Tervetuloa mukaan sisustushullun hulluun maailmaan!

Täällä kirjoittelee sopivasti elämää nähnyt kahden, jo aikuisen lapsen äiti sekä luultavasti maailman ihanimman miehen vaimo. Sydäntä lähellä ovat vanhat esineet, -huonekalut ja -rakennukset ja ennen kaikkea sisustaminen ja koti. Lapset asuvat jo omillaan, mutta saman katoan alla asustelee myös kaksi Maine Coon-kissaa, Mauno ja Kerttu. Blogini on oma päiväkirjani jossa seuraillaan meidän perheen touhuja kodin ja nykyään myös kesäasuntomme parissa, välillä hiukan matkailua asuntoautolla, kissa veijareiden touhuja ja kommelluksia, sekä kirppishöperön löytöjö ja aarteita.

Elämän aikana on tullut muutettua useampaankin kertaan milloin mistäkin syystä ja tällä kertaa asustelemme vuonna -24 rakennetussa vanhassa navetassa, kesäkotimme Vallgårdin ensimmäinen osa on rakennettu 1700-luvun puolella ja viimeisin 1920.

Ja niin kuin kaikki vanhojen talojen omistajat tietävät, puuhaa riittää talon ja pihan huoltamisessa, puhumattakaan sisustamisessa... se on sellainen ikuisuusprojekti...ihana sellainen!







torstai 16. helmikuuta 2017

NAVETASTA KODIKSI OSA 3

Tällä kertaa menemme olohuoneeseen joka sijaitsee aivan ruokailutilan vieressä. Kun muutimme taloon, oli nämä kaksi "huonetta" oikeastaan yhtä suurta tilaa. Mutta koska tämän päivän talouteen kuuluu televisio ja sen päälle vielä minun parikymmentä vanhaa kaappia, oli aivan pakko rakentaa pieni seinän pätkä näiden tilojen erottajaksi jotta saatiin pari kaappia ja tv sijoitettua omille paikoilleen. Haastetta kalustamisessa on riittänyt muutenkin, seinätön ja sokkeloinen talo ei ole maailman helpoin rakennus sisustaa ja etenkin kun en millään raaski luopua rakkaista kaapeistani.

Tässä vielä ravintolan kalustustus sisällä...








Ja tältä näytti huoneet ennen niiden täyttymistä uudelleen...







Muutos navetasta ravintolaksi on tapahtunut 90-luvun aikana, rakennuksen on suunnitellut hyvin ammattitaitoinen arkkitehti ja monet käsin piirretyt luonnokset tulevasta ovatkin juuri sellaisia kuin ne ovat sitten valmiina toteutuksenakin... kuten takka -ja ruokailutilan liesiyhdistelmä




Olohuone on rakennuksen keskivaiheilla, toisella puolella on ruokailutila ja toisella puolella varastot.


Tässä tilassa ei suurempia remontteja ole tehty, hiukan siistitty seiniä, otettu puiset isot vieraskirjat parrujen päältä pois ja kalustettu. Ennen väliseinän tekoa ja ruokailutilan keittiönkaappien purkua  kalusteet seilasivat eripaikoissa sitä mukaa kun saatiin remonttia etenemään. Viimeisen vuoden aikana myös olohuoneen kaikki huonekalut ovat pianoa ja rautasänkyä lukuunottamatta vaihtuneet. Tältä näytti ensin juuri muuton jälkeen...








Sitten jo vähän sisusteltiin....




 Taas kaikki hyrskyn myrskyn, rakennettiin seinä





 Ruokailutilan puoli näytti ensin tältä


Kalusteet ovat pyörineet puolelta toiselle...







Seuraavaksi näin : )









 Sitten vaihtui tapetti, taisi olla saman kuun aikana : )



Viimeisimmät muutokset olohuoneessa ovat ikkunan asentaminen kuvassa näkyvän aukon kohdalle.



Ikkunan takana yläkerrassa on vierashuone



Tänä päivänä huonekalujen vaihduttua näyttää tältä...


















Näin ne meillä tavarat vaihtuu, tällä hetkellä mullistus on menossa ruokailutilan osalla ; ) Siihen palaamme myöhemmin.

2 kommenttia:

  1. Hei Johanna,
    Olohuoneen on yksinkertaisesti henkeäsalpaava! Mikä loistava tilaa!
    Iso hali
    Giac

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Giac, onhan tämä aika persoonallinen tila!

      Poista