Tervetuloa mukaan sisustushullun hulluun maailmaan!

Täällä kirjoittelee sopivasti elämää nähnyt kahden, jo aikuisen lapsen äiti sekä luultavasti maailman ihanimman miehen vaimo. Sydäntä lähellä ovat vanhat esineet, -huonekalut ja -rakennukset ja ennen kaikkea sisustaminen ja koti. Lapset asuvat jo omillaan, mutta saman katoan alla asustelee myös kaksi Maine Coon-kissaa, Mauno ja Kerttu. Blogini on oma päiväkirjani jossa seuraillaan meidän perheen touhuja kodin ja nykyään myös kesäasuntomme parissa, välillä hiukan matkailua asuntoautolla, kissa veijareiden touhuja ja kommelluksia, sekä kirppishöperön löytöjö ja aarteita.

Elämän aikana on tullut muutettua useampaankin kertaan milloin mistäkin syystä ja tällä kertaa asustelemme vuonna -24 rakennetussa vanhassa navetassa, kesäkotimme Vallgårdin ensimmäinen osa on rakennettu 1700-luvun puolella ja viimeisin 1920.

Ja niin kuin kaikki vanhojen talojen omistajat tietävät, puuhaa riittää talon ja pihan huoltamisessa, puhumattakaan sisustamisessa... se on sellainen ikuisuusprojekti...ihana sellainen!







tiistai 12. kesäkuuta 2012

VIIKONLOPUN PUUHASTELUJA

Aika menee kaikenlaisten touhujen parissa niin hurjaa vauhtia, että eihän tässä enään ennätä ollenkaan tänne blogien ihanaan maailmaan saatika sitten päivittelemään omaakaan. Nyt kuitenkin päätin napata pienen hetken ja laitella muutamia kuvia viikonlopun touhuista. Säähän oli lauantaina ja sunnuntaina mitä mainioin ja niinpä suunnistin heti aamusta puutarhalle kukkaostoksille vaihteeksi. Kyllä näihin saa menemään pienen omaisuuden, mutta ilmankaan ei voi olla. Olen vain sen verran ovela, että käyn näitä kukkahankintoja tekemässä eri päivinä, eipä tunnu ollenkaan niin pahalle (se rahan meno meinaan). Kokeilkaa vaikka!!











Näiden kukkien jälkeen päätin että nyt ne sitten on siinä... ja kas, eiköhän siellä pihalla odottele vielä jokunen kukka istuttamista tämän illan Terra reissun jäliltä :0)

Vihdoinkin innostuin siivoamaan huvimajankin kesäkuntoon. Aiemmin joku kysyikin lisää kuvia mökistä, tässäpä niitä nyt olisi. Astutaan sisään...


 Sisustus hiukan elää vielä ja pöydän maalauskin on harkinnassa. Mitä luulette, olisiko se valkoisena parempi?? Tähän on nimittäin tulossa lisää tuollaisia rautatuoleja kuin pikkupöydän ääressäkin on.



 Tuonne nurkkaan täytyisi ehkä löytää jokin kiva pikkupöytä jonne voisi laittaa vaikkapa oman kahvinkeittimen. Täytyy varmaan tonkia ensin omat varastot mitä sieltä löytyisi.







Pihapolku on todella pahasti kesken vielä kuten kuvasta näkyy, se kuuluu ehdottomasti tämän kesän projekteihin ja olisikin tarkoitus saada valmiiksi vihdoinkin. Samoin huvimaja on vielä maalaamatta ja piha varastokin pitäisi hurrauttaa samalla kertaa uuteen väriin. Niin että ei nämä hommat tekemällä lopu :0)


 Nämä kukkaset ostin perjantain kirpparireissultani. Samalla mukaan sujahti myös nämä...


...ja nämä...


(Koristekaiverrus on aivan ihana, mutta on vaikea saada ne näkymään kuvaan)


...ja vielä tämä...


Tähän sarjaan minulla jo olikin kermakko. Kuka muistaa mitä tämä ihana sarja onkaan nimeltään?


Minulla on tähän kuuluvia muutamia jälkiruokakulhoja ja asetteja. Hiukan on jäänyt harmittamaan kun en raaskinut edellisiltä antiikkimessuilta ostaa tähän sarjaan kuuluvaa mekukannua sekä isoa kulhoa ja kun menin sitten uudelleen myyjän luokse, olikin ne tietysti jo myyty. Aika vaihtelevia hintoja näillä muuten, välillä jopa aika suolaisia.

Palataan vielä hetkeksi pihalle...



Kukkapenkeissä näyttää tällä hetkellä tältä. Suihkulähteet asennettiin toimintaan altaiden puhdistuksen jälkeen.


Kirsikkapuu alkaa pikkuhiljaa kukkimaan kuin myös omanapuukin



Pihamme pieni tuomi kärsii jälleen jostain todella inhottavasta ötökästä, se on ihan täynnä näitä YÄK! Eilen illalla annoin oikein kunnon myrkytyskuurin puulle, saa nähdä kuoleeko koko kasvikin sen jäljiltä.


Saimme me vielä tehtyä hiukan remppaakin pojan huoneessa. Tapetointi hyvällä alulla, tänään hiukan jatkettiin... hiljaa hyvä tulee!


Ruutua sen olla pitää, saas nähdä mitä se maailmanmatkaaja tykkää huoneestaan. Pian se poika sieltä palailee kotiin, äkkiä on melkein vuosi hurahtanut. Sitten pääsemmekin viettämään tyttären rippijuhlia heti heinäkuun alkuun.
Tulipas tästä postauksesta aika annos yhdelle kertaa, mutta toivottavasti saatte hyvää mieltä kuvista.

Mukavaa viikonjatkoa kaikille ihanaiset!

6 kommenttia:

  1. Ja minä kun kuvittelin löytäneeni komeen miljoonakellon :D -mitä vielä, toi sun on upee!

    Älä herran tähden maalaa pöytää! -meinasin sanoa, että maalaa tuolit valkoisiksi ennemmin, mutta luin sitten rautatuoleista. Kokeile ainakin niitä ensin.....sanoo hän, joka mitään ajattelematta sutii melkein kaiken :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulenpa että pöytä saa siis jäädä ainakin toistaiseksi tuon väriseksi, olet oikeassa :0) Olen itsekin tehnyt joitakin liian hätäisiä ratkaisuja maalauksen suhteen ja sitten katunut myöhemmin kun se on jo myöhäistä. Yksi esimerkki on tyttären huoneen katto ja siksipä nyt en uskaltanut mennä maalaamaan pojan huoneen kattoa ennenkuin näen sen tapettien kanssa. Jos sitten päädymme maalaukseen, onkin se jo vaikeampaa kun tapetit ovat seinällä.

      Poista
  2. Todella hyvää mieltä näistä kuvistasi saa!
    Kyllä sinulla on ihana piha ja huvimaja...aika ovelaa onkin, että käy eri päivinä puutarhalla niin ei tunnu se rahanmeno yhtä hurjalta :D
    Itsekin kyllä törsään kukkiin joka vuosi,niistä en pihistä, monesta muusta sitten ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hilma! Kyllä kukat kuuluvat kesään, ne ovat niin kauniita. Täytyy vaan aina toivoa että osaisi myös hoitaa niitä oikein. Yleensä otankin tuttuja hyväksi havaittuja kasveja, mutta jotain uuttakin täytyy välillä kokeilla. Tänä kesänä se on Hortensia, katsotaan miten onnistun.

      Poista
  3. Kyllä oli ilo katsella näitä kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos olen onnistunut ilahduttamaan kuvillani, kiitos!

      Poista