Tervetuloa mukaan sisustushullun hulluun maailmaan!

Täällä kirjoittelee sopivasti elämää nähnyt kahden, jo aikuisen lapsen äiti sekä luultavasti maailman ihanimman miehen vaimo. Sydäntä lähellä ovat vanhat esineet, -huonekalut ja -rakennukset ja ennen kaikkea sisustaminen ja koti. Lapset asuvat jo omillaan, mutta saman katoan alla asustelee myös kaksi Maine Coon-kissaa, Mauno ja Kerttu. Blogini on oma päiväkirjani jossa seuraillaan meidän perheen touhuja kodin ja nykyään myös kesäasuntomme parissa, välillä hiukan matkailua asuntoautolla, kissa veijareiden touhuja ja kommelluksia, sekä kirppishöperön löytöjö ja aarteita.

Elämän aikana on tullut muutettua useampaankin kertaan milloin mistäkin syystä ja tällä kertaa asustelemme vuonna -24 rakennetussa vanhassa navetassa, kesäkotimme Vallgårdin ensimmäinen osa on rakennettu 1700-luvun puolella ja viimeisin 1920.

Ja niin kuin kaikki vanhojen talojen omistajat tietävät, puuhaa riittää talon ja pihan huoltamisessa, puhumattakaan sisustamisessa... se on sellainen ikuisuusprojekti...ihana sellainen!







sunnuntai 13. toukokuuta 2018

VOI MIKÄ NAUTINTO

Nyt on tullut kesä, noin 25 asteen lämpö tuntuu todella mukavalle. Täällä ei ole maltettu olla sisällä ollenkaan, heti aamusta mies sännännyt rakentelemaan saunaa ja minä olen päässyt rapsuttelemaan pihaa siistiksi ja jopa saanut tehtyä yhden inhokki homman... olen pessyt ikkunat ulkoapäin! Siitä on hyvä jatkaa sisäpuolelle, mutta vasta sitten kun sää on huonompi eikä ulos ole asiaa.

Sauna on edennyt jo siihen pisteeseen, että lauteet ovat melkein valmiit ja jotain pientä puuhastelua vielä sisällä. Ulkopuoli odottelee harmaantumistaan, sen viimeistely saa vielä hiukan odotella. Mutta malttamattomia kun ollaan, kävimme eilen illalla ensimmäisen kerran jo nauttimassa puukiukaan lämmöstä. Hyvät oli löylyt, ehkä vähän liiankin hyvät... hiukan vielä opetteluttaa sopiva lämmitystapa. Ah sitä nautintoa, löylyä ja jäähyttelyä välillä... koskaan ei tule tehtyä näin sisäsaunassa. Ja mikä tietysti on minulle se paras osuus, sain hiukan jo sisustaa : )






Joskus kiitän itseäni siitä että olen hamstrannut kirppareilta materiaaleja joita luulen joskus tarvitsevani. Nyt vanhoista komeronovista valmistuu puulatikko joka toimii samalla penkkinä pukuhuoneessa.


Vanha anoppini tekemä räsymatto oli mitoiltaan kuin tarkoitettu tähän tilaan.



Saunan puoli on niin hämyinen tila että alkaa olla jo vaikea saada sieltä hyviä kuvia. Mutta kunhan lauteet ovat kokonaan valmiit, koitan saada jotain parempaa kuvaa konaisuudesta.





Kajaanissa on avattu ihastuttava uusi Ravintola Anorak jossa toimii myös pieni myymälä. Sieltä ostin ihanat saunapyyhkeet, hyvän tuksuisen käsintehdyn saippuan ja pienen suloisen kynsiharjan.




Laudeliinojen virkaan pääsi mummoni tekemät vanhat pellavapyyhkeet missä on isäni nimikirjaimet kirjailtuna.



Saunaillan päätteeksi avasimme myös grillikauden ja euroviisut kruunasi illan, vaikka suuri pettymys suomen menestyminen olikin.

Nyt taas äkkiä pihalle ja myöhemmin taidamme nauttia äitienpäivä kahvit pihalla. Aurinkoista päivää kaikille äideille!!

4 kommenttia:

  1. Voi miten ihanaa!! ❤ Aivan kuin ajassa olisi menty kauas menneisyyteen!❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri sitä fiilistä saunaan halusimme ja kivasti onnistuttiin. Toki näin jälkikäteen on tullut mieleen mitä olisi voinut tehdä toisinkin... tiedäthän tunteen? 😊

      Poista
  2. Voi mitä ihania tunnelmakuvia:)
    olin jo melkein tuolla lauteilla istumassa ja nauttimassa puukiukaan tuomista upeista löylyistä:)
    Meikä mandoliini jatkaa täällä pyörtyilemistään, tästä ihanasta postauksesta:)
    Aurinkoista viikonloppua sinulle!
    T: -Satuli-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih... tuliko hiki? Kiitos kommentista ja aurinkoista viikonloppua sinullekin! 😀

      Poista