Tervetuloa mukaan sisustushullun hulluun maailmaan!

Täällä kirjoittelee sopivasti elämää nähnyt kahden, jo aikuisen lapsen äiti sekä luultavasti maailman ihanimman miehen vaimo. Sydäntä lähellä ovat vanhat esineet, -huonekalut ja -rakennukset ja ennen kaikkea sisustaminen ja koti. Lapset asuvat jo omillaan, mutta saman katoan alla asustelee myös kaksi Maine Coon-kissaa, Mauno ja Kerttu. Blogini on oma päiväkirjani jossa seuraillaan meidän perheen touhuja kodin ja nykyään myös kesäasuntomme parissa, välillä hiukan matkailua asuntoautolla, kissa veijareiden touhuja ja kommelluksia, sekä kirppishöperön löytöjö ja aarteita.

Elämän aikana on tullut muutettua useampaankin kertaan milloin mistäkin syystä ja tällä kertaa asustelemme vuonna -24 rakennetussa vanhassa navetassa, kesäkotimme Vallgårdin ensimmäinen osa on rakennettu 1700-luvun puolella ja viimeisin 1920.

Ja niin kuin kaikki vanhojen talojen omistajat tietävät, puuhaa riittää talon ja pihan huoltamisessa, puhumattakaan sisustamisessa... se on sellainen ikuisuusprojekti...ihana sellainen!







tiistai 18. marraskuuta 2014

KOTI KIERROS

Nyt pääsette mukaan ohjatulle kotikierrokselle kotiimme, kuvat ovat enemmän ja vähemmän hämyisiä...mutta niinhän on sää ulkonakin, joten tunnelma on jotakuinkin tämä. Halusin kuvata tiloja jotka olemme tässä vuoden aikana saaneet rempattua, joskus voisin alkaa kaivelemaan niitä ennen kuviakin näytettäväksi...mutta ei nyt. Aloitetaan aulasta...




Ovesta mennään ruokailutilaan ja olohuoneeseen







Ovi makuuhuoneeseen oikealla ja pariovet vievät eteiseen, joka on vielä siinä kunnossa että en sitä teille näytä vielä.


Kulman takaa mennään puhuoneeseen ja saunaan, matkanvarrella wc ja kodinhoitohuone




Wc






Pieni kodinhoitotilamme






Pukuhuone ja toinen wc















Makuuhuone












Ruokailutila





Keittiö






Ovi astiakomeroon


Tunnen melkein jo ylpeyttä siitä, että kaksi vuotta sitten ostettu joulukaktukseni KUKKII!!!









Sen verran vielä kerron talon historiasta, että muistatte mistä on lähdetty. Kotimme on entinen navetta joka on rakennettu 1924. Naapurimme ihana isäntä on asunut tällä tilalla lapsuudestaan saakka ja vuonna 1999 hän on aloittanut muutosrakentamisen ensin tekemällä takkatuvan navetan keskiosaan, siitä sitten oli syntynyt idea ravintolan perustamiseen. Joten rakennus on laajentunut pikkuhijaa näihin mittoihinsa 200m2, arkkitehdin suunnittelutyön mukaisesti. Eli me olemme ensimmäiset varsinaiset oikeat asukkaat talossa ja siksipä tätä puuhaa on riittänytkin jo heti alkuunsa pelkästään siksi että olemme saaneet käyttöömme keittiön. Purkamista sitä ennen, tilalla oli ravintolakeittiö. Ruokailutilan paikalla oli myös yhdenlainen tarjoilukeittiö, joten olemme purkaneet myös siitä kaapit pois. Kodinhoitotila oli miesten wc ja pukuhuoneessa oli tilaussaunan naulakot ja penkit kahdella seinustalla. Myös kaikenlaista muuta pientä tähän projektiin on mahtunut, myös kaikki säilytystila puuttuu täältä, joten komeroa ja vaatehuonetta joudumme rakentelemaan vielä jatkossakin.
Olemme saaneet kuitenkin jo aika paljon tehtyä, mutta vielä on paljon tekemättäkin. Seuraava projekti on vaatehuoneen teko porraskuiluun ja porrastilan remppaaminen. Sitten olisi vielä yhden komerotilan kunnostus, kylppärin ehostus, samoin saunan, yläkertaan pitäisi tehdä seiniä, siellä on tyttären huone ja taas niitä säilytystiloja, tarkoitus tehdä myös vierashuone ja aula / työskentelytilaa, eteinen pitäisi saada tyhjennettyä pahvilaatikoista ja harkinnassa lattian maalaus ym. ym. Ainiin ja parvi...se on myös täynnä pahvilaatikoita :)

Joten ei nämä hommat vielä loppuneet, mutta pikkuhiljaa hyvä tulee! Kiva jos viihdyitte, jospa taas piakkoin saataisiin jotain uutta valmista kuvattavaa.

