Tervetuloa mukaan sisustushullun hulluun maailmaan!

Täällä kirjoittelee sopivasti elämää nähnyt kahden, jo aikuisen lapsen äiti sekä luultavasti maailman ihanimman miehen vaimo. Sydäntä lähellä ovat vanhat esineet, -huonekalut ja -rakennukset ja ennen kaikkea sisustaminen ja koti. Lapset asuvat jo omillaan, mutta saman katoan alla asustelee myös kaksi Maine Coon-kissaa, Mauno ja Kerttu. Blogini on oma päiväkirjani jossa seuraillaan meidän perheen touhuja kodin ja nykyään myös kesäasuntomme parissa, välillä hiukan matkailua asuntoautolla, kissa veijareiden touhuja ja kommelluksia, sekä kirppishöperön löytöjö ja aarteita.

Elämän aikana on tullut muutettua useampaankin kertaan milloin mistäkin syystä ja tällä kertaa asustelemme vuonna -24 rakennetussa vanhassa navetassa, kesäkotimme Vallgårdin ensimmäinen osa on rakennettu 1700-luvun puolella ja viimeisin 1920.

Ja niin kuin kaikki vanhojen talojen omistajat tietävät, puuhaa riittää talon ja pihan huoltamisessa, puhumattakaan sisustamisessa... se on sellainen ikuisuusprojekti...ihana sellainen!







lauantai 8. huhtikuuta 2017

ETTÄ NÄIN!!

Liekkö tervehtymisen merkki kun ihmisen päässä alkaa liikkumaan muutakin kuin suuret itsesäälin tunteet, ainakin olen noussut jo sohvalta ja sairautta uhmatakseni pistin tuulemaan. Pakko myöntää, ei tehnyt hyvää mutta lähtihän se väri kun laittoi hiomakoneen laulamaan. Ai mistäkö on kyse???

No tuosta himputin ruokailunurkkauksesta joka ei näytä nyt millään eikä miltään kantilta hyvälle. Milloin mättää kaappi, milloin sohva, lamppu, lattia, pöytä ja välillä koko talo!!!! Välillä olen panemassa myyntiin kaappia, sohvaa, pöytää ja jopa sitä taloakin, sitten mietin kuitenkin maalia ja huonekalujen paikkaa tai jos se pelkästään minusta kiinni olisi niin koko kodin remontoimista. Huoh... en kyllä nyt tiedä enään itsekään mitä haluan : (
Onko kenelläkään muulla koskaan tällaista mielentilaa???



Olen katunut suuresti että menin laittamaan upeaan pöytälevyyn väärän värisen vahan, pintaa on välillä hiottu ja sitten taas lisätty vahaa, viimeisimpinä laitoin valkoista vahaa hiukan vaalentamaan pintaa. Maalasin pöydän jalat ensin mustiksi ja sen kokeilun jälkeen heti perään JDL:n french beigeä. Sen jälkeen on soviteltu suurin piirtein kaikki kodin tuolit läpi (niitähän onneksi löytyy joka lähtöön ja väriin)





 Vaihdettu lamppua eestaas...


 ...sen jälkeen kokeilussa kaappien paikan vaihto...



 Näyttäisikö paremmalle jos laittaisi tapetin tälle seinälle?


 Taas tuoli vekslailua...



...liinalla vai ilman??


 Katselua joka kulmasta...


Tiedättekö sen tunteen kun oma mieli alkaa olla jo hulluuden partaalla, mikään ei näytä hyvälle!!?? Sitten se hullunkiilto silmissä otin hiomakoneen käteen...


 ...lähtihän se väärä väri. Voi mikä voiton riemu, vaha vastaan minä ja kuka voitti!!!




Mikä helpotus, luulin pilanneeni ikuisiksi ajoiksi tämän kauniin pinnan. Ei tämä nurkkaus vieläkään ole se mitä haluan, mutta nyt en uskalla vielä tehdä mitään ennen kuin mietin tarkkaan.



Ongelmahan on se että nämä huonekalut eivät vaan nyt kaikki sovi yhteen, eikä punertava lattiakaan ole mikään helpoin sisustettava jos sitä ei aivan täysillä rakasta. Mutta luotan siihen, että ratkaisu tulee ennen pitkään. Ja jos jollakin tulee mieleen hyviä ehdotuksia, otan niitä enemmän kuin mielelläni vastaan.

Nyt sitten kaiken tämän päätteeksi niistelen illan ruskeaa pölyä nokasta ja ihailen reporankana kaunista pöydänpintaa joka ei sovi mihinkään olemassa olevaan huonekaluun.
Että näin meillä : )

Lauantaita!!

18 kommenttia:

  1. Kyllä sinä nyt olet kriittinen - mun mielestä kaikki sopii hyvin yhteen ja kahdeksas kuva näyttää oikein hyvältä, mutta kyllä tuo pöytä kieltämättä kaunistui entisestään kun poistit sen ruskean vahan. Minä jättäisin silleen, mutta jokainenhan tekee kuin tykkää (kunhan tietää ensin, mistä tykkää!).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pöytä on nyt hyvä ja saa olla juurikin noin ainakin kannen osalta, täytyy nyt hiukan katsoa sjan kanssa mitä se kaikki muu sen ympärillä tulee olemaan. Kyllä tämä on taas vaikeaa, kotikriisi päällä jälleen ; )

