Tervetuloa mukaan sisustushullun hulluun maailmaan!

Täällä kirjoittelee sopivasti elämää nähnyt kahden, jo aikuisen lapsen äiti sekä luultavasti maailman ihanimman miehen vaimo. Sydäntä lähellä ovat vanhat esineet, -huonekalut ja -rakennukset ja ennen kaikkea sisustaminen ja koti. Lapset asuvat jo omillaan, mutta saman katoan alla asustelee myös kaksi Maine Coon-kissaa, Mauno ja Kerttu. Blogini on oma päiväkirjani jossa seuraillaan meidän perheen touhuja kodin ja nykyään myös kesäasuntomme parissa, välillä hiukan matkailua asuntoautolla, kissa veijareiden touhuja ja kommelluksia, sekä kirppishöperön löytöjö ja aarteita.

Elämän aikana on tullut muutettua useampaankin kertaan milloin mistäkin syystä ja tällä kertaa asustelemme vuonna -24 rakennetussa vanhassa navetassa, kesäkotimme Vallgårdin ensimmäinen osa on rakennettu 1700-luvun puolella ja viimeisin 1920.

Ja niin kuin kaikki vanhojen talojen omistajat tietävät, puuhaa riittää talon ja pihan huoltamisessa, puhumattakaan sisustamisessa... se on sellainen ikuisuusprojekti...ihana sellainen!torstai 9. elokuuta 2012

KOTONA TAAS

Näin tuli pikainen pikkuloma Kuopiossa tehtyä ja uskokaa tai älkää, Kajaanissa paistoi aurinko kun tänne takaisin saavuimme. Koko reissun ajan sai aika hanakasti pidellä sateenvarjoa yllä, mikäli halusi yrittää näyttää vähääkään ihmismäiseltä. Ei päässyt varjo unohtumaan kauppaan (näi meinasi nimittäin käydä), vaan varma muistutus asiasta tuli heti kun astui ulko-ovelle ja sai ensimmäisenä vettä päälleen aivan kuin olisi suihkun alle hypännyt.

Näinpä koko matkan tarkoitus sujahtikin aivan shoppailun puolelle, kun ei oikein huvittanut viettää tuota ulkoelämää sen enempää kuin tarvis oli (eli juosta kauppojen välejä). Monenlaista kivaa kuitenkin tuli nähtyä, sillä olin tällä kertaa päättänyt käydä vain antiikkiliikkeissä ja kirppareilla. Muutama sisustusliikekin kyllä tuli käytyä läpi ja Ikeassa sen verran että hain muutaman kulhon sieltä jotka jäivät mieltäni kaivelemaan viimekerralta.


Ovat muuten oikeasti tuikkukulhoja, mutta ajattelin että pääsevät meillä toimittamaan jälkiruokakuppien virkaa. Lisäksi tyttö sai omaan huoneeseensa ihanan neulepeiton tulevia syysiltoja varten.


Sitten kävimme täällä...


...Pikku Pietarin Torikujalla...


...ja siellä olevassa liikkeessä nimeltä Ajan TarinaArvaatte varmaan että IHANA kauppa oli, kannattaa käydä ehdottomasti tutustumassa! Täältä lähti mukaani ihastuttava iso lautanen, jonka ajattelin näiden pilkullisten astioiden kaveriksi.Olisin kyllä mielelläni viettänyt enemmänkin aikaa täällä, mutta kahdesta syystä vierailu jäi aika kiireiseksi. A  mukana oli "mariseva" mieheni ja  B oli niin pirskatin kylmä ja vettä satoi kuin aisaa. Tytär onneksi oli omilla teillään kiertelemässä vaatekauppoja.
Päästin mieheni pälkähästä ja lähdin kiertelemään itsekseni tästä eteenpäin. Suunnistin kohti antiikkikirpparia nimeltä Kellarikirppis Patina. Aika kiva paikka, täynnä vanhoja ihanuuksia.
Sieltä ostin (älkää naurako ja sanoko TAAS) vanhan ruosteisen aika kookkaan myrskylyhdyn ja pari lasikulhoa sekä (jälleen taas) yhden metalli lautasen lisää. Servetit ovat Amanda B:stä jossa myös kävin ihastelemassa kauniita tavaroita.


