Tervetuloa mukaan sisustushullun hulluun maailmaan!

Täällä kirjoittelee sopivasti elämää nähnyt kahden, jo aikuisen lapsen äiti sekä luultavasti maailman ihanimman miehen vaimo. Sydäntä lähellä ovat vanhat esineet, -huonekalut ja -rakennukset ja ennen kaikkea sisustaminen ja koti. Lapset asuvat jo omillaan, mutta saman katoan alla asustelee myös kaksi Maine Coon-kissaa, Mauno ja Kerttu. Blogini on oma päiväkirjani jossa seuraillaan meidän perheen touhuja kodin ja nykyään myös kesäasuntomme parissa, välillä hiukan matkailua asuntoautolla, kissa veijareiden touhuja ja kommelluksia, sekä kirppishöperön löytöjö ja aarteita.

Elämän aikana on tullut muutettua useampaankin kertaan milloin mistäkin syystä ja tällä kertaa asustelemme vuonna -24 rakennetussa vanhassa navetassa, kesäkotimme Vallgårdin ensimmäinen osa on rakennettu 1700-luvun puolella ja viimeisin 1920.

Ja niin kuin kaikki vanhojen talojen omistajat tietävät, puuhaa riittää talon ja pihan huoltamisessa, puhumattakaan sisustamisessa... se on sellainen ikuisuusprojekti...ihana sellainen!







sunnuntai 25. marraskuuta 2012

MEILLÄ VIERAITA!

Tää on jo iso juttu, aika vähiin on nimittäin vierailut puolin jos toisin jääneet kiireitten ja saamattomuuden takia. Ei pitäisi ei, mutta arki tahtoo viedä aika lailla ajan ja jaksamisen kaikkeen ylimääräiseen arkisin ja viikonloput vierähtää sitten omalla painollaan miten milloinkin.
Mutta tänään meillä oli vieraita ja kiitos siitä heille... siivosimme koko lauantai päivän jotta kehtasimme heidät vastaanottaa :) Hyvä syy... tarttis tapahtua useamminkin! Satu perheineen Aseman laidalta tuli sunnuntai kaffeelle ja olikin oikein piristävää saada kattaa pöytä vihdoinkin "uusilla" antiikkikirpparin löydöillä. Kiitos oikein mukavasta hetkestä ja ODOTAMME innolla vastavierailua!!!


Tuliaisina tuli suklaata...nam, mutta  kuvassa olevat ihanuudet olen saanut jo viikkoa aiemmin Satulta ennakko joululahjana. En ole raaskinut vielä avata kaunista pakettia ja eihän vielä ole joulukaan! Nuo kello cd:t olette varmaan jo nähneet Satun blogissa aiemmin ja jostain kumman syystä ne ovat nyt meillä :) Syy miksi nämä vasta nyt näytän teille on siinä, että ykskaks blogini vain ilmoitti että ei enään yhtään kuvaa ennen kuin alat kaivelemaan kuvettasi. Minä hiukan varovaisena halusin ensin kuulla mitä muut ovat tehneet tässä tilanteessa ja niinpä siinä sitten kävi niin että ei auttanut minunkaan muuta kuin alkaa ostamaan lisää kuvatilaa :(  Olen joskus aiemminkin sitä hankkinut, mutta silloin se oli kertamaksulla, nyt muuttunut kuukausi veloitukseksi. Mutta pakkohan se oli siihen myöntyä, jotta saan jatkossakin tänne omiani höpötellä ja kuvia vilautella teidän iloksi.

Siispä uudella innolla kuvia räpsimään ja näinpä pääsette näkemään mitä muuta meidän kodissamme touhuttiin siivouksen lisäksi vapaapäivinä.


Viikonloppu aamuina on todella luksusta sytyttää tuli ruokailutilan takkaan ja juoda aamukahvit kaikessa rauhassa ilman mitään kiirettä. Kaiken kruunaisi vielä se, että ulkona olisi edes vähän lunta eikä sataisi vettä. Jotain hyvää kuitenkin siinäkin, saimme nimittäin kerättyä unohtuneet sammaleet jouluistutuksia varten vielä ja pari pikku kuusta kaivettiin juurineen ylös maasta... ei olisi onnistunut jos ulkona paukkuisi pakkanen ja maa olisi jäässä.





Jospa näistä edes pikkuisen saisi talvisempaa fiilistä. Sisälle viriteltiin hiukan joulutunnelmaa lisää, avattiinhan lauantaina kaupungilla jo joulukatukin...






Tein myös kukkainventaarion ja heitin kaikki riutuneet viherkasvit pois. Tilalle näyttää tulevan pikkuhiljaa enemmän ja enemmän tekokasveja. En olisi ikinä muutama vuosi aiemmin näitä kotiini suostunut laittamaan, mutta tänäpäivänä ne eivät tunnukaan yhtään hullummalle vaihtoehdolle :)


Kuinkahan monta samanlaista oikeaa kasvia tässä jo on ollut ja aikansa elänyt. Nyt ei kuole enään!!

