Tervetuloa mukaan sisustushullun hulluun maailmaan!

Täällä kirjoittelee sopivasti elämää nähnyt kahden, jo aikuisen lapsen äiti sekä luultavasti maailman ihanimman miehen vaimo. Sydäntä lähellä ovat vanhat esineet, -huonekalut ja -rakennukset ja ennen kaikkea sisustaminen ja koti. Lapset asuvat jo omillaan, mutta saman katoan alla asustelee myös kaksi Maine Coon-kissaa, Mauno ja Kerttu. Blogini on oma päiväkirjani jossa seuraillaan meidän perheen touhuja kodin parissa, välillä hiukan matkailua asuntoautolla, kissa veijareiden touhuja ja kommelluksia, sekä kirppishöperön löytöjö ja aarteita.

Elämän aikana on tullut muutettua useampaankin kertaan milloin mistäkin syystä ja tällä kertaa asustelemme vuonna -24 rakennetussa vanhassa navetassa. Ja niinkuin kaikki vanhojen talojen omistajat tietävät, puuhaa riittää talon ja pihan huoltamisessa, puhumattakaan sisustamisessa... se on sellainen ikuisuus projekti...ihana sellainen!tiistai 1. elokuuta 2017

VIELÄKIN NAAPURISSA

Jatkoa viime viikkoiselle Ruotsin matkallemme, toinen yö oltiin Piteåjoen varrella aivan ihastuttavalla leirintäalueella. Hienot maisemat, kivoja rakennuksia, museo ja paljon muuta nähtävää.
 "Kukkapenkki" oli pieni satumaailma missä riitti varmasti lapsille ihmettelemistä...
 Kyllä voisin minäkin jättää vaununi kausipaikalle tällaisiin puitteisiin : )


 Jos olisin tarvinnut mökin, olisiko ollut mieluiten tämä kapean niemennokassa oleva?? Vaiko puussa??


 Ehkä tämä??


Kyllä kolme alempaakin kelpaisi... hauskoja mökkejä!!
 Meidän maisemat olivat nämä...Aamulla Piteåån ja jälleen löytyi loppis...
 Ja tavaraa riitti : )


Käväistiin keskustassakin pikinmiten...Ja sitten tutustuminen aivan ihastuttavaan vanhaan kaupunkiin...

 Suloisia pieniä taloja vierivieressä...


 Yksi talo oli yleisölle nähtävissä, neljä yhden huoneen asuntoa sisustettuna vanhoilla tavaroilla.


Asunto 1
Hauskaa oli nähdä täällä samanlainen naulakko kuin minkä olin juuri ostanut itselle KalixistaAsunto 2


Yläkerran asunto 3
Asunto 4

 Yläkerran aulan näkymät pienestä aukosta...Yksi pieni asunto olisi ollut myytävänäkin...


Ihana paikka, aika pysähtyi kokonaan täällä pikku kylässä. Matka jatkukoon taas seuraavassa postauksessa. Aamulla Helsinkiin, arki on jälleen alkanut mukavan loman jälkeen : )

8 kommenttia:

 1. Kyllä olet saanut nähdä ja kokea lomasi aikana paljon! Upeita kuvia Ruotsista ja täältä kotimaasta (vanhemmat postaukset).

  VastaaPoista
 2. Kyllä viikon aikana ennättää nähdä paljon erilaisia paikkoja, eikä tarvitse kovin kauas lähteä : )

  VastaaPoista
 3. Hei! Todella mukavaa että olet tehnyt postauksen Ruotsin kirpputoreista ja antiikkiliikkeistä. Miten olet maksupuolen hoitanut, kortilla varmaan onnistuu antiikkiliikkeissä? Mietin vain että on hankala arvioida paljonko käteistä siellä tarvii ja kuitenkin kruunuilla pitää maksaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kruunujahan siellä tarvitsee tietysti olla, mutta liikkeissä kortti käy tottakai. Itse teen niin että vaihdan kruunuja mitä nyt ajattelen että olen valmis käyttämään, mieluummin vähän reippaammin kuin että loppuu kesken. Kaupoissa ja leiruntäalueilla maksan yleensä kortilla. Jos jää ylimääräistä, niin vaihdan ne takaisin euroiksi. Näissä mittakaavan summissa siinä ei valtavia häviä. Nyt kyllä kävi niin somasti että kaikki meni, miten lie niin käynyt?? ; )

   Poista
  2. Olisitko halukas paljastamaan mitkä ovat sinun lempipaikat vanhojen tavaroiden metsästykseen Kalixissa? :) Koskaan en ole siellä käynyt vaikka ei sinne tosiaan täältä Oulun seudulta kovin pitkä matka ole.

   Poista
  3. Tottakai, kolme paikkaa on missä käyn ja muut ovat satunaisia loppiksia joita löytyy seuraamalla silmä kovana kylttejä tienposkessa.
   En muista kaikkien osotteita, mutta ykköslemppari Antiikkikauppa näkyy isosti tien vasemmalla puolella kun ajat vain suoraan läpi Kalixin keskustan ohi Haaparannasta tullessa kohti Luulajaa. Ei siis kaukana keskustasta, oikealla saha ja vasemmalla autoliike, osoite Stabsvägen 2.
   Toinen on kun ajat oikealle liikenneympyrästä kirkonkohdalta (kirkko jää tuolloin vasemmalle) ja jatkat kirkon ohi suoraan...tulee pian käännös oikealle ja siellä on paikka missä oli myymälä ja museo. Hyvät kyltit opastavat kyllä sinne jo kirkon kohdalta. Kolmas iso loppis on ennen Kalixin keskustaa eräällä asuinalueella Smedsgatan 7, hänellä keskustassa aina myös mainoksia tienposkessa. Tämän lisäksi kannatta netistä katsella, esim. sommarloppis oli juuri kun olimme pois paikkakunnalta.
   Yksi antiikkikaupa on myös keskustan pääkadulla ja nämä pisti silmään kun kävin katsomassa nettiä.
   Rum, Antikt, Design & Retro
   Köpmannagatan 10
   Kalix
   Antikaffären Blå Huset
   Köpmannagatan 26
   Kalix
   Ei muuta kuin Kalixiin!!!

   Poista
 4. Kiitos Johanna tuhannesti opastuksesta :) En malta odottaa että pääsen siellä käymään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tulin itse Kalixista jälleen, nyt on ihana sohva kotiutettu : )
   Jos olet menossa tuonne, niin ainakin näistä ehdottomasti paras antiikkiliike on auki ti-pe klo 17 asti ja lauantaisin klo 16 asti. Käyppäs samalla myös Torniossa Vaarin vintillä ja muillakin kirppareilla : )

   Poista