Tervetuloa mukaan sisustushullun hulluun maailmaan!

Täällä kirjoittelee sopivasti elämää nähnyt kahden, jo aikuisen lapsen äiti sekä luultavasti maailman ihanimman miehen vaimo. Sydäntä lähellä ovat vanhat esineet, -huonekalut ja -rakennukset ja ennen kaikkea sisustaminen ja koti. Lapset asuvat jo omillaan, mutta saman katoan alla asustelee myös kaksi Maine Coon-kissaa, Mauno ja Kerttu. Blogini on oma päiväkirjani jossa seuraillaan meidän perheen touhuja kodin ja nykyään myös kesäasuntomme parissa, välillä hiukan matkailua asuntoautolla, kissa veijareiden touhuja ja kommelluksia, sekä kirppishöperön löytöjö ja aarteita.

Elämän aikana on tullut muutettua useampaankin kertaan milloin mistäkin syystä ja tällä kertaa asustelemme vuonna -24 rakennetussa vanhassa navetassa, kesäkotimme Vallgårdin ensimmäinen osa on rakennettu 1700-luvun puolella ja viimeisin 1920.

Ja niin kuin kaikki vanhojen talojen omistajat tietävät, puuhaa riittää talon ja pihan huoltamisessa, puhumattakaan sisustamisessa... se on sellainen ikuisuusprojekti...ihana sellainen!







sunnuntai 11. tammikuuta 2015

ENTISEEN TAPAAN

Samat vinkeet jatkuvat tänäkin vuonna, nimittäin kirppareita en jätä...on ne niin huippu paikkoja! Vaikka en niissä enään niin usein käykään, niin silloin tällöin pitää piipahtaa katsomassa josko siellä olisi jotain kivaa kotiin.

En aio unohtaa myöskään ihanaa kauppaa nimeltään Tarinat, kuuluu ehdottomiin lemppareihini. Putiikki täynnä kaikkea ihanaa, käykää vaikka kurkistamassa!!
Ostin täältä kaksi upeaa taulua, ainakin toinen niistä tulee porrasaulaan ja toinen omalle kunniapaikalleen...on se niin kaunis kokonaisuus vanhoine kehyksineen ja teksteineen. Laitan myöhemmin kuvia niistä, kunhan ovat seinällä paikoillaan. Kaikki taulut ovat muuten nyt liikkeessä PUOLEEN HINTAAN, joten kipin kapin tauluostoksille muutkin!!!!

Tämä oli myös kiva löytö Tarinasta...


Maalasin sabloonan avulla siihen kotimme rakennusvuoden...


...ja naputtelin kiinni pariovien päälle.


Kirppari aarteitakin löytyi...



Lasipurkit no. 1 ja 2 sekä neljä kappaletta suloisia jälkiruokakulhoja.



Löytöjä oli myös kyltti ulko-oven yläpuolelle sekä ihastuttava pieni kattovalaisin, mutta niistä kuvia myöhemmin kun ovat päässeet omille paikoilleen. Ulkona on sen verran pakkanen, että nyt ei huvita lähteä naulaamaan yhtään kylttiä vaikka kuinka haluttaisi.


Talvi tuli sitten lopulta oikein kunnolla tännekin, nyt sitten saisi jo lumen tulo riittää ja ilmakin hieman lauhtua minun puolestani.

Leppoisaa sunnuntai iltaa! Täällä lepopäivästä huolimatta suditaan maalia ja tapetoidaan...palataan siihen sitten seuraavalla kerralla! Tätä hommaa jatketaan maillä myös entiseen tapaan, joku hullu se nauttii tästäkin  hommasta ; ))

Ja loppuun vielä ps.

Voisko joku viisaampi auttaa!!??? Miksiköhän tämä minun blogini on ykskaks pienentynyt ruudulla, kun taas muiden sivut näyttävät olevan aivan entisellään? Voikohän tätä korjata millään, en ole vielä itse keksinyt siihen mitään konstia?  Jos joku tietää tähän konstin, niin olisi kiva jos annat vinkin miten saisin taas koon normaaliksi. Ei ole kiva tihrustella pieniä kuvia ja vieläkin pienempää tekstiä!

12 kommenttia:

  1. Hieno koristelista ja oli hyvä idea kirjata siihen kauniin vanhahtavin kirjaimin tuo vuosiluku. Aivan ihanat pariovet kransseineen. Todella upea väri noissa ovissa!

