Tervetuloa mukaan sisustushullun hulluun maailmaan!

Täällä kirjoittelee sopivasti elämää nähnyt kahden, jo aikuisen lapsen äiti sekä luultavasti maailman ihanimman miehen vaimo. Sydäntä lähellä ovat vanhat esineet, -huonekalut ja -rakennukset ja ennen kaikkea sisustaminen ja koti. Lapset asuvat jo omillaan, mutta saman katoan alla asustelee myös kaksi Maine Coon-kissaa, Mauno ja Kerttu. Blogini on oma päiväkirjani jossa seuraillaan meidän perheen touhuja kodin ja nykyään myös kesäasuntomme parissa, välillä hiukan matkailua asuntoautolla, kissa veijareiden touhuja ja kommelluksia, sekä kirppishöperön löytöjö ja aarteita.

Elämän aikana on tullut muutettua useampaankin kertaan milloin mistäkin syystä ja tällä kertaa asustelemme vuonna -24 rakennetussa vanhassa navetassa, kesäkotimme Vallgårdin ensimmäinen osa on rakennettu 1700-luvun puolella ja viimeisin 1920.

Ja niin kuin kaikki vanhojen talojen omistajat tietävät, puuhaa riittää talon ja pihan huoltamisessa, puhumattakaan sisustamisessa... se on sellainen ikuisuusprojekti...ihana sellainen!







lauantai 3. marraskuuta 2012

ANTIIKKIMESSU LÖYTÖJÄ

No niin, puoli päivää tuli vietettyä Antiikkimessuilla ja kuten tunnette minut niin jotain aina tahtoo mukaani tarttua :) Kaikenlaista ihanaahan siellä oli ja nämä aarteet lähtivät sitten meidän kotiimme tällä kertaa...


Noilla kakkuloilla olisi vielä vaikka vara näön huonontuakin, oli meinaan sen verran voimakastehoiset linssit. Mieheni ei oikein ymmärtänyt mihin noita meillä käytetään, mutta minäpä tiedän ja niin varmasti tekin... vai??


Ihanat pikkuleipäpihdit vielä puuttuivatkin meiltä, samoin nämä hauskat "veitsitelineet". Näihin siis juuri oppimani mukaan voi laittaa veitsen tai kakkulapion yms. pöytään nätisti ilman että sen tarvii maata pöydällä. No PAKKOHAN ne oli ostaa, nekin puutuivat vielä (tuiki tarpaalliset kapistukset)!!


Soppakulhon ostin sen takia, koska aiemmin löytämäni kahviastiasto on samaa sarjaa. Tähän on kiva laittaa tarjolle sopan lisäksi vaikkapa jäätelöä.


Ja sitten tämä aivan super mahtava löytö. Arabian sähköllä toimiva lämpö"patteri"(lämmitin). Aivan huippu ja toimii täysin, kaikki osat ovat ehjät ja sähköjohto virheetön.


Lämmitin on posliinia ja alla on Arabian piippuleima



Tämän paikka on nyt vierashuoneessamme jossa ei ole patteria lainkaan, ei ole tarvinnut kun on pysynyt lämpimänä ilmankin ja näin jäänyt laittamatta. Mutta tämä antaa lämpöa lisää tarvittaessa, jos vieraileva majailija huoneeseen sitä haluaa.



Muutama kuva huoneesta vielä...




Jostain syystä tämän huoneen on nykyään valloittanut tytär omaan käyttöönsä oman huoneen lisäksi, on kuulema niin mukavan pieni ja viihtyisä.


Kiva päivä antiikin parissa ja monta tuttua tuli jututettua samalla. Mutta nyt alakerrasta taitaa alkaa tulemaan ihana ruoan tuoksu, lähdenkin tästä syömään valmiiseen pöytään... ihana mies!!
Mukavaa lauantai iltaa kaikille!

19 kommenttia:

  1. Huippulöytöjä, kamu ;D
    Samanlainen Arabian patteri jäi harmittamaan mua tuonne Tampereelle kesällä...oli siellä eräällä kirpparilla (hintsua sillä huimat 15 eur...), muttei jaksettu raahata *pöljät me*

    Ihania nuo miehet *hih*

    VastaaPoista
  2. Siis... oliko se toimivakin?? Jos tuohon hintaan oli myynnissä, niin kyllä se ehdottomasti olisi pitänyt raahata mukaan. Minä näin myös Jyväskylän kirpparilla tuollaisen, mutta siinä ei ollut johtoa mukana lainkaan ja hintaakin ihan kivasti silti.

    VastaaPoista
  3. Oli se...ainakin myyntilapun mukaan ja piuhat oli kiinni pistokkeineen. Et arvaa, että harmittaa...

    VastaaPoista
  4. No en ihmettele yhtään miksi tyär on huoneen valloittanut ! Valloittava kamari, jonka patteri täydentää hauskasti :)
    Ja muutenkin tuikitarpeellisia löytöjä, mulla ois varmaan kohta noille kakkuloille käyttöä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, pikkuhuone on kyllä sellainen suloisen kodikas. Ilmoittele sitten, niin laitan kakkulat täältä tulemaan :)

      Poista
  5. Ja mä etsin söpöä patteria Lillaan (juu-u, ihan muka aktiivisesti etsin!! ☺) ja te löydätte niitä urakalla!!! Ei ole totta!!!

    Nyt luovutin, saa olla se mikä seinään on kiinnitetty, AMEN!

    Ai juu, ei paskempii löytöjä ☺☺☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei... minusta tässä vasta oli Huutonetissä tuollainen, käyppäs kurkkaamassa.

      Poista
  6. Samoin sinulle ihanaa lauantaita.
    Kyllä on mukavat löydöt. Veitsen lepuuttajaa tarvitaan tietty ja pikkuleivän haukkaajaa.:)

    VastaaPoista
  7. No sinäpä osasit antaa niile oikeat nimetkin, mietin että millä nimellä näitä nyt sitten kutsutaan... kiitos!

    VastaaPoista
  8. Kiitos Jaana, se on sellainen kompakti tila muutamine neliöineen.

    VastaaPoista
  9. Oioi onpa hienoja löytöjä. Ja minulle hieno löytö oli tämä blogisi. Hyppäsin lukijaksi : )

    VastaaPoista
  10. Iik, ihania löytöjä ! Itse en ole uskaltautunut antiikkimessuille - tai markkinoille, kirppikset ovat riittäneet tähän asti... mutta nyt kun on tuo vanha torppa, niin ehkä tässä pitäisi ryhdistäytyä ;)

    VastaaPoista
  11. Arabia-lämmitin... ei voi kun ihmetellä vaillinaista ja väärää tietoa, mitä valmistusmaassa(mme) keksinnöstä liikkuu.
    Arabia teki pelkästään kuoret, (sähkö)tekniikka on SLEV:in valmistamaa.
    SLEV=SÄHKÖLÄMPÖ-ELEKTROVÄRME.
    Jos haluatte valmistuksen ja käytön historiaa, voi avautua aiheesta.
    Mielenkiintoinen vientituote, mm. Turkkiin meni uskomattomia määriä.
    En täällä kovasti vieraile, joten laittakaa viestiä sahkoposti.jj@gmail.com, jos haluatte maan ensimmäisen täyden selonteon aiheesta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tarkennuksesta, tuossahan se sähkötekniikan valmistajakin kuvassa näkyy :0)

      Poista