Tervetuloa mukaan sisustushullun hulluun maailmaan!

Täällä kirjoittelee sopivasti elämää nähnyt kahden, jo aikuisen lapsen äiti sekä luultavasti maailman ihanimman miehen vaimo. Sydäntä lähellä ovat vanhat esineet, -huonekalut ja -rakennukset ja ennen kaikkea sisustaminen ja koti. Lapset asuvat jo omillaan, mutta saman katoan alla asustelee myös kaksi Maine Coon-kissaa, Mauno ja Kerttu. Blogini on oma päiväkirjani jossa seuraillaan meidän perheen touhuja kodin parissa, välillä hiukan matkailua asuntoautolla, kissa veijareiden touhuja ja kommelluksia, sekä kirppishöperön löytöjö ja aarteita.

Elämän aikana on tullut muutettua useampaankin kertaan milloin mistäkin syystä ja tällä kertaa asustelemme vuonna -24 rakennetussa vanhassa navetassa. Ja niinkuin kaikki vanhojen talojen omistajat tietävät, puuhaa riittää talon ja pihan huoltamisessa, puhumattakaan sisustamisessa... se on sellainen ikuisuus projekti...ihana sellainen!sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

PIKKU LOMA KUOPIOSSA

Taas kerran yksi viikonloppu kohta loppusuoralla, mutta onneksi jo vähän aurinkoisemmissa merkeissä (nyt taas taitaa alkaa satamaan). Lauantaina perheemme hajaantui kahteen osaan, nuoriso lähti Manamansaloon Saaripäiville ja me vähän vanhemmat lähdimme hurruttelemaan kohti Kiopion Ikeaa.
No... olin varautunut viettämään siellä aikaani useammankin tunnin, mutta aika pian olin koko putiikin kiertänyt ja todennut että ei oo meikäläisen kauppa ei! Pakkohan sieltä oli muka jotain ostaa kun oli vartavasten sinne Kajjaanista asti tullut. Ostosaldoni jäi jotakuinkin vähäiseksi... ehkä se oli hyvä niin :0)


Tässäpä nämä...

Kotimme kukkaset ovat alkaneet pikkuhiljaa ja huomaamatta vaihtumaan kestävämpiin versioihin, aina sitä mukaa kun silmiin on osunut joku todella aidon näköinen sellainen. No tämä oli sitten se melkein aito viherrys ja ruukkukin oli ihan nätti.


Kastelukannu parvekkeelle oli myös ihan ok löytö...


...mutta siinäpä ne sitten olikin lukuunottamatta paistinlastaa, leivonta-alustaa, tuikkuja ja paria sisätyynyä. Niistä nyt en kehtaa kuvia edes tänne laittaa. Nyt jälkikäteen ajatellen, olisin ehkä voinut ostaa pari koristetyynyä... mutta onhan noita entuudestaankin.

Kaupassa käydessä lähti pari sisustuslehteä mukaan, näitä en ole Kajaanissa nähnyt missään.


Hiukan harmittelin ajanhukkaa Ikeassa, olisi pitänyt sittenkin mennä vain pikkuliikkeisiin ja kirppareille sekä antiikkiliikkeisiin. Kaikkihan olivat tietysti jo kiinni myöhemmin.

Päätin kuitenkin ottaa illan pienen loman kannalta ja käveleskelimmekin kaikessa rauhassa kaupungilla ja puistoissa sekä istuimme yhden talonkuohuviini pullon verran satamaravintolassa. 


 

 Sittenpä se ilo loppuikin lyhyeen kaamean päänsäryn vuoksi. Inhottava juiliva kipu oli jo vaivannut hiukan pitkin päivää ja eikun hotellihuoneeseen kipin kapin saunomaan ja tangomarkkinoita katsomaan. Minun tangot kyllä meni oikeastaan nukkuessa ja potiessa päätä.

Aamulla onneksi kipu oli vihdoin ohi ja päätimme lähteä kotiin hyvissä ajoin. Sitä ennen kuitenkin tutkin netistä mahdollisia sunnuntai kirppareita ja yhden löysinkin. Sinne siis vielä ennen kotiin paluuta.

Nämä sieltä sitten mukaan lähti...


...vanha arkku ja lasinen voirasia. Näinpä tämäkin matka oli pelastettu vanhoilla aarteilla :0)


Pieni irtiottomme arjesta oli päänsärystä huolimatta oikein mukava ja Kuopio todettu oikein kauniiksi ja kivaksi kaupungiksi. Lasten lauantai taas oli omanlainen ja ollut myös ikimuistoinen ja onnistunut hyvien esiintyjien ansiosta. Lisämukavuutta tapahtumaan toi heille ja kavereille työni kautta saadut vipliput, joilla he pääsivät vip-aitioon ja näin myös jututtamaan esiintyjiä (Elastinen, Haloo Helsinki, Danny, ym. sekä itse Kassu Halosta joka on pitkälti tapahtuman takana). Poikani tekee lehteemme jopa pienen jutun tapahtumasta, jännää siis kaiken kaikkiaan. Tytöillä kädet täynnä nimmareita (iik... nyt ei käsiä voida pestä moneen viikkoon) ja olipa Danny iskenyt silmääkin nuorille neidoille... hih... tosi jännää :0) Voi näitä nuoria, se on niin täynnä dramatiikkaa niin hyvässä kuin huonossakin. Ne ajat tuntuvat olevan itsellä niin kovin kaukana.

Näinpä tämä vanhus toivottelee kaikille oikein rentoa sunnuntai iltaa halien kera!

2 kommenttia:

 1. Me käytiin Kuopiossa tänään Tampereelta tullessa ja saman totesin minäkin ;( Ei oo mun mesta...piti jotain ostaa, niin ostin pari pussilakanaa ja tyynynpäällisiä *vau*

  Tuollainen ylimääräinen voirasia olisi ollut mullakin antaa sulle!! Niitä on siunaantunut kaksin kappalein (älä kysy, miksi ;)

  Ihanan arkun olet löytänyt, sopii teille kuin nakutettu.

  Sunnuntaita sinnekin, me pestään matkapölyt vielä pois ja sitten on tämäkin emäntä taas valmis unten maille !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei varmasti ole sinunkaan lempikauppa tuo Ikea.
   Enpäs hoksannut voirasiaa sinulta pyytää, mutta onneksi ei hintakaan ollut tuolla kuin 2 euroa. Tästä lähtien muistan, että Satun varastoista kannattaa kysyä ensin :0)

   Teillä ollut mukava matka, voin kuvitella miten silmät on pyörinyt päässä kun olet päässyt ihailemaan kahta kaunista siirtolapuutarhamökkiä ja puheen palpatus on varmasti myös ollut melkoista :0)

   Poista