    Mielestäni blogisi näyttää ihan samalta kuin ennen - mitäköhän mahdat tarkoittaa pienentymisellä… Mobiilissahan bloggerin blogit avautuvat mobiiliversiona, mutta ehket tarkoita sitäkään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olenkin miettinyt missä olisi sopiva paikka vuosiluvulle ja nyt se sitten ratkesi kerrasta.

      Blogin tekstit ja kuvat näyttävät ruudulla pienemmiltä kuin aiemmin. Kun käyn katsomassa toisten blogeja, siellä kaikki näyttäisi olevan ennällään. Ensin luulin että kuvittelen vaan, mutta kun mieskin sanoi huomanneensa saman!
      Nyt siis ollaan samalla koneella kuin ennenkin. Mutta jospa vika on sitten vain täällä, mutta ärsyttää kyllä kovasti katsella itse tätä.

      Poista
  2. Ihania löytöjä!
    Varsinkin tuo parioven päällä, ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ovikoriste on nätti ja sopi hyvin meidän talon tyyliin.

      Poista
  3. Oioioi, mitä ihania löytöjä oletkaan tehnyt<3 Minusta sinun blogitaustasi onblogisi näyttää ihan entiseltään...näkyyköhän se erilaiselta vain omassa koneessasi..? No tämä ei ole kylläkään vahvuusalueitani, joten ehkei kannattaisi ottaa kantaa tähän asiaan:D Tämä blogisi tausta on muuten tooosi ihana<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taustakuva on minustakin niin kiva, että en raaski sitä pois laittaa. Kaikki vaan on (ainakin minun ruudullani) kutistunut pienemmäksi, jospa se ei sitten olisi muiden koneilla samannäköinen.

      Poista
  4. piti avata iapdillakin (kerrankin kun olen läppärillä) ja katsastaa tuo leveys----vaikia sanua....
    Katsopa mallin kautta miten sulla on leveyden säädöt.
    Mun on vaikea sanoa onko muuttunut vai ei ´, ei voi taustakuvaankaan verrata kun se näkyy vain läppärillä katsottaessa. On muuten hämmästyttävää aina välillä nuo taustat, vähän niinkuin "ai, tuolla on tuommoinen", minä kun olen aina yleensä ipadi kädessä, ja kuten sanottu, siinä ne ei näy.

    Meillä samanlainen talvi täällä; lunta, pakkasta, viimaa.
    Enkä pistä nenääni kyllä tänään ulos, eilen menasin jäätyä pystyyn :D

    VastaaPoista
  5. Katsoin sitä leveyden säätöäkin, mutta sitä ei voinut käyttää ilmeisesti juuri taustakuvan takia ja siitä en raaski luopua. No ei kait tässä, tihrustellaan tekstiä ja kuvia kunhan vain ei enään pienemmiksi muutu!

    VastaaPoista
  6. Hienoja löytöjä jälleen! Valitettavasti en osaa osaa auttaa pulmassasi :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taisi ongelma jo ratketa, syy olikin vain vahinko näppäilyissä. Olin pienentänyt ruudun näkymän ja kas vaan kun tuon hoksasin niin ruutu on taas ennallaan. Huh...kaikki on siis ennallaan :)

      Poista
  7. Heipparallaa! Löysin sattumalta blogisi Facebookin erään ryhmän kautta ja ihastuin todella, kerrankin sellainen blogi, jonka lukemisesta todella nautin! Kotisi on juuri sellainen, kuin itsekin toivoisin omistavani, aivan ihanan luonteikas, rauhallinen ja kodikas, silti siisti! Ihana katsella noita kuvia sisustuksestasi sekä talosta. Monessa blogissa, joita olen viime aikoina lukenut, on aivan liikaa samanlaisia kuvia purkeista eri kulmista ja mahdollisuuksien mukaan tavaroiden merkit ja hintalaputkin näkyvillä, sulla taas on ihania VANHOJA tavaroita, jollaisia itsekin haalin, lasipurkkeja, peltiastioita jne jne, tavaroita, joilla on tarina.

    Tuohon sivun pienentymiseen taisit löytää jo ratkaisun. Toimii myös, kun painat ctrl+0 saman aikaisesti pohjaan. Suurentaa sivustoja pystyy ctrl ja + -näppäimillä ja pienentää ctrl ja - -näppäimillä. :)

    VastaaPoista
  8. Nyt kyllä punastun, kiitos ihanasta kommentista ja tervetuloa mukaan!
    Minäkin hoksasin että olin itse vahingossa pienentänyt sivut ja löysin ohjeen siihen. Oikea nero täällä koneen äärellä...huoh ; )

    VastaaPoista