Tervetuloa mukaan sisustushullun hulluun maailmaan!

Täällä kirjoittelee sopivasti elämää nähnyt kahden, jo aikuisen lapsen äiti sekä luultavasti maailman ihanimman miehen vaimo. Sydäntä lähellä ovat vanhat esineet, -huonekalut ja -rakennukset ja ennen kaikkea sisustaminen ja koti. Lapset asuvat jo omillaan, mutta saman katoan alla asustelee myös kaksi Maine Coon-kissaa, Mauno ja Kerttu. Blogini on oma päiväkirjani jossa seuraillaan meidän perheen touhuja kodin ja nykyään myös kesäasuntomme parissa, välillä hiukan matkailua asuntoautolla, kissa veijareiden touhuja ja kommelluksia, sekä kirppishöperön löytöjö ja aarteita.

Elämän aikana on tullut muutettua useampaankin kertaan milloin mistäkin syystä ja tällä kertaa asustelemme vuonna -24 rakennetussa vanhassa navetassa, kesäkotimme Vallgårdin ensimmäinen osa on rakennettu 1700-luvun puolella ja viimeisin 1920.

Ja niin kuin kaikki vanhojen talojen omistajat tietävät, puuhaa riittää talon ja pihan huoltamisessa, puhumattakaan sisustamisessa... se on sellainen ikuisuusprojekti...ihana sellainen!







perjantai 27. huhtikuuta 2018

JA TAAS PERJANTAI

Kyllä nämä viikot vierähtävät, yksi syy siihen on minun todella vaihteleva työni... ei tässä perässä meinaa pysyä itsekään : ) Mutta kevät on edennyt rytinällä, yhden yön kun olin pois niin lumet olivat melkein hävinneet kokonaan. Tänään vielä kaikenlisäksi saadaan taas nauttia auringosta ja jopa aivan lämpimästäkin säästä, toivottavasti tätä riittäisi viikonlopullekin.
Kävin tänään Iissä pikinmiten asiakkaalla ja veski reissulla tuli tehtyä heräteostos, mutta ei hullumpi sellainen. Kauniit juuttimatot olivat niin mukavan pehmoisia, luulen että aamuisin on kiva nousta sängystä ja astua ensimmäisenä näille...





Valoisat aamut ovat aiheuttaneet sen, että herään melkein joka aamu jo reippaasti ennen kellon soittoa. Keväässä on ihmeellistä taikaa, väkisinkin vetää suupielet ylöspäin. Ja voi mikä ihana lintujen laulukonsertti kuuluu joka puolelta kun astut ulos! Mattikin on löytänyt morsiamensa jälleen, kissoilla taas riittää ihmettelemistä kun uljas pariskunta käyskentelee pihalla.



Tänään sainkin kuulla jännittävän tarinan asiakkaalta mistä nämä upeat linnut ovat meille tulleet. Fasaaneja kasvatetaan kolmella eri paikkakunnalla ja nämä meidän yksilöt on tuomalla tuotu tänne, kuten myös Kajaanin suuntaan missä niitä myös on tullut nykyään vastaan. Syy miksi niitä tuodaan, liittyy metsästyskoirien harjoituttamiseen. En ole aivan varma mitä tästä olen mieltä, mutta niitä ruokitaan ja toki ne ovat alkaneet lisääntymäänkin meillä luonnossa.  Lintujen uhka ei ole nämä koirat, vaan enemmänkin esim. kotkat joita täälläkin näkee jonkin verran ja valitettavasti niitä jää myös autojen alle. Kuulin myös että meidän kulmilla on ilveksiä, joten kyllä saa kissat hyvinkin olla aidatussa häkissä eikä vapaana juoksentelemassa.
Onneksi nämä meidän kotirontit eivät sellaista kaipaakaan, Kerttukin on vasta yhden kerran ollut ulkona ja Mauno ei kertaakaan kun eivät sinne halua lähteä. Aina näin keväällä se vaatii ensin hiukan totuttelua, etenkin Mauno arkajalalta. Vaikka iso kooltaan onkin, on hän vallan arka poika kaikille yllättäville tilanteille ja äänille. Siksipä Maunon näyttelyurakin loppui lyhyeen vaikka menestystä olisi ollutkin, onhan meidän poika joskus ollut Moskovan näyttelyn kaunein kissa : ) Siellä ei ole käyty meidän toimesta vaan näiden kasvattajan. Meillä karvakuonot saavat nauttia vain onnellisesta kissojen elämästä kotona. Melkoisia komentelevia nautiskelijoita niistä on tullutkin, kyllä isäntäväki menee sinne mihin komennetaan ja rapsutuksia tulee kun käsketään... ja meillähän käsketään!


Nyt makkaran paistoon nuotiolle, mukavaa viikonloppua!

Loppuun vielä tämän perjantain piristys, en löytänyt sopivaa viherkasvia terriiniin... mutta hyvältä näyttää oreganokin ja taatusti ei ole myrkyllinen ; )


 Ja nyt poistun, heip!

10 kommenttia:

  1. Ihana tarina kauniine kuvineen ja niin ihania nuo sinun karvakaverisi:)
    Fasaanit ovat kyllä upeita lintuja, niiden touhuja on mukava seurailla:) Minunkin lapsuudenkodin pihassa käyskenteli fasaani pariskunta ja näin ihan läheltä näiden uljaiden lintujen touhuja:)
    Voi jukra, kuinka hieno peräkärry sauna teille on tulossa:) Mielenkiinnolla jään odottelemaan sen valmistumista ja kuvia siitä:)
    Rentouttavaa viikonloppua sinulle!
    T: -Satuli-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan tämän pariskunnan touhua on hauska seurata, Matin posket helottaa punaisina Ja komean pyrstön esittely Martalle on huvittavaa. Täällä meidän kaupunki maalaiskodissa on luonto lähellä monella tapaa. Kiitos kivasta kommentista ja mukavaa viikonloppua!

      Poista
  2. Hyvät löydöt teit ja sopi hienosti kauniiseen sisustukseen. Kissat on ihania ja kevät tekee mukavia juttuja pihallakin. Kivat kuvat ♥ ja mukavaa viikonloppua kissalan henkilökunnalle ja komeille kisuille:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irja, palvelusväki valmistautuu viikonloppuun ja rapsutteluun : )
      Hyvää viikonloppua sinullekin!

      Poista
  3. mistä noin ihania mattoja saa? tämä sinun blogi on aivan ihana kuin myös kotisi
    terv maarit

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maarit, kiva jos viihdyt meillä 😊
      Matot löytyivät Iin Autokeitaasta, ovat Finnmarin tuotevalikoimasta. Näköjään vessareissullakin voi tehdä löytöjä 😀

      Poista
  4. Oi miten kauniit juuttimatot. Tuollaisia voisin minäkin hankkia. Hmmm... :)

    VastaaPoista
  5. Moikka Johanna, mitenköhän saisin sun sähköpostin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koska käytän työsähköpostia ainoastaan, en tänne sitä mielelläni laita. Voinko laittaa sinulle viestiä ensin johonkin niin saat osoitteeni?

      Poista