Tervetuloa mukaan sisustushullun hulluun maailmaan!

Täällä kirjoittelee sopivasti elämää nähnyt kahden, jo aikuisen lapsen äiti sekä luultavasti maailman ihanimman miehen vaimo. Sydäntä lähellä ovat vanhat esineet, -huonekalut ja -rakennukset ja ennen kaikkea sisustaminen ja koti. Lapset asuvat jo omillaan, mutta saman katoan alla asustelee myös kaksi Maine Coon-kissaa, Mauno ja Kerttu. Blogini on oma päiväkirjani jossa seuraillaan meidän perheen touhuja kodin parissa, välillä hiukan matkailua asuntoautolla, kissa veijareiden touhuja ja kommelluksia, sekä kirppishöperön löytöjö ja aarteita.

Elämän aikana on tullut muutettua useampaankin kertaan milloin mistäkin syystä ja tällä kertaa asustelemme vuonna -24 rakennetussa vanhassa navetassa. Ja niinkuin kaikki vanhojen talojen omistajat tietävät, puuhaa riittää talon ja pihan huoltamisessa, puhumattakaan sisustamisessa... se on sellainen ikuisuus projekti...ihana sellainen!perjantai 22. tammikuuta 2016

YLHÄÄLTÄ KATSOTTUNA

Huoh...nyt se on uskottava että pakkaset voivat yllättää monella tapaa. Vaikka noita hyytyneitä autoja tuolla tienposkessa näkee yllättävän paljon, en ole ikinä osannut ajatella että niin kävisi minulle...(naurettava ajatus). No mutta niin kävi ja suunnitellusta Oulaisten päivästä tulikin kotipäivä, onneksi voin tehdä jotain töitä täälläkin ensi viikkoa varten. Mutta nyt kyllä en enään taida luottaa mihinkään autoon kovilla pakkasilla, onneksi täällä jo näyttää mittari enään VAIN -14 astetta. Puhelujen välissä, pieni hengähdystauko ja muutama kuva kodistamme yläilmoista...

Kotimme on vähän vaikea kuvata niin että saisi ilmennettyä kokonaiskuvaa siitä miten huoneet jaottuvat. Eikä oikeastaan ihme jos olette vähän sekaisin, eksyinhän melkein itsekin tänne kun ensimmäistä kertaa tulin taloa katsomaan. Nämä kuvat ovat kuitenkin kuvattu yläkerrasta jonne olisi seuraavaksi suunnittelussa ikkunan laittaminen vierashuoneeseen jossa on avonainen aukko alakertaan. Ikkunasta on näkymät suoraan parvelle, joka toimii vielä tällä hetkellä varastona. Mutta tarkoitus olisi saada sekin pian aivan oikeaan käyttöön ja nätimpään kuntoon. Parven alla on ruokailutila ja sen takana keittiö. Talon kaksi kerrosta eivät ole päällekkäin, vaan perätysten. Yläkerran alapuolella ovat varastot, koko rakennuksen pituus on 22 metriä.


Olisi kiva avonaisenakin, mutta ehkä ei kuitenkaan sovellu vierashuone käyttöön. Sitäpaitsi pienen huoneen puolella aukko on valtavan kokoinen, joten nyt vaatii jo hiukan suurempaa suunnittelua miten tulemme tämän toteuttamaan. Joitakin ajatuksia on mielessä, katsotaan miten se käytännössä tulee toteutumaan. Parrujen päällä olevat ylimääräiset laudat ovat olleet apuna remontissa kipsilevyjen nostossa ylös, mutta lähtevät toki tuosta pois.


 Malttamattomana ihmisenä olen yläkertaa sisustellut vaikka siellä vielä remppahommia onkin kesken...mutta kiva on katsella edes jotain kohtaa valmiina : )


Pieni tauko teki terää ja nyt palaan takaisin puhelimen ääreen. Mauno vahtii että mamma ei lähde reissuun enään! Tässä sitä viedään autoa Iisalmessa...


 ...voihan rähmä!!!

10 kommenttia:

 1. Onpas kauniit näkymät kotiinne katon rajastakin ❤️mukavaa pakkaspäivää ja viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä onkin aika jännä näkymä itsellekin, tuo aukko on ollut suljettuna rumilla luukuillä tähän asti. Samoin sinulle mukavaa loppuvaa viikkoa!

   Poista
 2. Ihana tuo katon raja teillä :) Ja yleensä koko kotinne. olen mielikuvissani luonut sellaisen saduomaisen kuvan siitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mutta kyllä välillä kaiken kaaoksen keskellä satumaisuus on kaukana ;) Joskus koitan tehdä koosteen ennen ja jälkeen remontin, sekä vähän pohjapiirustusta talosta.

   Poista
 3. Hei Johanna,
  Kotisi on kaunis. Se on niin mielenkiintoinen arkkitehtonisesti, ja todella kauniita ja harmoninen muotoilu. Olen pahoillani auton ongelmia.
  Iso halaus
  Giac

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you again Giac kind words! Our home is in the old barn,and there fore so special shapes. A professional architect has designed this package,and we will change this to suit their own as their home.
   There are so cold that the car froze in place ... mrrr!!

   Poista
 4. Wau, mikä ilmavuus ja korkea katto! Kiva idea kuvata ylhäältä käsin.
  -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näkymät ovat ylhäältä katsottuna kieltämäti aika erilaiset, hauska itsekin välillä kurkkia täältä perspektiivistä.

   Poista
 5. Kyllä teidän koti on ihana! Kyllä monella kuule hyytyi auto, et ollut ainut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari, kyllä minäkin tykkään kodistamme...se on meidän näköinen. On ne tainneet toistenkin autot hyytyä, mutta kauheinta on kun joutuu liikkumaan paljon ja ei enään voi luottaa siihen miten matka päättyy :(

   Poista