Tervetuloa mukaan sisustushullun hulluun maailmaan!

Täällä kirjoittelee sopivasti elämää nähnyt kahden, jo aikuisen lapsen äiti sekä luultavasti maailman ihanimman miehen vaimo. Sydäntä lähellä ovat vanhat esineet, -huonekalut ja -rakennukset ja ennen kaikkea sisustaminen ja koti. Lapset asuvat jo omillaan, mutta saman katoan alla asustelee myös kaksi Maine Coon-kissaa, Mauno ja Kerttu. Blogini on oma päiväkirjani jossa seuraillaan meidän perheen touhuja kodin parissa, välillä hiukan matkailua asuntoautolla, kissa veijareiden touhuja ja kommelluksia, sekä kirppishöperön löytöjö ja aarteita.

Elämän aikana on tullut muutettua useampaankin kertaan milloin mistäkin syystä ja tällä kertaa asustelemme vuonna -24 rakennetussa vanhassa navetassa. Ja niinkuin kaikki vanhojen talojen omistajat tietävät, puuhaa riittää talon ja pihan huoltamisessa, puhumattakaan sisustamisessa... se on sellainen ikuisuus projekti...ihana sellainen!







sunnuntai 16. elokuuta 2015

PAREMPI MYÖHÄÄN KUIN...

...ei milloinkaan, onhan se kiva että saadaan nauttia edes nyt lämpimistä säistä! Suu hymyssä ollaan töitä tehty, kyllä loma on tehnyt tehtävänsä...rakastan työtäni vieläkin enemmän!! Ihanat ihmiset, erilaiset paikkakunnat ja maisemat...vaihdoin autonkin, joten matkanteko sujuu entistäkin nautinnollisemmin. Se on sentään minun työvälineeni, joten ensimmäisen kerran elämässäni olen todellakin vaatinut autolta joitain tiettyjä ominaisuuksia mitä sen haluan täyttävän.
Viikolla Oulaisissa käydessäni, ihailin tienvarsien kukkaloistoa, rakastamani päivänkakkarat olivat todellakin valloittaneet pientareet. Päätin että paluumatkalla kerään kimpun mukaani kotiin viemisiksi, tarvitsen vain sakset!


No sehän ei ollut ongelma, Oulaisiin oli juuri avattu uusi kirppari ja sieltähän ne sitten löytyivät. Hyvin näillä sain kukat leikattua mukaani, mahtoi ohikulkijoilla olla hauskaa kun katsoivat jakkupukuista rouvaa poimimassa tienposkessa kakkaroita ; )



Kävin myös tietenkin lempikairpparillani ja se ei pettänyt tälläkään kertaa! Matkanvarrella poikkesin myös parilla kotikirpparilla ja sieltä tein myös yhden loistavan löydön, palaan siihen seuraavalla kerralla.



Lamppu roikkuu vielä varaston katossa, eipä sitä tiedä vaikka se sinne jäisikin. Olen nimittäin alkanut harkitsemaan, että tekisinkö tänne jonkinlaisen kesämajan.




Tila vaatisi vain kunnon puunauksen, ihanat pienet kapat kahteen ikkunaan ja vähän maalia joihinkin kohtiin, mutta ehdottomasti ei näihin ihaniin kuluneisiin seiniin. Täällä olisi aika ihana viettää myös iltoja kynttilöiden valossa...tätä sietää miettiä tosissaan!
Kukkia tuli poimittua myös lisääkin eilisellä kivien haku reissulla...



Eiliseen päivään sisältyi myös rompetori Hiukkavaarassa, on muuten vielä tämänkin päivän jos joku vielä sinne halajaa. Tällaisilla säillähän menestys on taattu, myyjiä ja iloisia ihmisiä riitti. Löytöjäkin tein, vaikka niin vannoinkin että alan lakkoon tältä osin...mutta tiedättehän te minut!







Kruunu oli niin hellyttävän kulahtanut yksilö, että pääsi juuri sen vuoksi meidän pihalle : )




Siellä se nyt on "hienojen rouvien kahvittelupöydässä"


 Nyplätty pitsiliina pääsi toistaiseksi kaunistamaan lasipurkkia...



Kun kohdalle sattuu kauniita kuvia, lähtevät ne oitis mukaan




Tällä kertaa muutama komea herrasmieskin liittyi kokoelmiin. Ja kun maatalossa asutaan, niin en voinut millään vastustaa tätä komeaa traktorinpenkkiäkään...



Tässähän tätä aarretta taas oli jos jonkinmoista, mutta vielä olisi yksi näyttämättä...














Komea kookas kello 1800-luvulta, ei toimiva mutta kaunis koriste. Kelloon kuuluu mukaan vielä kaksi todella raskasta punnusta minkä avulla kello on toiminut, joten se kertoo jotain sen iästä...vanha on.
Täältä löydätte hiukan historiaa tiivistettynä erilaisilla mekanismeillä toimivista kelloista ajansaatossa, aika mielenkiintoisia systeemejä.

Ei ollut hullummat rompepäivät, monenlaista aarretta sinne vielä jäikin toisten iloksi. Tänään on vuorossa Markkuun ryhmäpuutarhan (siisrtolapuutarhan) avoimet ovet tapahtuma, täällä en olekaan aiemmin käynyt. En oikeastaan edes ole tiennyt, että täällä Oulussa on toinenkin tällainen paikka. Kivaa päästä fiilistelemään ja säähän on taas mitä upein tällaiselle tapahtumalle.

Aurinkoista sunnuntaita!

8 kommenttia:

 1. Mulla on just samanlaiset sakset. Löysin keväällä kirpparilta. Kauniit kukkaset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan samanlaiset sakset mummolastani, aika yhtä huonot käyttää...mutta kukkia sillä sai leikattua :)

   Poista
 2. Eihän tuossa ole edes vaihtoehtoja! Tietenkin teet tuosta varastosta hurmaavan kesäpesän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saapas nähdä, varastotila täytyy silloin siirtää kokonaan kahteen muuhun...mutta eiköhän sillä pärjättäisi. Näen kyllä kaikki ne mahdollisuudet mitä tuosta saisi aikaiseksi pienellä vaivalla, ehkä ensi kesänä?

   Poista
 3. Mikä varasto!!! Mikä kesämaja!!! Vau!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olishan se jos saan puhuttua miehen pyörryksiin ;)

   Poista
 4. No huh, huh, mitkä löydöt;) Ja tuo traktorin penkki, kerrassaan upea. Tuosta varastosta tulisi varmaan ihana tila.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin penkki oli niin upea ja kuuluu maatalon pihaan. Katsotaan keksinkö sille vielä jonkin kivemman paikan pihasta.

   Poista