Tervetuloa mukaan sisustushullun hulluun maailmaan!

Täällä kirjoittelee sopivasti elämää nähnyt kahden, jo aikuisen lapsen äiti sekä luultavasti maailman ihanimman miehen vaimo. Sydäntä lähellä ovat vanhat esineet, -huonekalut ja -rakennukset ja ennen kaikkea sisustaminen ja koti. Lapset asuvat jo omillaan, mutta saman katoan alla asustelee myös kaksi Maine Coon-kissaa, Mauno ja Kerttu. Blogini on oma päiväkirjani jossa seuraillaan meidän perheen touhuja kodin ja nykyään myös kesäasuntomme parissa, välillä hiukan matkailua asuntoautolla, kissa veijareiden touhuja ja kommelluksia, sekä kirppishöperön löytöjö ja aarteita.

Elämän aikana on tullut muutettua useampaankin kertaan milloin mistäkin syystä ja tällä kertaa asustelemme vuonna -24 rakennetussa vanhassa navetassa, kesäkotimme Vallgårdin ensimmäinen osa on rakennettu 1700-luvun puolella ja viimeisin 1920.

Ja niin kuin kaikki vanhojen talojen omistajat tietävät, puuhaa riittää talon ja pihan huoltamisessa, puhumattakaan sisustamisessa... se on sellainen ikuisuusprojekti...ihana sellainen!maanantai 23. toukokuuta 2011

TERVETULOA IHANA KESÄ

Voi kuinka ihanan kaunis sää olikaan sunnuntaipäivän iloksi suotu ja sehän tiesi sitä että pihalla tuli puuhasteltua kaikenlaista kivaa ja vähemmän kivaakin. Lauantaina naapurin rouva kävi houkuttelemassa mukaan puutarhalle ja tätä tyttöähän ei tietenkään montaa kertaa tarvinnut houkutella ;0).
Mukaan puutarhalta lähti joitakin kukkia hallaöitä uhmaten, mutta onneksi on tuo kasvihuone mihin ne saa helposti nostettua vielä yöpymään kaiken varulta.

Tältä tämä kukkaishuoneeni näyttää tälläerää...


...aivan, siellä on verhot! Miestäni tämä hiukan huvitti, mutta minusta ne on söpöt ja antaa suojaa uteliailta ohikulkijoilta. Vieressä menee nimittäin paljon käytetty metsäpolku ja onhan se varmaan aika huvittavan näköistä kun minä tuolla istuskelen kahvikuppi kädessä kuin akvaariossa kaikkien pällisteltävänä.
En ole aiemmin törmännyt valkoisiin Mustasilmäsusanniin, ne ovat niin kauniita.


Samoin tämä lila Lumihiutalekukka on aivan uusi tuttavuus
Näitä vanhoja puulaatikoita muuten löytyy Sofian Tuvalta, samoin kyllä monta muutakin tavaraa mitä kasvihuoneessa näkyy.Vanha kukkapenkkikin näyttää päivä päivältä rehevämmältä ja sainpa sinne jo suihkulähteenkin värkättyä päälle 
Kyllä pienikin vesiaihe antaa paljon paljon iloa ja ilmettä puutarhaan, ihana veden liplatus tekee niin mukavasti kesän tuntua lisää.Myös pörriäiset tekevät niin ihanan kesäisen olon, minusta niitä on hauska seurata omissa puuhissaan


Arttukin nauttii elämästään ja näkee kesäisiä unia


Tietyömaalta haettuja kiviä hyödynnetään näihin pengerryksiin, tämäkin uusi kukkapenkki olisi muuten vinossa.


Haimme sunnuntaina peräkärryllisen multaa ja nytpä penkki odottaa enään kukkien istutusta. Viime kesäisiä pikkupensaita ja kuunliljoja siellä jo on, sekä runkosyreenin istutin tuohon reunaan. Pieni vasiallaskin sinne tulee suihkulähteineen.


Huvimajan eteen kaivettiin pieni etupiha, jotta mökki ei näyttäisi olevan aivan montussa. Sieltä tulikin kallio vastaan jonka kanssa täytyy tehdä kompromisseja. Taidan puhdistaa kivetyksen hyvin ja keksiä jotain kivaa sen päälle.Eikä nämä kaivuutyömaat toki tähän loppuneet...
Niin kuin olen teille jo kertonut, on tämä meidän piha vino joka suuntaa. Pöytää ja tuoleja ei voi oikein mihinkään laittaa noin vaan ilman että on vaarana kupsahtaa selälleen tuolin kanssa. Niinpä kaikki vaatii kaivamista ja pengerrystä, jotta saataisiin jotain suoraa aikaiseksi. Tarkoitus siis olisi saada tehtyä erilaisia tasanteita pihalle ja häivyttää tuota vinoutta kaikennäköisillä istutuksilla ja kukkapenkeillä.