Pullo ja sen alla oleva lautanen lähtivät mukaan CityPörssi nimiseltä kirpparilta, sieltä löysin myös aika vinkeän laukun joka taisi olla aivan käyttämätön.


Täällä kirppiksellä on muuten aika hauskasti tapetoidut seinät...Matka jatkui seuraavaan antiikkipaikkaan jonka nimi oli Wanha Reppu. Siellä mukava kauppias kertoi monenlaista tarinaa vanhoista tavaroista ja pääsinpä kuuntelemaan vanhoja savikiekkolevyjäkin. Oih mikä tunnelma täällä olikaan, rakennuskin oli 1900-luvun alusta.

Tällä kertaa ei mukaani sujahtanut mitään, vaikka tuon soittimen olisin kyllä mielelläni ottanutkin. Kävin myös parilla muulla kirppiksellä, mutta sieltä ei mitään aarteita mukaan lähtenyt myöskään.

Vielä pari sisustusliikettä ja sitten sai jo riittää tällä erää, jotain käymättömiä paikkoja täytyi jättää seuraavallekin kerralle.
Tieni vei seuraavaksi Sisustuspuoti Katinkaa:n, joka olikin minulle aivan uusi tuttavuus. Täältä löysin aika hauskan jutun...


...koristeen hehkulampun päälle.


Lamppu johon sen asentelin paikoilleen, on tyttären huoneessaVielä viimeinen kauppa ja sen jälkeen nokka kohti kotia. Mies taisi huokaista syvään ja kiittää luojaa tästä uutisesta :0)

Liikkeen nimi oli Jaanan Kirstu ja kaikkea ihanaa tietysti pullollaan. Pää pökkyrällä ihasteltiin tytön kanssa (hän oli jo myös saanut terpeekseen kiertelystä) ja nämä oli aivan pakko ostaa vielä...


Kuvat ovat oikealla valokuvapaperilla ja todella kauniita. Nyt vain ihania kehyksiä metsästämään ja seinälle  ehdottomasti.

Mukava matka kaikenkaikkiaan säästä huolimatta, mutta kaikkea ei ennätä eikä jaksa yhdellä kertaa. Yövyimme muuten aika kivassa pikkuhotellissa nimeltään Jahti Hovi, sellainen kotoisa pieni parinkymmenen huoneen hotelli. Kerrankin sai aamupalan syödä kaikessa rauhassa ilman ruuhkaa ja tönimistä.

Matkan varrella näki monenlaista maisemaa, tönöä ja taideteosta... parhaimmat taisi olla sadoista alushoisuista koostuva viritelmä erään talon pihalla ja yhden porttikäytävän päässä oli kukat istutettu vessanpönttöihin :0). Sen verran vauhdilla ohi mentiin että jäi kuvat ottamatta, mutta lupaan seuraavalla kerralla komentaa kunnolla ja käskeä painaa jarrut pohjaan kohdalla jotta saadaan ikuistettua nämä luovat taideteokset teillekin. Kiire oli miehellä kotiin ja omaan saunaan, mutta näin taisi olla meillä muillakin.

Loma jatkuu vielä loppuviikon ja huomenna taidammekin lähteä taas Ristijärvelle veden äärelle viettämään hämäriä kesäiltoja ja nauttimaan kesästä sen mitä siitä on vielä jäljellä.

Mukavaa viikonloppua ja heippa vaan kaikille!

1 kommentti:

  1. Olipa kiva lukea matkakertomustasi... ihan kuin olisin ollut mukana.

    Vaiettä alushousut säästöön ja taidetta tekemään :)))

    VastaaPoista