Tervetuloa mukaan sisustushullun hulluun maailmaan!

Täällä kirjoittelee sopivasti elämää nähnyt kahden, jo aikuisen lapsen äiti sekä luultavasti maailman ihanimman miehen vaimo. Sydäntä lähellä ovat vanhat esineet, -huonekalut ja -rakennukset ja ennen kaikkea sisustaminen ja koti. Lapset asuvat jo omillaan, mutta saman katoan alla asustelee myös kaksi Maine Coon-kissaa, Mauno ja Kerttu. Blogini on oma päiväkirjani jossa seuraillaan meidän perheen touhuja kodin ja nykyään myös kesäasuntomme parissa, välillä hiukan matkailua asuntoautolla, kissa veijareiden touhuja ja kommelluksia, sekä kirppishöperön löytöjö ja aarteita.

Elämän aikana on tullut muutettua useampaankin kertaan milloin mistäkin syystä ja tällä kertaa asustelemme vuonna -24 rakennetussa vanhassa navetassa, kesäkotimme Vallgårdin ensimmäinen osa on rakennettu 1700-luvun puolella ja viimeisin 1920.

Ja niin kuin kaikki vanhojen talojen omistajat tietävät, puuhaa riittää talon ja pihan huoltamisessa, puhumattakaan sisustamisessa... se on sellainen ikuisuusprojekti...ihana sellainen!







tiistai 7. tammikuuta 2020

RAAPUTUSTA JA HINKKAUSTA

Joskus ne hetken viiraukset kostautuu ja siitä ei voi syyttää kuin itseään. Vaikka kotimme ei olekaan koskaan käynyt läpi valkoisenkauden villitystä, niin jotain sinne päin tapahtui kuitenkin tämän kaapin kohdalla. Ei kuitenkaan ensimmäiseksi, ensin se oli harmaa, sitten vihreä ja kolmantena vasta valkoinen. Tämä viimeisin kadutti melkein jo heti kättelyssä, etenkin kun huonot pohjatyöt ja monta maalikerrosta teki sen että ovenrakoon jäänyt maali irroitti osan pinnasta ovea aukaistessa. Sitten suivaannuin ja repäisin pitkät suikaleet maalia irti, jonka alta tuli esiin taas kaunis alkuperäinen väri. Tätä epämääräistä rumilusta sitten olemme katselleet useita pitkiä kuukausia, koska työhön tarttuminen tuntui todella epämiellyttävälle ajatukselle... melkein jo olin ennemmin hankkimassa uutta kaappia tilalle 😊

Eräänä päivänä sitten tyttäreni soitti ja koska hänet tunnen, tiesin että puhelu kestää jonkin aikaa. Samalla rupesin toisella kädellä raaputtelemaan maalia kokeeksi pois tylsällä taltalla, olihan se jo melkein valmiiksi irti pohjastaan. Isot pinnat olikin helppoja, mutta voi auta armias kun päästiin niihin kaikkiin pieniin kulmiin ja koristuksiin!! Kyllähän maalit tietysti niihin oli takertunut niin viimeisen päälle kunnolla, että ei se koko työ ihan puhelun aikana tapahtunutkaan.


Eli eikun hinkuta hinkuta, raaputa raaputa... kolmen päivän ajan tuli tehtyä työtä useampi tunti, sormet ja selkä huusi hoosiannaa. Mutta kyllä kannatti!!


Hiukan pinta otti osumaa, joten hioin kaikki pinnat kevyesti. Harkinnassa vielä vahaus, mutta toisaalta ei ole yhtään huono tuommoisenaankaan. Voi olla että pinnalle en enään tee mitään. Vielä verhot oviin, niin se on siinä!


Kaappieni kätköissä oli useampaakin ruutukangasta jemmassa ja niinpä oli vara mistä valita, tähän harmaaseen pieneenruutuun päädyin.





Harmaaruutu sopi täydellisesti yhteen myös muiden kalusteiden kanssa, onnistunut valinta siis. Seuraavaksi sitten harkintaan erään toisen erheeni fiksailu, vieläkö sekin palautellaan takaisin entiseen väriinsä. Huoh... voi meitä naisia, mielensä muuttajia! 😅

4 kommenttia:

  1. No tällaistahan tämä just on - sisustusmaku muuttuu ja tämä on tällainen jatkuva prosessi:D Ei taida meillä ainakaan koskaan olla valmista:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei luultavasti meilläkään ja hyvä niin, mukavaahan tämä myllääminen on vaikka erheitäkin tulee tehtyä!

      Poista
  2. Kyllä sopii kaapin alkuperäinen ? väri hyvin tuohon muuhun siststukseen. Meillä on osittainen valkoinen kausi menossa. Pienissä normi matalemmissa huoneissa tjo valoa enemmän. Kun ostimme tämän "rintamamiestalon"
    , oli sisustuksen pääväri suklaanruskea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ehdottomasti tämä väri tähän sopii parhaiten, toki tässä oli muutkin kalusteet erilaisia kun kaapin maalasin. Väri on alkuperäinen, mutta maalin poistossa sai pientä osumaa ja jouduin vähän kevyesti hiomaan pintaa... tuli oikeastaan parempi minun makuuni 😀 Nämä värimaailmani ja mieltymykseni vaihtuu näköjään säännöllisesti, mutta ihan valkoinen ei ole oikein koskaan ollut meidän kodin juttu. Mutta kyllä myös talo sanelee mikä mihinkin sopii, se onkin aika jännä aina huomata kun on tullut näitä koteja oltua useampiakin elämän aikana 😀

      Poista