Tervetuloa mukaan sisustushullun hulluun maailmaan!

Täällä kirjoittelee sopivasti elämää nähnyt kahden, jo aikuisen lapsen äiti sekä luultavasti maailman ihanimman miehen vaimo. Sydäntä lähellä ovat vanhat esineet, -huonekalut ja -rakennukset ja ennen kaikkea sisustaminen ja koti. Lapset asuvat jo omillaan, mutta saman katoan alla asustelee myös kaksi Maine Coon-kissaa, Mauno ja Kerttu. Blogini on oma päiväkirjani jossa seuraillaan meidän perheen touhuja kodin ja nykyään myös kesäasuntomme parissa, välillä hiukan matkailua asuntoautolla, kissa veijareiden touhuja ja kommelluksia, sekä kirppishöperön löytöjö ja aarteita.

Elämän aikana on tullut muutettua useampaankin kertaan milloin mistäkin syystä ja tällä kertaa asustelemme vuonna -24 rakennetussa vanhassa navetassa, kesäkotimme Vallgårdin ensimmäinen osa on rakennettu 1700-luvun puolella ja viimeisin 1920.

Ja niin kuin kaikki vanhojen talojen omistajat tietävät, puuhaa riittää talon ja pihan huoltamisessa, puhumattakaan sisustamisessa... se on sellainen ikuisuusprojekti...ihana sellainen!







sunnuntai 31. toukokuuta 2015

KESÄ SE TULEE VÄKISINKIN

Välillä on ollut niin kylmää, että väkisinkin meinaa malttamaton jo herpaantua kesän odotteluun. Toisaalta on ollut hyviä säitä tehdä pihan kunnostustöitä, näin keväällä tehtynä kaikki on sitten kunnossa kun kesään päästään kunnolla. Kuten sen nyt tietää jokainen (niin minäkin), että kyllä se kesä sieltä kuitenkin tulee ja niinhän se sitten vihdoinkin tulikin! Lauantai oli mitä ihanin päivä ja niinpä auton keula ohjautui väkisin lähipuutarhalle kauppareissun yhteydessä : ) Aurinko ja lämpö oli saanut muutkin liikkeelle, puutarhalla oli varsin vilkasta. Tyttären kanssa valittiin yhdessä kukat muutamiin paikkoihin pihalle, oli muuten aivan ihana kaveri siinä puuhassa...taidan ottaa toistekin mukaan.




Pari viikkoa sitten maalasin terassin seinän punamultamaalilla uusiksi, näin ne pikkuhiljaa paikat kohentuu ulkopuolellakin






Näistä koloista en ole oikein tykännyt, mutta siinä ne on ja pysyy...joten koitin niitä jotenkin saada kauniimmiksi hyllynkannattimien avulla





Myös pihakaivon kantta on kunnosteltu ja maalattu...





Vihdoinkin olemme saaneet myös roskakatoksen portin pieleen. Onhan se nyt paljon kauniimpi vastaanotto kuin pelkkä muovinen musta laatikko!




Maalaamista siis aitojen lisäksi on ollut kiitettävästi, meillähän se työnjako menee niin että mies tekee kaikki haasteellisemmat rakennustyöt ja rouva sitten maalaa sitä mukaa perässä. Minusta maalaaminen on niin mukavaa puuhaa, joten aivan vapaaehtoisesti olen tämän maalarin roolin ottanut itselleni.




 Tämän kesän kukat näyttävät nyt olevan pääosin vaaleanpunaisia, helppoja kasveja kaikki




Valkoinen kuuluu aina joukkoon...




...ja sinistäkin on orvokkien muodossa eksynyt mukaan


Eipä noita nyt raaski poiskaan heittää, kun niin kauniina kukkivat. Antaa kaikkien kukkien kukkia vaan, väristä viis!

