Tervetuloa mukaan sisustushullun hulluun maailmaan!

Täällä kirjoittelee sopivasti elämää nähnyt kahden, jo aikuisen lapsen äiti sekä luultavasti maailman ihanimman miehen vaimo. Sydäntä lähellä ovat vanhat esineet, -huonekalut ja -rakennukset ja ennen kaikkea sisustaminen ja koti. Lapset asuvat jo omillaan, mutta saman katoan alla asustelee myös kaksi Maine Coon-kissaa, Mauno ja Kerttu. Blogini on oma päiväkirjani jossa seuraillaan meidän perheen touhuja kodin ja nykyään myös kesäasuntomme parissa, välillä hiukan matkailua asuntoautolla, kissa veijareiden touhuja ja kommelluksia, sekä kirppishöperön löytöjö ja aarteita.

Elämän aikana on tullut muutettua useampaankin kertaan milloin mistäkin syystä ja tällä kertaa asustelemme vuonna -24 rakennetussa vanhassa navetassa, kesäkotimme Vallgårdin ensimmäinen osa on rakennettu 1700-luvun puolella ja viimeisin 1920.

Ja niin kuin kaikki vanhojen talojen omistajat tietävät, puuhaa riittää talon ja pihan huoltamisessa, puhumattakaan sisustamisessa... se on sellainen ikuisuusprojekti...ihana sellainen!







lauantai 16. helmikuuta 2013

Houkutuksia ja lankeamisia

Onpahan taas ollut tapahtumarikasviikko kaikinpuolin, mutta jääköön osa kertomatta.Sen lisäksi että poika oli torstaina rilluttelemassa abien kanssa oikein vimosen päälle, olimme me miehekkeen kanssa "rilluttelemassa" perjantaista lauantaihin Oulussa. On se aika mukavaa kun nämä lapset on saanut kasvatettua näin isoiksi, että pärjäävät jo omillaan välillä ilman äitiäkin. Tytär nautti suunnattomasti äiti-vapaasta ja yksin olosta kotona, poikahan taas mennä viipottaa omiaan niin että välillä jo huolestuttaa tunteeko sitä kohta omaa poikaansa ollenkaan kun vastaan tulee. No... nuoret ovat nuoria ja onneksi aikalailla kunnollisia sellaisia vaikka välillä harmaita hiuksia saavatkin aikaan.
Kieltämättä nämä nuoriso(sta) vapaatkin ovat välillä aika mukavia, kuin myös joskus ukko-lomakin ; 0) Sit sitä jaksaa taas kattella toisiaan ihmeesti tooosi piitkään turhia hermostumatta!

Ja kun kerran Ouluun eksyttiin, pitihän sitä muutamalla kirpparilla samalla käväistä. Siitähän ei tietenkään hyvää seurannut, vaan aarteita tulla tupsahteli kuin aivan sattumalta nenän eteen houkutukseksi. Kaikkea sentään en mukaan ottanut, vaan suosiolla jätin muillekin. Turhan paljon kyllä lähti mukaankin ja nyt kyllä hiukka meinaa olla ostomorkkis päällä. Nyt teen kyllä ostolakon, ei mitään vähään aikaan... se on loppu nyt ja piste!!!


Osto- ja myyntiliike Ajatona Aika on aika vaarallinen paikka, siitäkin huolimatta suosittelen rohkeasti menemään sisälle putiikkiin jos Oulussa liikutte. Siellä häärii aivan ihastuttava rouva, jonka kanssa joka kerta jäämme suustamme kiinni tuhansine tarinoineen. Lasit ovat pienet liköörilasit ja kilahtavat kauniisti, kristallia siis.


Pikkuhiljaa kotimme kukkaset alkavat pärjäämään enemmän ja enemmän ilman mitään sen kummempia hoitoja : ) Sisustusliike Decora on myös aika ihku!


Tää on sellainen pikkusöpö, halkaisijaltaan vati on vain 17cm ja Nuutajärvenkupu sattui olemaan siihen niin sopiva.




  Käsin virkattu sängynpeite/pöytäliina on oikea aarre!


Aivan keskustassa olevalta kirpparilta löytyi vanhoja lankarullia ja...


...hopeinen juustohöylä parempiin juhliin. Taisi olla aivan käyttämätön ja todellakin hopeaa, leimat sen todistavat.


Toinen virkattu sängynpeite löytyi kirpputorilta. Tämä tulee ruokailutilan puusoffalle, vihdoinkin löysin sopivan.


Decorasta hups hei ja hurraa hujahti mukaan myös tämä...


Tämä on nyt se joka aiheuttaa huonoa omaatuntoa ja todellista morkkista, ei olisi pitänyt sittenkään... vaikka ihana se on... mutta... Ääh, onko teille koskaan käynyt näin?????

Tämän reissun jälkeen tuli se vahva tunne, että ostelulakko alkaa nyt!!! En mene lähellekään mitään kirppareita tai kauppoja, ennenkuin maaliskuussa kun Kauko tuo uuden kuorman Vaalan Antiikkikirpparille ;0)

Mukavaa lauantai iltaa ja nyt nauramaan Putouksen pariin.

8 kommenttia:

  1. Tosi hyviä löytöjä! Totta kai tuollaiset täytyy ottaa mukaan,ihan aarteita :)En ole käynyt koskaan siinä Ajaton Aika-liikkeessä,kehuja olen kyllä kuullut.Mikä keskustan kirppis oli nimeltään? Osaan käydä vain Limingantullin kirppareilla,nekin molemmat ihan hyviä paikkoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen, ihana pikku putiikki. En muista kirpparin nimeä, mutta se on kulman takana Ajattomasta Ajasta (10m). Siellä enmmän vaatetta, mutta jotain aarteitakin näkyy löytyvän hyvällä tuurilla. En välttämättä olisi edes siellä käynyt, mutta jouduin odottelemaan toisen liikkeen aukaisemista ja menin kuluttamaan aikaa sinne.

      Poista
  2. Aivan IHANAT ostokset taas....löytäisimpä minäkin tuollaisen pitsisen sängynpeiton/pöytäliinan...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuuleppas Irmastiina, tuollainen samanlainen jäi vielä toinen sinne Ajattaomaan Aikaan. Soitappas sinne niin saat omasi. Eiköhän luulisi postinkin kautta onnistuvan, kun nätisti pyydät.

      Poista
  3. Oih, mitä löytöjä!!! <3 Täällä vain huokalen ihastuksissani:)

    VastaaPoista
  4. Juu... ja minä näyn olevan kuin joku magneetti imemään kaiken mukaani, ei pitäisi käydä missään.

    VastaaPoista
  5. Minkä hintaisia on nuo virkatut sängynpeitot kirpparilla? Vai pitäiskö itse ruveta väsäämään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No minä en ainakaan 50€ itse alkaisi väkertämään. Tottakai tuokin on iso raha, mutta ei hinta eikä mikään tuollaiselle käsityölle.

      Poista