo ihan oikeilla "karhuilla" vai mitä ne merkit nykyään linevätkin. Meillä ei sentään maa ihan valkoiseksi mennyt, ollaan sentään niin etelämpänä, heh, heh...Mutta tänään on jo aivan siedettävä ilma ja aurinkokin lämmittää mukavasti ja torilta saa jo kesän ensimmäiset kotimaiset mansikat ja uudet perunat..Ihanaista Juhannusta ja tervetuloa Villa Roosaan jos täällä päin liikutte.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt täällä pohjosessakin on taas hiukan enemmän kesäntuntua, aurinko paistaa ja toistakymmentä astetta lämmintä...tuulee vaan niin että tukka pyörii päässä. Tullaan varmasti käymään kunhan sinne päin päästään. Ihanaa juhannusta teille ja terkkuja kaikille tutuille. Niin ja rapsutukset Pörrille!!

      Poista