      Poista
  2. Voi että, mitä myllerrystä siellä onkaan ollut, hymyssä suin luin ja tunnistin itsessäni samoja piirteitä:)
    Kyllä kannatti hiomakoneen käyttö. Tuo pöydän pinta on nyt ihan mahtava. Penkki ja valkoiset tuolit näyttävät olevan ihan samaa sävyä täältä ruudun takaa katsottuna, ja eri sävythän näyttävät vaan kivoilta:) Oletkos miettinyt suurta mattoa pöytäryhmän alle? Se voisi nivoa osaset kokonaisuudeksi kivalla tavalla:) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt päätin ottaa aikalisän ja katson mitä keksin ratkaisuksi. Matto on ollut hyvinkin mielessä ja olen ajatellut mahdollisesti juuttimattojen hankintaa. Sekin vain on asia mitä mietin kovasti, meillä on vain räsymattoja koko talo täynnä ja miten ne sovitan yhteen. Nyt olen sortunut miettimään liikaa ja liian tarkasti, ärsyttävää!! Onneksi lähden taas reissuun ja saan vähän välimatkaa kotiin ja ennen kaikkea tähän ruokailutilaan : )

      Poista
  3. Kivoja huonekaluja sinulla. Olen serannt blogiasi jonkin aikaa.
    Tiedän tunteen kun mikään ei oikein ota onnistuakseen, sitä vaan siirtelee tavaroita jotta oikea paikka löytyisi.
    Oletko kokeillut nurkkaan matalampaa kaappi jolloin yläosa jää ilmavammaksi:)
    T.HP

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä hulabaloo taitaa olla yleistä meillä kaikilla jotka rakastamme laittaa kotia. Silloin se vain ei tunnu kivalle kun tavarat eivät asetu suosiolla ja siltikin tavarat ovat sellaisia mistä et raski luopua. Paljon olen hävittänyt huonekaluja, mutta kaikki rakkaimmat kaapit ovat nyt vaan niin rakkaita että en raaski hävittää niitä... siis vastaus on: en ja tässä syy : )
      Huoh, mutta luulen että asia ratkeaa ajan kanssa. Pakkohan se on!!
      Kiva kun olet löytänyt blogiini!

      Poista
  4. Pöydän pinnasta tuli kerrassaan ihana! Tosin ihan hyvä se oli minusta käsiteltynäkin 😃

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on tosi kaunis nyt! Vaikka ei se tummakaan periaatteessa ruma ollut, mutta ei sitä mitä nyt meille haluaisin. Jospa tietäisi mitä haluaisin sitten ; )

      Poista
  5. Nyt on pöytä kohdillaan. Mä vähän täällä kauhistelin sitä vahapintaa... Tuo vaalea kaappi sopii paremmin, musta lamppu ihana. Lattialle sun varmaan pitää tehdä jotain, minusta se rikkoo tuota kaunista näkyä nyt ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuh, ei värin pitänyt olla se mitä siitä tuli. On pelottavaa laittaa vaha tai joku muu, koska lopputulosta ei voi tietää ennenkuin kokeilemalla. Jotain pintaan on pakko laittaa jotta sitä voi huoletta käyttää, mutta voi olla se on vain väritön vaha tai jotain. Kaappi ok, mutta valkea seinä ei hyvä. Lattialle en voi mitään, mattoa harkitsen. Katsotaan nyt, olen päättänyt hetkeksi rauhoittaa tilanteen : )

      Poista
  6. Tuttu tunne! Huonekalut vaihtaa paikkaaa, niitä suorastaan tuuletetaan kun siirtyvät paikasta a paikkaan n ja taas toisinpäin. Meillä ainakin siirtyy vähän väliä joku varastoihin ja taas varastoista haetaan joku toinen tilalle. Naisen elämä se vaan on niin vaikeaa, kun ei tunnu huoneet löytävän järjestystä oikeaa! 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No näinpä, kaitpa sitä voi sanoa että naiset on naisia : ) Ihanaa että täällä on muitakin samanlaisia tuuliviirejä kuin minä, uskotko että mies ei aina tahdo pysyä perässä!?

      Poista
  7. No voi jestas, ootpas taas touhunnut. Minä olen kaksi päivää siivonnut ja nyt palaltaa ihan kunnolla ja päätä ja lihaksia särkee ja kuvottava olo mahassa. Haluaisin kans vaihtaa vihreän sohvakalustoni alakertaan, mutta olohuoneen nykyistä sohvaa ei kertakaikkiaan saa mahtumaan vintin portaita ylös :( .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tässä nämä suurimmat touhut on, hiukan imuria heilauttanut ja siinä meidän siivoukset. Olen toki käynyt mutkin taas etelässä, mutta vieläkin tauti meinaa vähän vaivata.
      Kuulostaa siltä että olet tulossa kipeäksi, ei kiva!!
      Mutta vielä tuosta huonekalujen siirtelystä... vaikka se tuntuisi pieneltä vaivalta, mutta ei näitä painavia kalusteita kyllä noin vain siirrellä himskatti ja tällä vähän sama ongelma...ne portaat. Hyvää pääsiäistä!

      Poista
  8. I love your blog , you have a new folower from chile
    Cariños

    VastaaPoista
  9. Ääh, se on joskus niin vaikeaa! Tykkäsin kyllä tuosta tummemmastakin, mutta pakko sanoa, että vaalea, vanhan puun väri se on kaunein. Joten onnittelut sinnikyydestä! NÄin kuvien perusteella luulisin, että myös vaalean pinnan ja pöydänjalkojen kanssa sopisi paremmin puun väriset tai valkoiset tuolit kuin mustat. Mutta paikan päällä asian vaan näkee ja oma maku ratkaisee!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielessä ollut myös puunväriset tuolit, mutta niitä ei nyt löydy omasta takaa. Mustat taas sopisi kivasti mustaan lamppuun muihin mustiin yksityiskohtiin. Nyt en ole tehnyt yhtään mitään, tuolitkin on eriparia pöydän äärellä : ) Katson ja mutustelen, silmäni on alkanut jo tottumaan tähän näkyyn : )

      Poista