Tervetuloa mukaan sisustushullun hulluun maailmaan!

Täällä kirjoittelee sopivasti elämää nähnyt kahden, jo aikuisen lapsen äiti sekä luultavasti maailman ihanimman miehen vaimo. Sydäntä lähellä ovat vanhat esineet, -huonekalut ja -rakennukset ja ennen kaikkea sisustaminen ja koti. Lapset asuvat jo omillaan, mutta saman katoan alla asustelee myös kaksi Maine Coon-kissaa, Mauno ja Kerttu. Blogini on oma päiväkirjani jossa seuraillaan meidän perheen touhuja kodin ja nykyään myös kesäasuntomme parissa, välillä hiukan matkailua asuntoautolla, kissa veijareiden touhuja ja kommelluksia, sekä kirppishöperön löytöjö ja aarteita.

Elämän aikana on tullut muutettua useampaankin kertaan milloin mistäkin syystä ja tällä kertaa asustelemme vuonna -24 rakennetussa vanhassa navetassa, kesäkotimme Vallgårdin ensimmäinen osa on rakennettu 1700-luvun puolella ja viimeisin 1920.

Ja niin kuin kaikki vanhojen talojen omistajat tietävät, puuhaa riittää talon ja pihan huoltamisessa, puhumattakaan sisustamisessa... se on sellainen ikuisuusprojekti...ihana sellainen!maanantai 22. lokakuuta 2018

VÄRIÄ

Voi hitsi että sitä on ihmisestä tullut väritön, ei se nimittäin aina ole niin ollut. Olen ennen käyttänyt kodin sisustamisessa hyvinkin värejä, on ollut sinistä ja terrakotan väristä sohvaa, samoin muita huonekaluja ja vihreä on kuulunut aina lemppareihini. Toki värit ovat aina olleet murrettuja sävyjä, mihinkään kirkkaaseen väriloistoon en ehkä kotiutuisi vaikka sellaisetkin kodit ovat kyllä ihania. Ihailen niitä söpöjä "mummola sisustuksia" missä on rohkeasti käytetty värejä, kirkkaampia ja pastilleja sekä erilaisia kuoseja sekaisin ilman sen enempää miettimättä ja aina minä onneton jämähän nykyään johonkin liian tarkkaan mietittyyn tylsään värittömään ja eleettömään.
Mutta nythän sitten päätin että Vallgårdista ei tule tylsä vaan ihana lämminsävyinen kesäkoti missä nautitaan myös väreistä. Ja niinhän siinä kävi taas, että kaunis vaaleansininen puulaatikko...


...muuttui harmaaksi 😂


Simppelin kokoinen laatikko löytyi Niitynmaan Nostalgiasta ja muuttaa ensi kesänä kesäkotiimme. Tapetteihin saa kyllä luvan tulla väriä, tämä ylhäällä oleva yhä hyvä vaihtoehto! Mutta... tänään sain postissa muutaman tapettimallin, kyllä nyt William Morris pisti pakan sekaisin ja asia meni uuteen harkintaan.


Vaikka kuvio on runsas, mutta yhdelle seinälle laitettuna hirsien kaveriksi nämä vaihtoehdot olisivat aika ihania!! Tässä muut ehdokkaat alakerran seinille, mutta mikä olisi se paras vaihtoehto näistä kolmesta kaveriksi?

Vaihtoehto 1 Vaihtoehto 2


 Vaihtoehto 3


Vasemman puoleinen roiskepilkkutapetti on vahvoilla isoon tupaan, alle tulisi paneli. Keltainen (oikeasti sen väri on oliivi) tulee keittiöön (saapui jo postissa eli enään ei muuteta suunnitelmaa tämän suhteen), tämä värikäs kuvio tulisi näiden kahden huoneen väliin hirsiseinien kaveriksi ja talitintti lentelisi keittiön takana sijaitsevaan porrastilaan puolipanelin yläosaksi. Kuvassa näkymät tuvasta eteenpäin... välihuone, keittiö ja viimeisenä porrastila... Paperille piirretty suunnitelma näyttää tältä...


 Mukavaa pähkäiltävää ja aikaahan on ensi kevääseen 😃

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti