Tervetuloa mukaan sisustushullun hulluun maailmaan!

Täällä kirjoittelee sopivasti elämää nähnyt kahden, jo aikuisen lapsen äiti sekä luultavasti maailman ihanimman miehen vaimo. Sydäntä lähellä ovat vanhat esineet, -huonekalut ja -rakennukset ja ennen kaikkea sisustaminen ja koti. Lapset asuvat jo omillaan, mutta saman katoan alla asustelee myös kaksi Maine Coon-kissaa, Mauno ja Kerttu. Blogini on oma päiväkirjani jossa seuraillaan meidän perheen touhuja kodin ja nykyään myös kesäasuntomme parissa, välillä hiukan matkailua asuntoautolla, kissa veijareiden touhuja ja kommelluksia, sekä kirppishöperön löytöjö ja aarteita.

Elämän aikana on tullut muutettua useampaankin kertaan milloin mistäkin syystä ja tällä kertaa asustelemme vuonna -24 rakennetussa vanhassa navetassa, kesäkotimme Vallgårdin ensimmäinen osa on rakennettu 1700-luvun puolella ja viimeisin 1920.

Ja niin kuin kaikki vanhojen talojen omistajat tietävät, puuhaa riittää talon ja pihan huoltamisessa, puhumattakaan sisustamisessa... se on sellainen ikuisuusprojekti...ihana sellainen!tiistai 29. heinäkuuta 2014

KOKKOLAN IHANAT ANTIIKIT

Matkakertomus osa 2

Ja kun Kokkolaan kerran mentiin, täytyi tietenkin käydä vilkuilemassa paikkakunnan ihanat aarreaitat. Vielä mukavampaa asiasta tekee sen, että olen tullut monen näiden ihanien putiikkien pitäjien kanssa tutuksi tässä vuosien varrella ja onkin mukavaa käydä tervehtimässä heitä aina silloin kun täällä päin liikumme.


Antique C.Rokala Neristanissa oli ensimmäinen paikka mihin suunnistimmePaljon vanhoja aarteita tarjolla, mutta järki sanoi (tai mies joka oli mukana) että emme tarvitse mitään. Rakastuin kyllä silmittömästi ihanaan renginkaappiin, mutta sinne se jäi kuin jäikin.

Seuraava kohde oli antiikkien aarraitta on nurkan takana, Antique PUU-MIJa nyt ette kyllä usko tätä!! Jo toinen liike missä kävin ja en ostanut yhtään mitään :D Oikea kauppiaiden ilo!!

Kolmas vierailun kohde oli Antik Helen joka on aivan omaa luokkaansa oleva liike. Sijaitsee hiukan kauempana keskustasta Tehtaankadulla, mutta ovat muuttamassa syksyllä lähemmäksi kaupunkia Pakkahuoneenkadulle. Tänne on kyllä aivan pakko päästä edes ihailemaan kauniisti esille laitettuja aarteita ja aivan ihastuttavasti kunnostettuja talonpoikais huonekaluja. Ai että tykkään tästä tyylistä aivan satasella!!

Ja kas vaan, tutun näköisiä tauluja


Täällä se sitten hermo petti lopulta ja kolme pikkujuttua ostin kotiin viemisiksi.


Suloinen pieni pahvitaulu, missä osittain ja ehkäpä sopivasti osittain kulunut uskonnollinen teksti Emalikyltti vanhasta apteekinlaatikosta, nyt teerasian koristuksena. Jotain siinä latinaksi lukee...liekkö ulostuslääkettä tai jotain muuta vastaavaa, voi olla hyvä että en ymmärrä tämän enempää  ;D


Ja sitten vielä tämä kannellinen keraaminen jauhorasia...


Tällainen kierros antiikin parissa, seuraavassa postauksessa lisää ihanuuksia tiedossa.
Siihen saakka heissan vaan!

4 kommenttia:

 1. Aika makee paikka tuo viimeinen :)

  VastaaPoista
 2. Sitä se on juuri, voisin jäädä vaikka asumaan niiden kaikkien ihanuuksien keskelle. Siitä paha paikka, että alan aina miettimään miten onnistusin vaihtamaan kerralla koko kodin irtaimiston uuteen...ja samantien tulee siihen vastaus...en mitenkään joten tyydyn entisiin.

  VastaaPoista
 3. Mä en edes tiennyt noiden kahden ekan olemassa oloa vaikka naapurikaupungissa asun. Antik Helenissä käyn silloin tällöin ihastelemassa kauniita juttuja ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat olleet siellä iät ja ajat, nytpä tiedät seuraavan kerran kun Kokkolassa vierailet. Antik helen on kyllä aivan omaa luokkaansa, ottaisin vaikka kaikki sieltä itselleni...niin ihania juttuja siellä on.

   Poista