Tervetuloa mukaan sisustushullun hulluun maailmaan!

Täällä kirjoittelee sopivasti elämää nähnyt kahden, jo aikuisen lapsen äiti sekä luultavasti maailman ihanimman miehen vaimo. Sydäntä lähellä ovat vanhat esineet, -huonekalut ja -rakennukset ja ennen kaikkea sisustaminen ja koti. Lapset asuvat jo omillaan, mutta saman katoan alla asustelee myös kaksi Maine Coon-kissaa, Mauno ja Kerttu. Blogini on oma päiväkirjani jossa seuraillaan meidän perheen touhuja kodin ja nykyään myös kesäasuntomme parissa, välillä hiukan matkailua asuntoautolla, kissa veijareiden touhuja ja kommelluksia, sekä kirppishöperön löytöjö ja aarteita.

Elämän aikana on tullut muutettua useampaankin kertaan milloin mistäkin syystä ja tällä kertaa asustelemme vuonna -24 rakennetussa vanhassa navetassa, kesäkotimme Vallgårdin ensimmäinen osa on rakennettu 1700-luvun puolella ja viimeisin 1920.

Ja niin kuin kaikki vanhojen talojen omistajat tietävät, puuhaa riittää talon ja pihan huoltamisessa, puhumattakaan sisustamisessa... se on sellainen ikuisuusprojekti...ihana sellainen!







tiistai 6. maaliskuuta 2018

MAALARI MAALASI TALOA...

...mustaa ja valkoista : )

Täällä maalisuti viuhuu ja tuloksena hyvää ja ehkä vähän vähemmänkin hyvää. Tällä kertaa kohteena oli aulan ikkunalauta sekä makuuhoneen klaffilipasto. Joko arvaatte kumpaan käytin mustaa??



Tähänpä hyvinkin, älkää nyt tuomitko aivan. Pitkään mietin, mutta olettehan samaa mieltä että kaapin ovipeilien "ootraus" ei oikein ollut mikään kaunis näky... olettehan!!? Mietin onko musta värinä liian synkkä, mutta ainahan saa uuden maalin sudittua jos menee pieleen. Ensin se vähän hätkäytti, mutta nyt silmäni ovat pari päivää totutelleet uuteen ulkomuotoon ja olen ainakin toistaiseksi hyvinkin tyytyväinen.



Maalina Helmi kalustemaali mattamusta, loppui hiukan kesken mutta haluan olla varma valinnasta ennen kuin haen lisää. Mitä mieltä olette?






Pieni jakkara on löytö Oulaisista, viidellä eurolla kun sai niin oli aivan pakko ottaa mukaan vaikka varsinaista käyttöä sille ei meinannut löytyä millään. Käyttöä sillä ei ole vieläkään, mutta näyttää kivalle juuri tässä nyt.






Huomaatteko että olen rakastunut meidän makkariin täysin : )) Ja taas kerran pistän harkintaan lattian maalauksen, en ole yhtään varma taaskaan haluanko maalia vaikka senkin jo ostin. Musta kaappi sotki taas ajatuksia, mutta eipä tässä ole mihinkään kiire. Taitaisi olla viisasta siirtyä välillä toisen huoneen kimppuun ja antaa aikaa tälle asialle.
Aulan ikkunalauta sai valkoisen maalin pintaansa...


Muistin sävynumeron väärin ja valkoinen taittaa todella ärsyttävästi vihreään, joten uusiksi menee. Tämäkin vaatii hiukan totuttelua ja mietinkin jo jopa maalin poistoa kokonaan. Katsotaan mitä tapahtuu, mutta ainakaan tämä sävy se ei voi olla.



Verhosuunnitelmaa olisi tähän tilaan, malliksi ripustin mustaruudullista kangasta ikkunan ylle. Voisi vaikka olla tuosta, mutta tekisinkö kapan, salusiinit vaiko laskosverhon?? Ikkuna näyttää matalalta ja ajattelinkin jos verhon nostaisi vähän ylemmäs ja saisin huijattua silmää tällä efektillä. Mutta palataanpa tähän myöhemmin, lähden jatkamaan pähkäilyä.

