Tervetuloa mukaan sisustushullun hulluun maailmaan!

Täällä kirjoittelee sopivasti elämää nähnyt kahden, jo aikuisen lapsen äiti sekä luultavasti maailman ihanimman miehen vaimo. Sydäntä lähellä ovat vanhat esineet, -huonekalut ja -rakennukset ja ennen kaikkea sisustaminen ja koti. Lapset asuvat jo omillaan, mutta saman katoan alla asustelee myös kaksi Maine Coon-kissaa, Mauno ja Kerttu. Blogini on oma päiväkirjani jossa seuraillaan meidän perheen touhuja kodin ja nykyään myös kesäasuntomme parissa, välillä hiukan matkailua asuntoautolla, kissa veijareiden touhuja ja kommelluksia, sekä kirppishöperön löytöjö ja aarteita.

Elämän aikana on tullut muutettua useampaankin kertaan milloin mistäkin syystä ja tällä kertaa asustelemme vuonna -24 rakennetussa vanhassa navetassa, kesäkotimme Vallgårdin ensimmäinen osa on rakennettu 1700-luvun puolella ja viimeisin 1920.

Ja niin kuin kaikki vanhojen talojen omistajat tietävät, puuhaa riittää talon ja pihan huoltamisessa, puhumattakaan sisustamisessa... se on sellainen ikuisuusprojekti...ihana sellainen!







sunnuntai 24. tammikuuta 2016

KAAPIN TUUNAUS

Aikamoinen muutos tuli kaappiin suht pienellä vaivalla. Olin suunnitellut siirtäväni tämän kaapin vaatehuoneeseen ja tytön huoneeseen olin jo löytänyt uuden vanhankaapin Pudasjärveltä, mutta nyt taitaa suunnitelmat muuttua. Siitä tuli liian kaunis vaatehuoneeseen vietäväksi!




Alla kuvat ennen...


...ja vielä sitäkin ennen (todella huono kuva, mutta kun se ennen otos unohtui tieysti jälleen)...


Kalkkimaali tarttui hyvin myös lasipintaan, helppoa oli toteuttaa umpipeilit kaapin alaosaan. Lisäksi laitoin koristelistat peileihin ja vaihdoin pienet avainkilvet oviin johon toiseen laitoin vanhan avaimen vetimeksi. Tyttären toive on ollut saada vaalea huone ja koska itse en pidä aivan kokonaan valkoisesta kodista, on saatu tehtyä hiukan kompromisseja tässä asiassa...onhan siltikin lopputulos vaalea, mutta sopivasti kontrastia on myös saatu mukaan. Myös harmaa lattia onkin nyt ollut jopa neitokaisen mielestä todella hyvä valinta, vaikka hän olisi halunnut siitä valkoisen. Räsymatto löytyi pian rytättynä oven takaa, sai siis lähtöpassin alta aikayksikön...mutta hyvä valinta on nykyinenkin : )



 Ja uskokaa tai älkää, neiti itse halusi nämä tuolit huoneeseen...ei huono sisustussilmä ollenkaan!


 Pientä sisustelua tuntuu nyt tapahtuvan yläkerrassa joka päivä, kyllähän uusia tiloja mielellään muokkailee mieleisekseen.



Kynttilänjalka viiden euron ostos Bauhausista


White Houseen on taas tullut uusia kukkia...


Kirpputoritavaraa kaivellessa laatikoista, löytyi ihania vanhoja kirjoja joita rakastan käyttää sisustuksessa.



Mies touhuilee yläkerran ikkuna-aukon kimpussa ja me naiset kävimme täyttämässä kirppispaikan Paljekirpparille, ensimmäiset tavarat lähtivät jo samantien kiertoon. Ei ole mieskään huono suunnittelemaan näitä ratkaisuja sisustamisen parissa, saatika sitten vielä toteuttamaan niitä. On kyllä suuri onni omistaa näin näppärä ja kaikinpuolin muutenkin niin ihana mies...pus pus!!!


Leppoisaa sunnuntaita!

10 kommenttia:

  1. Tulipas kaapista hieno vaikkei ruma ollut alunperinkään.

    VastaaPoista
  2. Ei se ruma ollut, mutta jo niin monta vuotta sitä on katseltu ja nyt jo kyllästytty. Myöskään ei sopinut tyttären huoneeseen, pukuhuoneessa vielä on samanlainen alkuperäisessä värissään ilman laseja. Sinne se sopii, mutta olen kyllä harkinnut senkin maalaamista mustaksi tai harmaaksi...saas nähdä miten käy.

    VastaaPoista
  3. Upea muutos kaapille :) Ja ihania yksityiskohtia Teidän kodissa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, näitä yksityiskohtia täällä kyllä riittää...asutaanhan me vanhassa navetassa ;)

      Poista
  4. Ihana tuli kaapista, jälleen!
    Niin kiva ja kaunis on tuo teidän tyttären huone, huokailen.
    Ja voi miten upea ikkuna teille tuleekaan! Huokaus jälleen!

    VastaaPoista
  5. Ja täällä huokaillaan myös! Upea kaappi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih ja huokaus...kaapista tuli kyllä ihanan kaunis pienillä muutoksilla.

      Poista
  6. Kylläpä muuttui kaapin ilme, -ei samaksi uskoisi.
    Hei tuo ihana pariskunta... Mikä se on, mistä tuollaisen voisi hankkia? IHASTUIN!!

    VastaaPoista
  7. Eikö vaan, eikä kovin kummoinen homma ollut tehdä. Pariskunta toimii kirjatukina, mutta meillä ne on aina istua napottaneet vierekkäin koristeena. Olen ne saanut jo monta vuotta sitten ystäväni sisustusliikkeestä, pelkäänpä että enään niitä ei ole saatavana :(

    VastaaPoista