Tähän sitten olisi tulossa tasanne grillausta ja oleskelua varten


Haastavaa tällaisille kotipuutarhureille joilla ei ole hajuakaan mistään oikeaoppisesta piharakentamisesta. Mutta pikkuhiljaa katsotaan mitä saadaan aikaiseksi ja kokeilemallahan sitä oppii... vai oppiiko??

Tulipahan taas kunnon kuvapläjäys laitettua, mutta kun oli niin paljon kuvattavaa. Itse pidän blogeista missä on paljon kuvia, kuvathan kertovat enemmän kuin tuhat sanaa.

Aurinkoista alkavaa viikkoa!

 


7 kommenttia:

 1. ihania kuvia♥
  -ja verhot on ihan piste iin päälle, niin mullakin varmaan olis ☺

  ja arttu, voi hyvät hyssykät♥♥♥

  VastaaPoista
 2. Kyllä sinun nyt kelpaa kaffitella kesäisessä huoneessa ja verhothan on ihan must :)
  KAUNISTA!

  Onni kiittää kuvan julkaisemisesta!

  Meillä mentiinkin launtai iltana korvat luimussa ja vatsa lattiaa viistäen piiloon, kun naapurin puolelta oli putket menneet tukkoon ja pitivät kovaa pauketta. Voi mahdoton ja
  sitä piipittävää ääntä on niin järkkyä kuunnella, kun olettaisi että tuommoiselta karvakasalta ja jytkyltä tulisi karjaisua :)

  t.Leena ja Onni

  VastaaPoista
 3. Ihania projekteja meneillään teidän pihalla. Samoin tuo kasvihuone ja pieni vesiaihekin. Miten olet toteuttanut tuon vesiaiheen? Minkälainen astia kivien alla on? Meillä odottaa tuolla iso rakennussanko ja pumppukin on jo hankittuna...mietitään vaan toteutusta. Vaikka meidän hankkima sanko on halkaisijaltaan 60 cm, vesi ruiskuaa siitä yli :-/. Olet täyttänyt astian kivillä? Mietinnässä sekin jätetäänkö vesipinta näkyviin ja istutetaan kasveja peittämään sankon reunat vai maisemoidaanko kivillä...

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista ystäväiseni! Eijulle vinkkiä...
  Tuo pieni vesiaihe on tehty juuri sellaisesta 60 cm halkaisijaltaan olevasta rakennussankosta. Leikkasimme reunat sopivan korkuisiksi, edestä se on matalampi. Pohjalle pienempiä kiviä ja reunoille isompia joiden päälle voi sitten latoa pienempiä. Pumppu on kivien alla piilossa. Vettä tulee väkisinkin hiukan yli, mutta olen säätänyt pumpun aika pienelle. Myös aurinko haihduttaa vettä yllätävän nopeasti, joten en jätä pumppua koskaan päivisin päälle vaan vasta sitten kun olemme itsekin kotona.
  Jos haluat veden piiloon, laita tuon sankon päälle joku ritilä ja sen päälle kivet. Tai sitten kaupaoista saa valmiitakin altaita sitä verten, mutta en ole sitä sen paremmaksi todennut. Entisen kodin pihassa meillä oli sellainen ja vesi tuli aivan samalla tavalla yli ja haihtui myös yhtä nopeasti. Jos päädyt siihen vaihtoehtoon missä vesi on piilossa, älä silloin madalla sankoa vaan kaiva se kokonaan maahan. Silloin vesi ei tietenkään katoa niin pian. Katso että päällys on sellainen, että pääset helposti kurkistamaan vesi tilanteen ja lisäämään sitä aina tarvittaessa.
  Mukavia rakennus hetkiä sinulle, laitathan kuvia vesiaiheestasi sitten kun selleisen teet!!

  VastaaPoista
 5. Ihana piiloparatiisi...Ja tuo suihkukaivo, mutta ei ole sähköistystä takapihalla ja on kuulema iso homma !:)

  VastaaPoista
 6. Kiitos vinkeistäsi! Nyt meillä mietitään ja puntaroidaan monelta kantilta.

  VastaaPoista
 7. Voi kuinka ihana paikka!! blogisi on minulle uusi tuttavuus. Ei jää käyntini ainoaksi kerraksi suinkaan. Liityin lukijaksesi niin löydän tänne uudemmankin kerran!

  VastaaPoista