Tervetuloa mukaan sisustushullun hulluun maailmaan!

Täällä kirjoittelee sopivasti elämää nähnyt kahden, jo aikuisen lapsen äiti sekä luultavasti maailman ihanimman miehen vaimo. Sydäntä lähellä ovat vanhat esineet, -huonekalut ja -rakennukset ja ennen kaikkea sisustaminen ja koti. Lapset asuvat jo omillaan, mutta saman katoan alla asustelee myös kaksi Maine Coon-kissaa, Mauno ja Kerttu. Blogini on oma päiväkirjani jossa seuraillaan meidän perheen touhuja kodin ja nykyään myös kesäasuntomme parissa, välillä hiukan matkailua asuntoautolla, kissa veijareiden touhuja ja kommelluksia, sekä kirppishöperön löytöjö ja aarteita.

Elämän aikana on tullut muutettua useampaankin kertaan milloin mistäkin syystä ja tällä kertaa asustelemme vuonna -24 rakennetussa vanhassa navetassa, kesäkotimme Vallgårdin ensimmäinen osa on rakennettu 1700-luvun puolella ja viimeisin 1920.

Ja niin kuin kaikki vanhojen talojen omistajat tietävät, puuhaa riittää talon ja pihan huoltamisessa, puhumattakaan sisustamisessa... se on sellainen ikuisuusprojekti...ihana sellainen!







keskiviikko 18. huhtikuuta 2018

SYÖN SANANI

No niin, syön sanani... olen sortunut kirpputori ostoksiin ; )) Tänään olin päivän töissä Tornio - Kemi suunnalla ja poikkesinpa samalla Ruottinkin puolella Haaparannan Ikeassa. Sieltä hain vähän tykötarpeita edellisen postauksen sohvaa varten, siihen palaamme myöhemmin. Torniossa käväisin pikaisesti eräällä kirpparilla missä ei ole tullut käytyä pitkiin aikoihin ja ei ehkä olisi kannattanut nytkään! En osannut vastustaa tätä kaunista kyttilänjalkaa vaikka järkeni koetti sanoa toisin.





Tämän jälkeen suuntasin Kemiin ja päivän päätteeksi erehdyin sielläkin menemään Aseman torille missä ei ole tullut käytyä myöskään pitkään aikaan. Sekin oli virhe!!




Vanha kaunis pärekori on niin kiva löytö että ei harmita yhtään, seuraavasta sen sijaan en ole enään yhtään varma. Siitä oli niin selkeä visio päässä kun sitä kirpparilla tuijottelin, mutta kun kotiin pääsin en enään oikein ollutkaan samaa mieltä. Heinätuolin ostoa hiukan kadun, mutta voi olla että kun sille oikean paikan löydän niin se onkin taas maailman paras ostos ; )



Mutta jos toisin käy niin pannaan kiertoon, näinhän sitä on ennenkin tehty. Kovasti olen kehunut miten meillä tavara vähenee ja koti selkiytyy, mutta tein karsean havainnon. Aloin ihan huvikseni laskemaan kodissamme olevien huonekalujen lukumäärän ja se on muuten aika pöyristyttävä summa. Sain tulokseksi seuraavanlaisen luettelon.

Suuremmat kaapit ja lipastot: 20 kpl + 2 peilipiironkia + 6 pienempää lipastoa
Iso vaatenaulakko hyllyillä: 1 kpl + 1 kpl pystynaulakkoja
Puusohvat: 6 kpl
Rautasängyt: 3 + 1 (meidän makkarin parisänky), lisäksi 1 sänky vierashuoneessa
Renginkaapit: 7 kpl + 2 pientä seinäkaappia
Pöytiä: 11 kpl + ruokapöytä
Keinutuoleja: 2 kpl
Nojatuoleja:  5 kpl + sohva
Puupenkkejä: 4 kpl
Vanhoja ompelukoneita: 2 kpl
Piano: 1 kpl
Sermejä: 2 kpl
Kaappikello: 1 kpl
Hyllyjä: 8 kpl
Puutuoleja ja jakkaroita: 17 kpl
Vanhoja matkalaukkuja ja puuarkkuja: 20 - 25 kpl

Nämä ovat siis niitä huonekaluja jotka ovat sisällä käytössä, tämän lisäksi varastosta löytyy vielä säilöttynä monenlaisia huonekaluja ja hyllyjä joita en ole vielä myynyt pois. Joten täältä tulee vielä myyntiin monenlaista kunhan ennätetään : )

Huh huh... taidan tehdä aivan omat postaukset kustakin huonekalukategoriasta, sillä alkoi aivan epäilyttämään voiko tämä pitää paikkaansa. Aloitan siis valokuvaus urakan huonakalujen parissa piakkoin : )

Aamulla lento taas pääkaupunkiimme ja perjantaina takaisin, sitten alkaa taas kotona tapahtumaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti