Tervetuloa mukaan sisustushullun hulluun maailmaan!

Täällä kirjoittelee sopivasti elämää nähnyt kahden, jo aikuisen lapsen äiti sekä luultavasti maailman ihanimman miehen vaimo. Sydäntä lähellä ovat vanhat esineet, -huonekalut ja -rakennukset ja ennen kaikkea sisustaminen ja koti. Lapset asuvat jo omillaan, mutta saman katoan alla asustelee myös kaksi Maine Coon-kissaa, Mauno ja Kerttu. Blogini on oma päiväkirjani jossa seuraillaan meidän perheen touhuja kodin ja nykyään myös kesäasuntomme parissa, välillä hiukan matkailua asuntoautolla, kissa veijareiden touhuja ja kommelluksia, sekä kirppishöperön löytöjö ja aarteita.

Elämän aikana on tullut muutettua useampaankin kertaan milloin mistäkin syystä ja tällä kertaa asustelemme vuonna -24 rakennetussa vanhassa navetassa, kesäkotimme Vallgårdin ensimmäinen osa on rakennettu 1700-luvun puolella ja viimeisin 1920.

Ja niin kuin kaikki vanhojen talojen omistajat tietävät, puuhaa riittää talon ja pihan huoltamisessa, puhumattakaan sisustamisessa... se on sellainen ikuisuusprojekti...ihana sellainen!







maanantai 8. lokakuuta 2012

KIRPPISTELYÄ YLTÄKYLLÄISESTI

Viikonloppu meni todellakin kirppiksiä kierrellessä, ensin Vaalassa ja sitten Seinäjoella. Vaalan pikareissu suurin piirtein töiden lomassa... autossa puheluita ja pikavisiitti kirppikselle uutta antiikkikuormaa tutkimaan ja takaisin töiden pariin autoon ja kotiin. Näin se suurinpiirtein meni :) Mutta voin sanoa, että tehokkaasti se hoitui näinkin!!

Tällaista mukavaa lähti mukaan pika visiitiltä Vaalasta...



Joku viisaampi sanoi että tämä olisi vanha jäätelökone. Kenpä tietää, mutta hauskan näköinen vempain joka tapauksessa ja ilman tätä härveliähän en tule toimeen en :)


Pieni sakkariini kuppi oli niin suloinen, alusvadin koko on vain 7 cm ja tuo lusikka on todella pikkiriikkinen :)


 Pieni lasikuppi kannella korujen säilytykseen


Rintakoru


Pitsiliinojahan ei ole koskaan liikaa...



Ihastuttavaa pientä maitokannua ei vain voinut jättää hyllylle!

Ja sitten nämä...


...mokomat tuolit (2kpl) olivat sittenkin vielä myymättä, ja näinpä ne sitten mukaani lähtivät tällä reissulla. Hintahan näillä oli aivan naurettava, joten sen puoleen ei kaduta yhtään.


Sopii hienosti uuden lipaston kanssa yhteen, toinen saa nyt mennä vähäksi aikaa vielä jemmaan.


Lauantaina sitten pyyhälsimme miehekkeen kanssa Seinäjoelle autokauppojen merkeissä. Tuo kuume näkyy olevan tarttuvaa laatua ja niinpä sieltä sitten sutkaistiinkin takaisin Kajaaniin "uudella" autolla. Sillä välin minä kuljin paljon tärkeämmissä puuhissa kirppareita ja antiikkiliikkeitä kierrellen läpi ja kuten arvata saattaa, jotain sieltäkin löytyi kotiin viemisiksi.


Vanhat  puurokulhot saavat nyt lähteä uusien tieltä, nämä olivat niin kivan malliset... sopivan pienet ja syvät.


Vanha kuva kehyksissä 2€, siispä mukaan vaan :)


Aamiaisastiat kahdelle.


Vastapainoksi pitsiastioille vähän ruostetta ja kulunutta pintaa. Kahvimylly on siis metallia päältä, en ole ennen tällaista tavannutkaan.


Kristallia kahdella eurolla kappale...


...ja vielä Arabian Sorja-sarjan kastikekannu. Jouluastia kokoelmaan täydennystä, sopii kivasti yhteen viime joulunaikaan hankittuihin lautasiin. 

Huh huh...
täytyy varmaan jatkaa kaappien tyhjentelyä jotta saadaan tilaa näille aarteille. Lisäksi pitänee alkaa todellakin harkitsemaan vakavasti jonkinlaista kirppistä, tällä kertaa myyjän roolissa.
Tämä uusi "harrastus" ei taida olla enään mitenkään järkevää, mutta onneksi hinnatkaan eivät ole mitenkään päätä huimaavia.

Mitään muuta mullistavaa ei elämässäni ole tapahtunut viime aikoina, eikä sen kummemmin kotonakaan. Joten tämä on nyt muuttunut viime aikoina kokonaan tällaiseksi ostos blogiksi, koska luulen että tämä tavallinen arkemme ei taida sen kummemmin ketään kiinnostaa. Töitä, ruoan laittoa, kodin pakolliset työt, välillä hiukan unta ja taas töihin... siinäpä se kaikessa yksin kertaisuudessaan. Mutta tätähän tämä elämä suurimmaksi osaksi on, aivan tavallista arkea rakkaiden ihmisten seurassa.


8 kommenttia:

  1. Mahtavat kirppislöydöt!
    ...ja eikun jäätelöä tekemään...:)

    VastaaPoista
  2. Sulla on kyllä silmää noille tavaroille ...
    Tuolit olis varmaan lähteneet minunkin mukaan!
    -vaikka olenkin sanonut että ei YHTÄÄN tuolia enää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voiko tuoleja olla koskaan liikaa?? Se on kuule kaameaa Pepi kun on tällainen tuoli/kaappi friikki... niitähän sitten löytyykin talosta joka lähtöön :)

      Poista
  3. Kivat tuolit nuo minäkin voisin ottaa!

    VastaaPoista
  4. No huh huh, niin... teidän huushollissa täytyy olla paljon, paljon säilytystilaa :) Kauniita löytöjä, tuolikin on lipaston nurkalla ihan nenä päähän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sehän se "ongelma" onkin, kun on säilytystiloja yltäkylläisesti tulee myös säilöttyä ja hamstrattua tavaraa sen mukaan. Se voikin olla sitten melkoinen savotta edessä, kunhan jossain vaiheessa aletaan vaihtamaan hiukan pienempään taloon. Se nimittäin on suunnitelmissa, kunhan tämä nuoriso vähenee talosta.

      Poista