Tervetuloa mukaan sisustushullun hulluun maailmaan!

Täällä kirjoittelee sopivasti elämää nähnyt kahden, jo aikuisen lapsen äiti sekä luultavasti maailman ihanimman miehen vaimo. Sydäntä lähellä ovat vanhat esineet, -huonekalut ja -rakennukset ja ennen kaikkea sisustaminen ja koti. Lapset asuvat jo omillaan, mutta saman katoan alla asustelee myös kaksi Maine Coon-kissaa, Mauno ja Kerttu. Blogini on oma päiväkirjani jossa seuraillaan meidän perheen touhuja kodin parissa, välillä hiukan matkailua asuntoautolla, kissa veijareiden touhuja ja kommelluksia, sekä kirppishöperön löytöjö ja aarteita.

Elämän aikana on tullut muutettua useampaankin kertaan milloin mistäkin syystä ja tällä kertaa asustelemme vuonna -24 rakennetussa vanhassa navetassa. Ja niinkuin kaikki vanhojen talojen omistajat tietävät, puuhaa riittää talon ja pihan huoltamisessa, puhumattakaan sisustamisessa... se on sellainen ikuisuus projekti...ihana sellainen!maanantai 31. elokuuta 2015

KASVIHUONE HAAVEILUJA JA HANKINTOJA

Tämän kesän aikana kasvihuone / kesämaja hanke alkoi oikeasti polttelemaan mielessä, kait sitä oli loman aikana aikaa sellaistakin alkaa pähkäilemään. Monessa blogissa vilahdelleet ihanat kesähuoneet eivät ainakaan liennytä kuumetta ja lopullinen niitti tuli siinä kun viime viikolla Kajaanissa käydessä kirpparilla tuli vastaan täydelliset ikkunat päässä liikkuneelle projektille. Tästä se ilouutinen sitten lähti ja voitte varmasti uskoa että mies on aivan innoissaan saadessaan lisää puhdetöitä ; )
Mutta sehän on toki vasta ensi kesän juttuja, ikkunatkin ovat vielä Kajaanissa! Harmi että en siinä hötäkässä muistanut kuvia ottaa, mutta kaikki aikanaan tulee varmasti myös tänne. Muuta pientä tuli hankittua jo tulevaan majaani, olenkin jo aika pitkällä projektissa!!Kajaanin kierrätyskeskus onkin ollut monta vuotta tauolla, nyt kävin kun vieressä sattui olemaan. Kierrätyksen vintillä oli kaikki puoleen hintaan, joten 15 € saatoin pulittaa tästä aivan mielelläni. Toinen juttu olikin sitten ihana vanha öljylamppu, jolle paikan päällikkö oli keksinyt laittaa hintaa 250 €!!! En todellakaan ole valmis maksamaan edes sitä puolta kierrätyskeskuksen lampusta, joita olen ostanut tähän saakka 5-30 eurolla. Työntekijätkin olivat aivan varmoja että hinnassa on pilkkuvirhe, mutta eipä ollut : ) No ei maailmani siihen kaatunut sentään, lamppu sai jäädä sinne vaikka kuinka mielelläni sen olisin mukaani ottanut.


Tavarakirpparilta ikkunoiden lisäksi löysin tämän pullon muutamalla eurolla, laatikko oli jo entuudestaan mutta pullo puuttui. Perjantain kotiinpaluumatkalla en sitten malttanut olla käymättä Vaalassa Pänikässä ja piirongissa, siitäkin huolimatta vaikka tosi kurja olo kesäflunssan kourissa yllätti. Nyt sitä sitten podetaankin oikein kunnolla täällä, ei kiva!!
Tiedän...monikaan teistä ei taida nähdä näissä mitään ihanaa, mutta minusta ne on valloittavat! Vanhat karamellilaatikot ovat arviolta 30-luvulta, elämää ne ovat ennättäneet nähdä tässä matkan varrella. Juuri siksi ja osittain säilyneiden etikettien vuoksi ne hurmasivat minut!


Joko kukaan muu voi kuvitella näissä kasvavan yrttejä tai muuta vastaavaa?? Minä voin!
Puinen vanha kaupantiskinlaatikko jäänee sisälle, koukku löytää varmasti oikean paikan ajan kanssa.
Vielä laitan kuvan yhdestä löydöstä, joka on peräisin Rovaniemen matkalta. Nämä ovat kaikki mielestäni juuri sopivia tavaroita tulevaan hökkeliini, monta muutakin sopivaa rekvisiittaa löytyy lisää kotoa.


Kyllä nyt kuume nousee, välissä on vain kokonainen pitkä talvi aikaa suunnitella. Näissä haaveissa on hyvä potkötellä sängynpohjalla, jospa tämä tauti saataisiin selätettyä pian pois.

Aurinkoista viikkoa kaikille!

6 kommenttia:

 1. Hih, mitä me touhuttiin männä viikolla oikein ?!
  Täällä toinen sairas. Kaamea kesäflunssa otti kiinni meikäläisestäkin *huh* Onneksi haaveilla jaksaa täälläkin - vaikka ensi kesästä, siitä lämpimämmästä ☺

  On kyllä sun näköiset löydöt ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä tuntuu olevan liikkeellä, ei ole kyllä yhtään kiva olo ja pahemmaksi vaan tuntuu menevän :((
   Haaveilla aina jaksaa...vaikka edes parantumisesta!
   Löydöt on just niin vinksahtaneita kuin löytäjäkin, mutta aivan täydellisiä ; ) hih...itserakkauttako??

   Poista
 2. Meillä on ihan kaupasta ostettu kasvihuone. Viime kesänä kasvit rehotti, mutta tänä kesänä sato jäi todella pieneksi. Mutta eipä näitä ilmoja voi valita. Mutta suosittelen kyllä kasvihuonetta kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin ovat toisetkin kasvihuoneviljelijät sanoneet, kaikki on niin kesästä kiinni. Meillä myös oli entisen kodin pihassa ostettu kasvihuone, mutta mitään viljelyjä siellä ei kyllä tullut tehtyä ;)

   Poista
 3. Mullakin on kaupasta ostettu kasvihuone, jossa on kaikkea muuta kuin kasveja :). Ja kesämökki oottaa meillä lattiaremppaa, mutta kaikki sisustuskamat on sinne jo valmiiksi hankittu :)! Että et ole ainoa :) !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Jaana, meillä taitaa olla paljon yhteistä ;)

   Poista