Tervetuloa mukaan sisustushullun hulluun maailmaan!

Täällä kirjoittelee sopivasti elämää nähnyt kahden, jo aikuisen lapsen äiti sekä luultavasti maailman ihanimman miehen vaimo. Sydäntä lähellä ovat vanhat esineet, -huonekalut ja -rakennukset ja ennen kaikkea sisustaminen ja koti. Lapset asuvat jo omillaan, mutta saman katoan alla asustelee myös kaksi Maine Coon-kissaa, Mauno ja Kerttu. Blogini on oma päiväkirjani jossa seuraillaan meidän perheen touhuja kodin ja nykyään myös kesäasuntomme parissa, välillä hiukan matkailua asuntoautolla, kissa veijareiden touhuja ja kommelluksia, sekä kirppishöperön löytöjö ja aarteita.

Elämän aikana on tullut muutettua useampaankin kertaan milloin mistäkin syystä ja tällä kertaa asustelemme vuonna -24 rakennetussa vanhassa navetassa, kesäkotimme Vallgårdin ensimmäinen osa on rakennettu 1700-luvun puolella ja viimeisin 1920.

Ja niin kuin kaikki vanhojen talojen omistajat tietävät, puuhaa riittää talon ja pihan huoltamisessa, puhumattakaan sisustamisessa... se on sellainen ikuisuusprojekti...ihana sellainen!tiistai 1. joulukuuta 2020

UUSIKAARLEPYY

Täällä me olemme, Uusikaarlepyy on kaunis pieni kaupunki. Vaikka tämäkin kaupunki tuhoutui suurin osin 1858 sattuneessa tulipalossa, on täällä siltikin paljon kauniita vanhoja rakennuksia säilynyt erilailla kuin esim. vanhassa kotikaupungissa Kajaanissa missä kaikki vanhat talot on melkein purettu jos ovatkin säilyneet sodan tuhoilta. Kaupunki juhlii tänä vuonna 400-vuotista historiaansa, 1620 Uusikaarlepyy sai kaupunkioikeudet.


Zacharias Topeliuksen kotitaloVesitornissa voi käydä kahvilla ja jätskillä


Pahoittelut huonoista kuvista, liikkuvasta autosta on vallan haasteellista kuvata 😌 Tässä vain osa kaupungin ihanista vanhoista taloista, mielenkiintoisia museoita löytyy joita suosittelen ehdottomasti täällä vieraileville.  Kaunis puisto on rakennettu aivan vasta, Lapuanjoki kulkee läpi kaupungin.
Munsalan kirkko on vihitty käyttöön 1792, upea kivikirkko jaksaa aina vaan ihastuttaa!

Täällä olisi niin paljon näytettävänä erilaisia upeita paikkoja, näin ihanissa ympäristöissä me saamme viettää aikaamme kun olemme kesätorpallamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti