Tervetuloa mukaan sisustushullun hulluun maailmaan!

Täällä kirjoittelee sopivasti elämää nähnyt kahden, jo aikuisen lapsen äiti sekä luultavasti maailman ihanimman miehen vaimo. Sydäntä lähellä ovat vanhat esineet, -huonekalut ja -rakennukset ja ennen kaikkea sisustaminen ja koti. Lapset asuvat jo omillaan, mutta saman katoan alla asustelee myös kaksi Maine Coon-kissaa, Mauno ja Kerttu. Blogini on oma päiväkirjani jossa seuraillaan meidän perheen touhuja kodin ja nykyään myös kesäasuntomme parissa, välillä hiukan matkailua asuntoautolla, kissa veijareiden touhuja ja kommelluksia, sekä kirppishöperön löytöjö ja aarteita.

Elämän aikana on tullut muutettua useampaankin kertaan milloin mistäkin syystä ja tällä kertaa asustelemme vuonna -24 rakennetussa vanhassa navetassa, kesäkotimme Vallgårdin ensimmäinen osa on rakennettu 1700-luvun puolella ja viimeisin 1920.

Ja niin kuin kaikki vanhojen talojen omistajat tietävät, puuhaa riittää talon ja pihan huoltamisessa, puhumattakaan sisustamisessa... se on sellainen ikuisuusprojekti...ihana sellainen!







perjantai 8. syyskuuta 2017

PIENTÄ ASKARTELUA

Edellisessä postauksessa mainitsin jo parista suunnitelmasta mihin tarvitsin kasvikirjansivuja sekä vanhoja pulloja jotka ostin Juthbackasta.  Pientä askartelua ja nopeita toteuttaa, toiseen tarvitsin jo miehen apua... rohkeus ei riittänyt tulihommiin : )

Ensin vähän helpompi idea toteutettuna...





Vanha ikkunakehys on löytö Kemistä Asemantorilta ja idean nappasin Antik Helenistä, siellä käydessä muistin että omistan tällaisen ruutuikkunan joka odottelee kuumeisesti jotain käyttöä : )

Toinen vähän hankalampi toteutettava on pyörinyt päässä jo varmaan pari vuotta, mutta jostain syystä aina vain jäänyt tekemättä. Nyt sitten hankin pullot ja tuumasta toimeen, ilman miestä en olisi uskaltanut tähän ryhtyä.


Tarvittiin pullojen lisäksi narua, sytytysnestettä (myös muu palavaneste käy ja narun tilalle sopii vaikka villalanka), sekä todella kylmää vettä astiaan.


Narua kiepautin kolme kierrosta pullon ympärille  mahdollisimman alas, sen jälkeen naru kasteltiin sytytysnesteessä...


 ...ja sytytettiin palamaan




Narun annetaan palaa niin kauan että liekki alkaa hiipumaan, pulloa kannattaa pitää pystyasennossa ja pyöritellä samalla jotta pullo kuumenisi tasaisesti. Sen jälkeen pullo upotetaan jääkylmään veteen jolloin pohja poksahtaa irti...


Teimme ensimmäisen kokeilun tavallisella viinipullolla ja se onnistui aivan täydellisesti. Näiden isompien paksulasisten pullojen kanssa onnistuminen ei ollutkaan aivan niin helppoa.





Paksun lasin kanssa kävi ensin niin, että pohja ei irronnutkaan vaan langan kohdalle tuli vain tasainen railo. Mutta kun kepillä kopsautti kevyesti pullon sisäkautta pohjaan, irtosi se siitä nätisti. Seuraava poksahti käsiin...


 ...ja kolmas lohkesi epämääräisesti.


 Syynä tähän oli todella paksu lasi.


Mutta koska pullot oli tulossa maahan, ei pienet epäonnistumiset haitanneet ollenkaan. Käsiin poksahtaneesta pullosta katkesi pohja irti kun vähän kopautti ja rosoiset reunat pystyi upottamaan soraan piiloon, eikä kukaan huomaa näissä mitään vikaa.


Sitten vain kynttilät sisään ja tuli niihin : )



 Viinipulloakaan en raaskinut heittää pois, siitä tuli kiva lisä kattaukseen : )

8 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Ohjeissa kuulostaa niin helpolle, mutta en minäkään olisi uskaltanut itse tehdä... onneksi on tuo rohkea mies ❤️

      Poista
  2. Onpa hauskat ideat! Varsinkin nuo pullolyhdyt ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohje oli jossain lehdessä kauan aikaa sitten, nyt saatiin vasta tehtyä 😀

      Poista
  3. Muistan tehneeni tätini kanssa samalla idealla jotain koristeita 60-luvulla.
    Mutta jopas tosiaan näyttää kivalta! Äkkiseltään kun katsoisi eikä tietäisi niin johan olis ihmetys, että MITEN kynttilät on saatu pulloihin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pullot ovat hauskoja ja kauniita! Vaikka toteutus ei olekaan aivan täydellinen, niin onneksi sitä ei huomaa 😀

      Poista
  4. Olen laittanut vanhoja valokuviamme vastaavanlaisesti vähän pienempään ikkunankehykseen. Nuo kasvien kuvat ovat kiva idea<3
    Pullonpohjien poisto kuulostaa vähän hurjalta, mutta kiva tuli lopputuloksesta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pullonpohjien irroitus oli sen verran hurjaa, että en olisi itse uskaltanut tehdä.

      Poista