Tervetuloa mukaan sisustushullun hulluun maailmaan!

Täällä kirjoittelee sopivasti elämää nähnyt kahden, jo aikuisen lapsen äiti sekä luultavasti maailman ihanimman miehen vaimo. Sydäntä lähellä ovat vanhat esineet, -huonekalut ja -rakennukset ja ennen kaikkea sisustaminen ja koti. Lapset asuvat jo omillaan, mutta saman katoan alla asustelee myös kaksi Maine Coon-kissaa, Mauno ja Kerttu. Blogini on oma päiväkirjani jossa seuraillaan meidän perheen touhuja kodin parissa, välillä hiukan matkailua asuntoautolla, kissa veijareiden touhuja ja kommelluksia, sekä kirppishöperön löytöjö ja aarteita.

Elämän aikana on tullut muutettua useampaankin kertaan milloin mistäkin syystä ja tällä kertaa asustelemme vuonna -24 rakennetussa vanhassa navetassa. Ja niinkuin kaikki vanhojen talojen omistajat tietävät, puuhaa riittää talon ja pihan huoltamisessa, puhumattakaan sisustamisessa... se on sellainen ikuisuus projekti...ihana sellainen!tiistai 13. elokuuta 2013

NAVETAN HISTORIAA

Yhdestä varastoistamme löytyi oikea aarre! Se kertoo hiukan talomme (navettamme) historiasta. Vielä kerran mainittakoon siis jos jolle kulle on jäänyt epäselväksi... asumme entisessä navetassa joka on rakennettu 1924.

Navetan historiaan on kuulunut myös Karjanjalostus yhdistyksen kilpailut ja kunniakirjat joita tiedän olevan olemassa useampiakin eri vuosilta naapurin isännän hallussa jonka kotitila tämä on. Onneksi löysin tämän yhden ja sen aion kyllä täällä pitää. Kehykset täytyy uusia, sitten taulu pääsee meillä ehdottomasti kunniapaikalle.Vuodelta 1934 näyttäisi olevan tämä kunniakirja.


Tältä on yläkertamme näyttänyt ennen, kuvassa tyttären huone ;0)


Ennen...


...ja nyt. Toivottavasti näitä kuvia löytyisi vielä lisää naapurista! On mukavaa kun tilan historiasta saa tietoa näinkin helposti. Täällä on eletty onnellista maatalon elämää, ei siis tarvitse pelätä mitään kammotus kummituksia ;0)

Hyvää yötä, palataan taas!

16 kommenttia:

 1. Huikeeta! Varmasti V viihtyy nykyisessä huoneessaan paljoooon paremmin :D

  VastaaPoista
 2. Näin luulen minäkin, vaikka otappa nyt noista teineistä selvää!

  VastaaPoista
 3. Vanhan ajan kunniakirjat oli kauniita, samoin kaikki muutkin vastaavat paperit, rakennuspiirustuksista lähtien. Aarrehan tuo paperi on :)
  Niin kuin koko koti.

  VastaaPoista
 4. Ihania tuollaiset kunniakirjat, muistoja menneiltä ajoilta. Liekö tuolla kummituksiakaan, vaan luulisin enemmän olevan ammuntaa, jos kuuluisi entistä elämää ;)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meillä edes ammuntaa kuulu, mutta...eräs tuttavani sanoi että täällä asuu luultavasti tonttuja! Ja tiiätkö mitä...hän oli aivan tosissaan :)

   Poista
 5. Ihanaa historian havinaa! Hauskan muutoksen on navetan vintti läpikäynyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy sanoa, että emme ehkä olisi itse moiseen ryhtyneet! Onneksi tämä oli jo tehty!!

   Poista
 6. Hienon aarteen löysitte! Ja huone on varmasti mieluisampi nyt tytölle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaahan se teini paremmin viihtyä tuolla kuin heinien päällä ;0)

   Poista
 7. oho mikä löytö!
  ja tulipa kiva huone, melekonen muodonmuutos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kiva saada lisää vastaavia kuvia navetasta, toivottavasti niitä olisi lisää.

   Poista
 8. Kerro vain jos saamme tulla juttua tekemään ihanasta kodista :)
  Ilona

  VastaaPoista