Viime kesän runkoruusu kasvattelee lehtiä urakalla, jännään kovasti saanko sen jopa kukkimaan uudestaan 


Puutarhan lisäksi kävimme hakemassa miehen kanssa liuskekiviä pihapolkua varten


Nyt pitäisi vielä löytää paikka mistä saataisiin luonnonkiviä tulevaa perennapenkkiä varten. Kukkapenkin paikka on takapihan rautapergolan ympärillä, amatöörin suunnittelutaitoja koetellaan tässä urakassa. Joten jännätään nyt mitä saan aikaiseksi jossain vaiheessa kun innostun kaivuu hommiin ja saadaan ne kivet etsittyä.

Näin meillä tehdään kesää. Tämä päivä menikin sitten sateiseksi, joten pakollinen huilitauko tuli hommiin. Mielellään oltaisiin pystytetty terassin pergola pystyyn, sekin mokoma kun piti käydä ostamassa uusi viime syksyn lumivahingon vuoksi. Halusin samanlaisen tilalle, joten kaikkia osia ei tarvinnut alkaa kasaamaan alusta. Jospa sää selkiäisi illaksi ja päästäisiin jatkamaan hommia.

Leppoisaa sunnuntaita!

18 kommenttia:

  1. Ihana piha ja kauniita kukkia! Aurinkoista viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kukat tekevät kaikesta niin ihanan kesäistä...alkaisi vaan taas tuo aurinko paistamaan. Mukavaa ja toivon mukaan myös aurinkoista viikkoa sinullekin!

      Poista
  2. Voi hyvänen aika kun teillä on kaunis pihapiiri! Olet laittanut niin kauniisti kaiken esille, on sulla silmää sommitella! Niin kaunista ja vielä huokaisu päälle.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kauniista sanoista, mutta epäilen kyllä että osaat se sinäkin!! :)

      Poista
  3. Ihanaa kesätunnelmaa! Saisivat ne hyvät ilmat tulla jäädäkseen. Nyt taas vettä sataa ja paleltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se tunnelma väkisinkin hiukan kaikkosi sateen mukana, mutta jospa se tästä vielä!

      Poista
  4. Kaunista! Meillä on ollut nyt ihan hyviä ilmoja, mutta joka päivä on melkoinen tuuli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täälläkin on suht lämmintä, mutta tänään sitten aamun paisteen jälkeen tulikin jälleen sadetta.

      Poista
  5. Niin kaunista ja kesäistä :)
    Upeita asetelmia ja kesäkukkia :)

    VastaaPoista
  6. Jup, sisustaminen siirtyy nyt ulos... ;)
    Tosi kauniit kukkavalinnat.
    -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa

    VastaaPoista
  7. Niin se on, sisällä ei huvita tehdä yhtään mitään. Kukat ovat kauniita ja helppoja, liian vaativia en ota jotta into kukkiin säilyy.

    VastaaPoista
  8. Ihania kesäpuuhia siellä!
    Ja voi tuota kukkaloistoa, ihania olet ostanut!
    Ihanaa kesänalkua sinne, ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin alkukesästä sitä jaksaa puurtaa kaikenlaista, suurin into tahtoo laantua kesän edetessä. Mutta onkin kiva että olemme saaneet tehtyä näitä töitä jo näin alkuun, niin voimme keskittyä vain vieläkin mukavimpiin hommiin kesempänä.
      Samoin sinne oikein ihanaa kesänalkua!

      Poista
  9. Tulipa siisti ja kaunis tuosta roskakatoksesta! Varmasti roskakuskitkin mielissään.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä tuli ihan suloinen, mutta tuosta roskakuskien innostumisesta en kyllä ole aivan varma ;) Olisihan se heille helpompaa ottaa vaan loota käsittelyyn ilman katosta ja sen ovea.

      Poista
  10. Ihania kukkia ja kauniita yksityiskohtia!!! Kesä!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se kesä, vaikka kyllä taas aika harmaalta näyttää. Mutta kyllä tässä vielä ehtii lämpimistäkin nauttia ja mikä mukavinta...minullakin on pitkästä aikaa oikeasti lomaa tiedossa.

      Poista