Öitä!

22 kommenttia:

  1. Heippa hei, ennättäisitkö Johanna laittaa minulle viestiä matkaan ilona.pietilainen@hotmail.fi
    terkuin,
    Ilona

    VastaaPoista
  2. Voi elämä miten kaunis koti teillä onkaan ja kaikki se remontointi on vaivan väärtti...mie kuule huokailen täällä ja miten voikaan olla noin paljon ihania huonekaluja..tavaroita7esineitä siis aivan UPEAA ole ylpeä kodistasi..ja mitä penkkejä, sohvia ja pikkuruinen ihana pöytä keittössä iloisine tuoleineen huohh Tykkään kovasti kotisi tyylistä..mahtava mie vaan toistan itseäni sillä se mihin te olette hukuttaneet työtunteja niin arvostan näin kehujen kautta teidän ihanaakin ihanempaa kotia :) Laitan blogisi omalle listalleni sillä käyn täällä vielä monen monta kertaa katsomassa noi kuvat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä tähän nyt sitten osaisi sanoa muuta kuin kaunis kiitos ihanasta kommentista!!!

      Poista
  3. Kiitos Soili, tämä on sellainen projekti jota rakennellaan pikkuhiljaa valmiimmaksi.

    VastaaPoista
  4. Voi taivas miten olette uurastanneet...Uskomattoman kodikasta ja nättiä, kaikki rimmaa niin hyvin yhteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin jälkikäteen huomaa että paljon on saatu jo aikaan, vaikka kärsimättömänä ihmisenä välillä tuntuu siltä että kaikki etenee niin hitaasti. Suurin kiitos rempan edistymisestä kuuluu miehelleni, ilman hänen taitojaan emme olisi ostaneet tällaista kotia!

      Poista
    2. Huuh ihana koti teillä kerrassaan!Tämä on kyllä tosi mukavaa kun näin pääsee ihastelemaan ihania koteja :)

      Poista
    3. Kiitos Sievähelmi kommentista! Sehän täällä onkin niin mukavaa kun pääsee vierailemaan monessa ihanassa kodissa, kaikilla on niin omanlaisiaan ja toinen toistaan kauniimpia ja idearikkaita sisustusideoita. Moni kiva idea on saatu nimenomaan näistä ihanista blogeista.

      Poista
  5. Mä olen niin mykistynyt kun näin tämän kaiken kauneuden kerralla!!! Tämä on niin minun sielunmaisema <3 en ole varmaan ikinä nähnyt näin kaunista ja ennen kaikkea persoonallista kotia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veti sanattomaksi, eipä siis muuta kuin suuri kiitos kommentista. Kiva kun viihdyit meillä!

      Poista
  6. Kiitos ihanasta kierroksesta upeassa kodissasi!
    Teillä on niin viihtyisää ja kodikasta, kerrassaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minttu, jospa saisin tässä joskus laitettua niitä ennen ja jälkeen kuvia. Olisi itsekin mukava muistella mistä lähdettiin liikkeelle.

      Poista
  7. Kyllä teillä on vaan niin kauniita yksityiskohtia... Suloista sunnuntaita :)

    VastaaPoista
  8. Kiitos, tämä oli ihana kotikierros, teill on kaunista, niin paljon katseltavaa, ihania vanhoja esineit, tavaroita.. paljon kivoja ideoita,ihastunut olen<3

    VastaaPoista
  9. Kiva kun viihdyit, tervetuloa uudestaan! Ja se on aina kiva jos joku saa poimittua ideoita, minusta tuntuu että itse löydän niitä aina muilta :)

    VastaaPoista
  10. Ihanasti ja rakkaudella olette laittaneet kotianne ja se näkyy kaikesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, se pitää kyllä paikkansa...vaikka mies aina välillä muka hiukan purnaa remontteja vastaankin. Mutta siellä se taas vasara paukkuu ;D

      Poista