Tervetuloa mukaan sisustushullun hulluun maailmaan!

Täällä kirjoittelee sopivasti elämää nähnyt kahden, jo aikuisen lapsen äiti sekä luultavasti maailman ihanimman miehen vaimo. Sydäntä lähellä ovat vanhat esineet, -huonekalut ja -rakennukset ja ennen kaikkea sisustaminen ja koti. Lapset asuvat jo omillaan, mutta saman katoan alla asustelee myös kaksi Maine Coon-kissaa, Mauno ja Kerttu. Blogini on oma päiväkirjani jossa seuraillaan meidän perheen touhuja kodin parissa, välillä hiukan matkailua asuntoautolla, kissa veijareiden touhuja ja kommelluksia, sekä kirppishöperön löytöjö ja aarteita.

Elämän aikana on tullut muutettua useampaankin kertaan milloin mistäkin syystä ja tällä kertaa asustelemme vuonna -24 rakennetussa vanhassa navetassa. Ja niinkuin kaikki vanhojen talojen omistajat tietävät, puuhaa riittää talon ja pihan huoltamisessa, puhumattakaan sisustamisessa... se on sellainen ikuisuus projekti...ihana sellainen!perjantai 11. elokuuta 2017

LÄHISEUTUJA

Olen kyllä todennut että kovin kauas ei tarvitse lähteä, elämyksiä löytyy jo aivan kotinurkiltakin kun vain lähtee liikkeelle. Löytyisi täältä Oulustakin, mutta jostain syystä sitä sokeutuu omaan kaupunkiin ja ei näe mitään "ihmeellistä" ympärillään, kuulostaako tutulle? Tämän asian aion korjata ja lähden joku päivä kameran kanssa liikkeelle!
Mutta lähellä ollaan, kävimme heinäkuun alussa Kiimingissä Koitelinkoskella ja voi mahdottomuus mikä ihana paikka!!!
Käykää itse toteamassa... loistava retkeilykohde, nuotiopaikkoja löytyy ja mukavia oleskelupaikkoja! Oulusta noin 30 km.


Toinen lähiseutumatkailukohde onkin Iissä, Iin Wanha Hamina, pieni asuinalue missä ihania vanhoja taloja upeissa maisemissa joen äärellä. Tämä on minikoossa meidän vanhakaupunkimme täällä päin, tänne voisin muuttaa ehdottomasti : ) Oulusta Iihin on noin 40 km.


Koska joki kulkee yhden idyllisen kapean kadun talojen pihojen edestä, en ilennyt mennä kameran kanssa sinne kurkkimaan. Mutta olen joskus täällä ollut esittelemässä yhtä myytävää kohdetta ja täytyy sanoa että maisemat olivat kohdillaan. Jälleen... voisin asua täällä : )

Pari viikonloppua taaksepäin olimme retkeilemässä asuntoauton kanssa Raahessa ja Pyhäjoella (Oulusta noin 100 km). Raahen Multaranta niminen leirintäalue on kiva paikka, meille aivan uusi tuttavuus. Olimme viime viikonloppuna uudestaan, vaikka sää ei aivan paras ollutkaan.Olimme täällä yhden yön lättytreffeillä ja ajelimme seuraavaksi yöksi Pyhäjoelle Kielosaarelle, joka on ehdottomasti minun yksi lempipaikoistani... rauhallista ja kaunista.  Raahesta Pyhäjoelle on noin 30 km ja siinä välillä on Saloinen. Täällä sattui olemaan kesätapahtuma Saloisten Kotiseutumuseolla ja tottakai poikkesimme sinne.


Oli myyntikojua ja yhteislaulua, mutta meille riitti vanhat rakennukset ja niiden sisällöt sekä munkki kahvit : )

 Paikalla myös varaosapankki...
 Nyt päästiin näkemään tuulimyllykin sisältä...


 Kaksostenrattaat... ei turhia pehmusteita ja mukavuuksia : )


 Myös linja-auto ajelulle olisi ollut mahdollisuus, mutta jätimme väliin.Sää oli tässä vaiheessa vielä sateinen, mutta kun pääsimme Kielosaareen Pyhäjoelle alkoi aurinko paistamaan ja illan sää oli mitä upein.

 Jos ikkuna- ja ovi näkymät ovat nämä, ei voi valittaa : )

 Alueelta lähtee pieni luontopolku, jonne emme viime kesänä päässeet koska vesi oli niin korkealla.


Vuokrasimme rantasaunan ja kaunis auringonlasku kruunasi kaiken...
Illat alkavat olla jo hämäriä ja meillä on alkanut kynttiläkausi sitä myötä...Sunnuntai aamu oli lämmin ja aurinkoinen, siirryimme aamupalalle koivunoksien suojaan... Multarannasta saatu kukka vietiin kotiin tottakai...


....ja vähän luonnonkukkia mukaan viemisiksi : )
 Ihana kesä ja huomenna taas mennään!!

2 kommenttia:

  1. Upea koski. Hienoja paikkoja! Lähiseutua ei jostain syystä tule oikein tutkittua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se on, mutta onneksi tänä kesänä ollaan vähän korjattu asiaa : )

      Poista