Aurinkoista viikkoa!

6 kommenttia:

  1. Musta musta (heh) väri käy kaappiin tosi hyvin ja sopii makuuhuoneen väritykseen hienosti. "Ootraus" ei todellakaan ollut onnistunut eikä siis huolta, vaikka suti maalia päälle.
    Mulla olis tosi iso kynnys maalata vanhaa huonekalua, mutta tosiaan tuossa tapauksessa hyvä tuli. Itsellä olisi haaveissa maalata yksi kirsikan sävyinen kaappi, mutta pelkään maalaamista. Yleensä sotken ja lopputulos on muutenkin huono. Millainen sen pensselin pitäisi olla, että tulisi siistiä jälkeä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama kynnys täälläkin, mutta olen päättänyt voittaa sen. Nämä ei kuitenkaan ole mitään arvoantiikkia, vain vanhoja kalusteita. Eräässä lehdessä vanhan kartanon rouva sanoi hienosti, kalusteet on tehty käyttöä varten ja ei ole mitään väärää tehdä niistä mieleisiään. Tätä juttua muistelen kun alkaa hirvittämään, anna mennä vaan sinäkin 😀
      Kalustemaalit ja kalkkimaalit tasoittuvat hyvin ja vanhassa kalusteessa saakin näkyä hiukan epätasainen pinta. Sitten jos haluat lähemmäs ruiskumaalausta muistuttavan pinnan, maalaa vaahtomuovitelalla.
      Kiitos kommentista, kyllä musta istuu hyvin kokonaisuuteen minustakin. Taidan maalata loppuun 😀😀

      Poista
  2. Kiitos vastauksesta. Mietin tuota oman kaappini maalausta ja kalkkimaali taitaa tehdä mattapinnan ja sitä vissiin pitää käsitelläkin jotenkin?
    Kaappini ei ole mikään vanha vaan tein ihan Jyskin vitriinistä vaatekaapin: Poistin ylimmät hyllyt ja laitoin vanhat "partaukko" -koukut takaseinään.
    Kaksi alahyllyä päällystin kuramatolla kenkiä varten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kalkkimaali on ihana maali, tekee sen näköisen pinnan mitä monesti vanhoissa huonekaluissa, hyvä esimerkki tuo alimman kuvan lipasto joka on alkuperäisessä maalissaan. Kuluu kivasti juurikin noin. Jos haluaa käsitellä niin itse laitan pintaan vahan, muuttaa hiukan sävyä syvemmäksi ja antaa kivan pinnan ja kestoa. Vielä kestävämpi pinta tulee jos viitsii laittaa lakan, mutta jos pinta ei joudu rasitukselle niin menee hyvin ilman mitään käsittelyä. Mutta ehkä voisit tukätä enemmän Helmistä, nyt olen tykästynyt mattaan... silti siitä tulee hiukan "kiiltävän" oloinen pinta, mutta puolihimmeä on myös todella hyvä vaihtoehto.

      Poista
  3. Jälleen ihana postaus , samoin edellinen:)
    Kaapista tuli hieno.
    Itse en olisi uskaltanut maalata mustalla värillä, mutta lopputulos on kyllä hieno:)
    Ja tuo jakkara on niin söpö:)
    Meikä mandoliini kun on heikkona jakkaroihin, ne kun ovat niin käytännöllisiä:)
    Aurinkoista kevättä sinulle! T:-Satuli-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään mustasta, mutta harkiten. Pikkujakkaroita on meillekin kertynyt jo useampia, niiden tehtävä on vain lötköttävää koristeena mikä mssäkin : ) Tälle en millään meinannut keksiä paikkaa, mutta siinähän tuo nyt sitten näytti ihan kivalle.
      Aurinkoista kevättä sinullekin!

      Poista