Tervetuloa mukaan sisustushullun hulluun maailmaan!

Täällä kirjoittelee sopivasti elämää nähnyt kahden, jo aikuisen lapsen äiti sekä luultavasti maailman ihanimman miehen vaimo. Sydäntä lähellä ovat vanhat esineet, -huonekalut ja -rakennukset ja ennen kaikkea sisustaminen ja koti. Lapset asuvat jo omillaan, mutta saman katoan alla asustelee myös kaksi Maine Coon-kissaa, Mauno ja Kerttu. Blogini on oma päiväkirjani jossa seuraillaan meidän perheen touhuja kodin parissa, välillä hiukan matkailua asuntoautolla, kissa veijareiden touhuja ja kommelluksia, sekä kirppishöperön löytöjö ja aarteita.

Elämän aikana on tullut muutettua useampaankin kertaan milloin mistäkin syystä ja tällä kertaa asustelemme vuonna -24 rakennetussa vanhassa navetassa. Ja niinkuin kaikki vanhojen talojen omistajat tietävät, puuhaa riittää talon ja pihan huoltamisessa, puhumattakaan sisustamisessa... se on sellainen ikuisuus projekti...ihana sellainen!tiistai 14. helmikuuta 2017

NAVETASTA KODIKSI OSA 2

Osa kaksi kertoo muutoksista keittiön, ruokailutilan ja astiavaraston osalta. Kerron kotimme muutoksista siinä järjestyksessä kuin ne on toteutettu näiden vuosien aikana. Kun vuonna 2013 muutimme kesäkuussa uuteen kotiimme, oli tilanne keittiön ja ruokailutilan osilta tällainen...Aika karulta näytti, mutta näin jo silmissäni kuinka saamme tehtyä tähän ihanan keittiön tilalle. Remontti aloitettiin purkamalla vanhat kalusteet pois, selkeät suunnitelmat oli piirrelty paperille ja osa oli päässä. Keittiössä uusimme seinät, lattian sekä katon.


Alla olevassa kuvassa näkyy portaikkoon menevä ovi, joka suljettiin kokonaan umpeen
  Ovi oli valkoisen pikkuhyllyn kohdalla
Lasioven takana oli ankean näköinen varasto, josta teimme astiakomeron. Todella toimiva ratkaisu!! Täältä myös suljimme oven joka johti pihaterassilleKeittiö ja ruokailutila sijaitsee aikalailla talomme keskiosassa. Navetan aikana tällä kohdalla on ollut lantavaja, eli keittiömme sijaitsee tunkion päällä : )


Alla pohjapiirros ravintolan ajoilta...

Nykyisen ruokailutilamme kohdalla oli tarjoilukeittiö


Tässä pääsimme helpolla, purimme vain kaikki kalusteet pois. Myös puulieden päällä oleva raskaan näköinen huuva otettiin pois.Alla uusimmat kuvat tilasta, tänään tässäkin näyttää erilaiselta : ) Siihen palaan myöhemmin sittenKyllä on kiva palata ajassa taaksepäin ja huomata taas itsekin miten paljon olemme saaneet aikaiseksi. Seuraavassa osassa siirrymme olohuoneen puolelle joka on heti ruolailutilan vieressä.

4 kommenttia:

 1. Vau! Huima muutos ankeasta keittiöstä tosi kotoisaksi ja kauniiksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän muutos on melkoinen, enpä muistanut itsekään enään miten ankea lähtötilanne todellakin oli. Pari kuukautta elimme tuon ankeuden kanssa, ennen kuin teimme remontin :)

   Poista
 2. Kylläpä on huikeaa muutosta!♥ Astiakomero on mahtava idea - mahtuu ihan vähän enemmän aarteita kuin tavallisiin kaappeihin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Astiakomero on sellainen paikka että saisi olla joka kodissa! Pidämme tilan viileämpänä, joten siellä on myös kätevä säilyttää ruokia jotka ei jääkaappiin mahdu.

   Poista