Sittenpä vielä operaatio kuvien uudelleen sijoittelu. Nämä siirtyivät portaikon yläpäästä alapäähän... nyt se on hyvä... tai ainakin parempi.



Vielä muutamia kuvia puuttuu, mutta ei panna kiireellä pilalle. Ja mitä sitten sinne yläpäähän tulikaan??


No tämä, aika magee kirppislöytöni jonkun viikon takaa.


Eipä nyt muuta kuin heippatirallaa ja mukavaa alkavaa viikkoa kaikille sinne ruudun toiselle puolen!

14 kommenttia:

  1. Vieraat ovat aina mukavia!
    Kauniita kukkia. Nykyisin tekokukat ovat niin hyviä, että ei aidoista erota.

    VastaaPoista
  2. Näin on, mutta harmi vaan että tällainen vierailu tahtoo nykyään jäädä kaiken kiireen lomassa. Tekokasvit ovat kyllä nykyään aika aidon näköisiä, siksipä olen alkanut hyväksymään ne osaksi sisustusta ;)

    VastaaPoista
  3. Oli ihana käydä...taas! Ja mieskin näki ensimmäistä kertaa Artun ♥ Kyllä siinä(kin) riitti ihastelemista ;D

    Mulla ei kohta muuta kukikaan muut kuin tekosellaiset.
    Olen jo sillä saralla luovuttanut sisätiloissa ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa meilläkin olla kaikki kohta näitä tekosellaisia, mutta mikäs siinä... kauniitahan nekin ovat jos ei jopa kauniimpiakin kuin puolikuolleet oikeat :)

      Poista
  4. Ihania kuvia , vieraita on mukava saada!, mun vieraat koostuu nykyää vaan blogivieraista =0, tosin eilen tupsahti yks kamu kylään extempore ja olipa ihana yllätys :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä nämä blogivieraatkin ovat ihania päivänpiristäjiä, mutta joskus on ihan kiva nähdä livenäkin :)
      Voisikohan joskus yrittää järjestää sellaiset blogi treffit jonnekin paikkakunnalle... vaikkapa kirppistelyjen ym. merkeissä??? Olisko siinä ideaa?

      Poista
    2. vois olla kyllä tosi hauska nähdä blogisiskoja :) kirppistely ilman muuta kuuluis asiaan. tai joku tuunailu / valokuvailu opastus, niinkö tuolla eteläisessä suomessa oli järjestetty krista keltasen ohjauksessa.

      Poista
    3. Pistetäänkö asia hautumaan ja hyviä ideoita keräämään :)

      Poista
  5. Kauniita asetelmia kodissasi. enkeli ja singeri ovat ihania.
    Minä ajattelin tehdä kokonaan uuden blogin jos kuvatila loppuu. Yhden kerran se on herjannut ja poistin vanhimmasta päästä postauksia. Silloin vain toivoo että blogituttavat seuraisivat perässä :)
    Mukava käydä katsomassa sinun upeita löytöjä ja esillepanoja.
    Kommenttisi näkyy muuten tilastotietojen puolella, mutta ei Werannalla blogissa viimeisen postauksen kohdalla. Johtuukohan se siitä kun tasan samaan aikaan 15.32 Irmastiina kommentoi, mene ja tiedä, mutta halusin vain kertoa, etten ole poistanut sitä :) Ihanaa illanjatkoa terkuin Lennu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin mietin ensin uuden blogin laittamista, mutta en jotenkin vain raaskinut luopua tästä alkuperäisestä enkä myöskään alkaa poistamaan alkupäästä mitään pois. Haluan pitää tämän kokonaisena omana "päiväkirjanani", välillä on hauskaa käydä itsekin kurkkimassa mitä sitä on tullut tehtyä vuosi aiemmin.
      Joskus minullekin on käynyt kommenttien kanssa noin, mutta olen saanut ne näkyvään uudestaan rastittamalla ja klikkaamalla. Tiedäppä aina näistä tekniikoista, eihän ne aina toimi niinkuin pitäisi.

      Poista
  6. Löysin tänne ilahduttaneen kommenttisi perässä... kauniin tunnelmallisia kuvia sinulla, etenkin tuo sisäänkäyntikuva luistimineen. Kiva kirppislöytö tuo pieni kaappi. Minullakin sisäkukat minimalistisella linjalla, keskityn kesällä sitten ulkona oleviin... yksi tekokukka täältäkin löytyy, orkideapurkissa on tekovana kukkineen silloin kun kukka ei itse kuki:)

    VastaaPoista
  7. Kiva kun löysit peremmälle ja kiitos kommentista. Kesä onkin sitten omaa luokkaansa kukkien kanssa, siellä ei ainakaan vielä ole näkynyt meillä tekokukkia :)

    VastaaPoista