Tervetuloa mukaan sisustushullun hulluun maailmaan!

Täällä kirjoittelee sopivasti elämää nähnyt kahden, jo aikuisen lapsen äiti sekä luultavasti maailman ihanimman miehen vaimo. Sydäntä lähellä ovat vanhat esineet, -huonekalut ja -rakennukset ja ennen kaikkea sisustaminen ja koti. Lapset asuvat jo omillaan, mutta saman katoan alla asustelee myös kaksi Maine Coon-kissaa, Mauno ja Kerttu. Blogini on oma päiväkirjani jossa seuraillaan meidän perheen touhuja kodin parissa, välillä hiukan matkailua asuntoautolla, kissa veijareiden touhuja ja kommelluksia, sekä kirppishöperön löytöjö ja aarteita.

Elämän aikana on tullut muutettua useampaankin kertaan milloin mistäkin syystä ja tällä kertaa asustelemme vuonna -24 rakennetussa vanhassa navetassa. Ja niinkuin kaikki vanhojen talojen omistajat tietävät, puuhaa riittää talon ja pihan huoltamisessa, puhumattakaan sisustamisessa... se on sellainen ikuisuus projekti...ihana sellainen!perjantai 4. elokuuta 2017

VIELÄ YKSI JUTTU

Nyt sitten tulee se viimeinen postaus meidän ihanasta viikon matkastamme tuolla naapurimaa Ruotsin puolella. Sunnuntaina suuntana oli Boden, missä mieheni tykkää käydä kalastelemassa lohien toivossa. Eikä siinä mitään, minustakin on todella kiva seurata kun suuret kalat hyppivät joessa ja yllättävää kyllä... nautin itsekin siitä tunnelmasta mikä vallitsee innokkaiden kalastajien keskuudessa. Toki yksi syy miksi juuri Bodeniin lähden mielelläni mukaan on se, että siellä voi leiriytyä kivalle leirintäalueelle joka on tarkoitettu pääasiassa kalastajille joita täällä kulkeekin niin Ruotsista kuin Suomestakin. Sieltä on suora näkyvyys omasta autosta kauniille joelle minne iltaisin kerääntyy useita kalastajia paikalle. Täällä voin vain nauttia joutenolosta ja rentoutua kunnolla, sääkin sattui olemaan mitä ihanin.Mutta jotta ei antiikit loppuisi kesken, lähdin kuitenkin maanantaina kävellen suurelle kirpputorille jonka tiesin olevan reilun kilometrin päässä. Tämä ei ole auki kuin kahtena päivänä viikossa ja se toinen sattui olemaan maanantai. Mies lähti mukaani, koska päivällä kuumassa auringonpaisteessa ei ole mikään kalojen saalistusaika.


Tavaraa oli aivan valtavasti, todella suuri kirpputori. Mutta en jaksa oikein innostua enään kaikenmaailmaan hilpetööristä, niinpä ostokseni olikin ainoastaan patinoituneet savikukkaruukut : ) Kiva yllätys oli, että aivan vieressä oli myös antiikkiloppis sekä toinen pienempi kirppis.


Ylempi pikkukirppis oli sellainen paikka missä ei todellakaan ollut mitään mikä minua innostaisi, mutta alempi oli jo lupaavampi.
Täältä kyllä jo olisi voinut ostaa enemmänkin, vaikka tämän sohvan : ) Tarjolla oli muitakin huonekaluja todella edullisesti, mutta onneksi kulkupelimme pakolla vähän rajoitti hankintoja. Muutenkin tuntui siltä että en kaipaa mitään, joten täältäkin ainoa ostos oli pari muovikuteista räsymattoa pihalle.
Täältä jatkoimme seuraavan reippaan kilometrin matkan kohti keskustaa ja siellä olevaan antiikkiliikkeeseen. Olin tullessamme nähnyt sen ikkunassa suloisen vihreän jakkaran ja halusin mennä ostamaan sen meille.
Niin siinä sitten kuitenkin kävi, että jakkara vaihtui muunlaiseen kun näin sisällä toisen. Kuva löytyy muutama postaus taaksepäin jos uteliaisuus heräsi : )
Aivan ihania talonpoikaisia huonekaluja ja paljon muuta!!

Hinnat eivät enään niin halpoja, mutta ei kalleimpiakaan jos taas vertaa meidän antiikkiliikkeiden hintoihin.

Tiistaina sitten  autonnokka kääntyi jo kotia kohti, mutta koska tytär oli kotona kissoja hoitamassa päätimme jäädä vielä yhdeksi yöksi johonkin. Eräs Haaparannalla asuva pariskunta kehui Seskarö saarella olevaa leirintäaluetta kauniiksi paikaksi ja niinpä suuntasimme sinne.


Autonikkunasta näkymämme olivat tällaiset tälläkertaa. Ei ehkä niin meidän paikkamme, mutta kiva oli vielä viettää yksi ilta täällä ennen kotiin paluuta. Jos rakastaa rannalla oleilua ja uimista, silloin täällä voi nauttia kyllä upeasta rannasta meren äärellä.


Ruotsin puolella ei juurikaan löydy saunoja leirintäalueilta, täällä sellainen oli mutta vain uimapukuisille uimareille tarkoitettu... eli saunaan voi mennä kuka vaan yhtäaikaa. Ei oiekin innostanut, joten saunaa sai vielä odottaa yhden yön yli.


Illalla syttyivät tunnelmavalot ja tuikut, lasi viiniä ja onnellinen olo kivasta matkasta. Tässä riittää pitkäksi aikaa taas muistelemista. Ja kotiin, kyllä kesällä ajelu kauniissa maisemissa on ihanaa!


Toivottavasti saitte oman päiväkirjani lisäksi jotain iloa ja vinkkejä Ruotsin puolella olevista loppiksista. Kuten kuvista huomasitte, tavaraa on todella paljon tarjolla laidasta laitaan.

Mukavaa viikonloppua!

2 kommenttia:

  1. Oioi, bongasin monta ihastuttavaa esinettä Ruotsin loppiksilta :) Varmasti kiva kierrellä toisen maan vanhojen tavaroiden putiikkeja:) Varmasti paljon samaa tyyliä, mutta varmasti jotain vähän erilaistakin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomessa myydään (myynyt aikoinaan itsekin) niin paljon Ruotsista tuotua vanhaa tavaraa, että tuolla tunne on enemmänkin hyvin tutusta tyylistä. Joskus tuntuu että meillä enemmän melkein on harvinaisempaa löytää niitä aitoja kotimaisia tavaroita. Kauppiaat hakevat tavaraa Ruotsista ja Keski-Euroopasta, meilläkin kotona on hyvin kansainvälistä : )

      Poista