Tervetuloa mukaan sisustushullun hulluun maailmaan!

Täällä kirjoittelee sopivasti elämää nähnyt kahden, jo aikuisen lapsen äiti sekä luultavasti maailman ihanimman miehen vaimo. Sydäntä lähellä ovat vanhat esineet, -huonekalut ja -rakennukset ja ennen kaikkea sisustaminen ja koti. Lapset asuvat jo omillaan, mutta saman katoan alla asustelee myös kaksi Maine Coon-kissaa, Mauno ja Kerttu. Blogini on oma päiväkirjani jossa seuraillaan meidän perheen touhuja kodin ja nykyään myös kesäasuntomme parissa, välillä hiukan matkailua asuntoautolla, kissa veijareiden touhuja ja kommelluksia, sekä kirppishöperön löytöjö ja aarteita.

Elämän aikana on tullut muutettua useampaankin kertaan milloin mistäkin syystä ja tällä kertaa asustelemme vuonna -24 rakennetussa vanhassa navetassa, kesäkotimme Vallgårdin ensimmäinen osa on rakennettu 1700-luvun puolella ja viimeisin 1920.

Ja niin kuin kaikki vanhojen talojen omistajat tietävät, puuhaa riittää talon ja pihan huoltamisessa, puhumattakaan sisustamisessa... se on sellainen ikuisuusprojekti...ihana sellainen!lauantai 3. joulukuuta 2016

ROMANTTISTAKO VAI EI

Meidän kodin romanttinen hömppä on kaikonnut aika minimiin, mutta kivoja pieniä kontrasteja on mukava sekoittaa tähän hiukan ronskimpaan sisustustyyliin. Uusin rouheus on ilmestynyt olohuoneeseemme jälleen ihka ihanasta oman kaupungin Tarinat-kaupasta, tässä on jotain niin kaunista kaiken yksinkertaisuuden ja "rumuuden" rinnalla. Saattaa löytyä monta eri mielipidettä, mutta minä tykkään!Kruunuun on ripustettu vanhoja riimuja jotka liittyy hevosten kiinnilaittoon tai jotain sellaista...tietääkö joku oikean nimen näille riimuille? Sopii siis hyvin kotimme teemaan, navettamme ulkoseinässä on yhä paikoillaan muutamia vanhoja rautaisia lenkkejä mihin on saatu hevoset kiinni.

 Näihin tunnelmiin...seuraavaksi tiedossa uusimpia vaiheita kylppäriremontista. Mukavaa lauantaita!

8 kommenttia:

 1. Ei ole hevosten riimuja, vaan lehmien kettinkejä joilla ovat parteensa kytkettyjä. Sopivat kyllä oivallisesti entiseen navettaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta, sopii siis todellakin kotimme teemaan. Pääasiassahan täällä on kasvatettu lehmiä, siinä sivussa myös muita eläimiä.

   Poista
 2. Kyllä tosiaan ovat lehmien kiinnipitämiseen käytettyjä kettinkejä eli periä. Riimu on nahkainen hevosen valjastamisessa käytettävä remmi (päitset) - Onko kasvatettu lehmiä eli kasvatettu lihakarjaa? Vai onko siellä ollut lypsylehmiä? Ovat vähän eri asia. Kyllähän lypsylehmätkin on ensin kasvatetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa että täällä blogimaailmassa saa vastauksia asioihin mistä ei itse ymmärrä yhtään mitään, kiitos tiedosta. En ole aivan varma mitä täällä on kasvatettu, kunniakirjoja kyllä on paljon karjanäyttelyistä.

   Poista
 3. Hienosti kruumu passaa tunnelmaan ❤ Mukavaa 2. adventtia!

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Hyvä että joku ymmärtää tällaistakin kauneutta, luulen että ihan kaikki ei laittaisi kattoonsa ruosteisia riimuja mistään hinnasta ; )

   Poista