Tervetuloa mukaan sisustushullun hulluun maailmaan!

Täällä kirjoittelee sopivasti elämää nähnyt kahden, jo aikuisen lapsen äiti sekä luultavasti maailman ihanimman miehen vaimo. Sydäntä lähellä ovat vanhat esineet, -huonekalut ja -rakennukset ja ennen kaikkea sisustaminen ja koti. Lapset asuvat jo omillaan, mutta saman katoan alla asustelee myös kaksi Maine Coon-kissaa, Mauno ja Kerttu. Blogini on oma päiväkirjani jossa seuraillaan meidän perheen touhuja kodin parissa, välillä hiukan matkailua asuntoautolla, kissa veijareiden touhuja ja kommelluksia, sekä kirppishöperön löytöjö ja aarteita.

Elämän aikana on tullut muutettua useampaankin kertaan milloin mistäkin syystä ja tällä kertaa asustelemme vuonna -24 rakennetussa vanhassa navetassa. Ja niinkuin kaikki vanhojen talojen omistajat tietävät, puuhaa riittää talon ja pihan huoltamisessa, puhumattakaan sisustamisessa... se on sellainen ikuisuus projekti...ihana sellainen!sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

NAVETASTA KODIKSI OSA 9

Kohta aletaan olla loppusuoralla koko kotimme muutoksista mitä se on kokenut näiden vajaan neljän vuoden aikana kun olemme täällä asuneet. Muutokset meidän aikana on siis todellisuudessa ravintolasta kodiksi, mutta se mitä 90-luvulla on tapahtunut onkin paljon paljon suurempaa. Muutos navetasta tähän on jotain aivan huikeaa, mutta valitettavasti sitä alkuperäis dokumenttia ei ole mistä näyttää. Toki koko suuresta projektista on onneksi otettu silloin todella paljon kuvia, mutta ne eivät ole sellaisia mitä tänne kannattaisi näkyville laittaa.
Tässä osassa on vuorossa pukuhuone, kylpyhuone ja sauna. Nämä ovat viimeisimmät remonttikohteemme, joten aika tuoreita muisteloita ovat nämä aikaansaannokset. Pukuhuoneen lattia valmistui itseasiassa vasta eilen : )

Koko tämä saunaosasto puoli sijaitsee aivan omassa rauhassa talon toisessa päässä kapean käytävän perällä.


Täällä on "puoli Oulua" käynyt joskus saunomassa ja uskonpa että monia kivoja hetkiä ja hyviä tarinoita on nämä seinät nähneet ja kuulleet. Tältä näytti pukuhuone silloin kun me tänne tulimme...
Ja tämän päivän näkymät...

Kylpyhuone valmistui ennen joulua, tämä muutos on taas yksi niistä huikeimmista mikä tehtiin ajatuksella pientä pintaremonttia. Emme ole uusineet siis laattoja, vaan maalattu vanhat ja lattiaan laitettu uudet entisten päälle. Koska mitään kosteusongelmia ei ollut, päätimme saada näin muutaman vuoden lisäaikaa suuremmalle remontille.
Tässä ensin ennen kuvat...


 Ja sitten valmis...


Eipä taida saunakaan jäädä yhtään häviölle muutoksen suuruudessa. Mutterin muotoinen saunamme oli kuin karuselli 90-luvun muodikkaiden muotolauteiden ansiosta : )
Suuri maisemaikkuna tuo saunaan valoa aikalailla, joten halusin saada tummat pinnat tuomaan hämyisempää tunnelmaa. Liikkeelle lähdettiin purkamalla vanhat lauteet pois.


 Muutamat löylyt tuli otettua ohuen orren päällä istuen : )Tumma saunavaha oli kyllä helppo käsiteltävä ja tunnelma on aivan eri vaaleaan pintaan verrattuna.


Lauteiden suunnittelua teimme paperille, mutta vasta rakentaessa mies pystyi tekemään lopulliset rakenneratkaisut.
Kun mies teki kirvesmiehen hommia, minä värjäsin sitä mukaa lautoja. Ja niitähän riitti loputtomiin...


 Mutta siitä se vaan pikkuhiljaa eteni... ...ja lopulta valmistui : )
Ja mehän tykkäämme saunoa tunnelmallisissa valoissa...


Olemme olleet todella tyytyväisiä koko saunaosaston muutoksiin, on aivan eri tunne käydä kylpemässä entisiin olosuhteisiin verrattuna.

6 kommenttia:

 1. Jos kylppäri onkin ihana, niin voi pojat tuota saunaa 👌❤❤ En muista edes nähneeni aiemmin! Onko mennyt ohi vai oletko vaan himmaillut sen näyttämisen kanssa.
  Ihan mahtava kokonaisuus!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole valmiista saunasta tehnyt erillistä postausta, ajattelin että se tulee esiteltyä tässä nyt. Tämähän on valmistunut meillä vasta helmikuun aikana, joten aika tuore tapaus vielä.

   Poista
 2. Kylpyhuone on aivan herkku, mutta niin on saunakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän siellä nykyään jo nauttiikin kylpemisestä. Esteettisyydellä on melkoinen vaikutus tunteeseen : )

   Poista
 3. Ai hurja mikä muutos, onnittelut! Nämä ennen ja jälkeen -kuvaparit on niin silmiä avaavia. Pitäisi muistaa omistakin remonteista aina ottaa ne ennen-kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä itsekin tulee jälkeenpäin ihmeteltyä muutosta, hyvä kun on tullut otettua kuvia. Toiveissa olisi vielä saada naapurilta jotain kuvamateriaalia navetta ajoilta.

   Poista