Tervetuloa mukaan sisustushullun hulluun maailmaan!

Täällä kirjoittelee sopivasti elämää nähnyt kahden, jo aikuisen lapsen äiti sekä luultavasti maailman ihanimman miehen vaimo. Sydäntä lähellä ovat vanhat esineet, -huonekalut ja -rakennukset ja ennen kaikkea sisustaminen ja koti. Lapset asuvat jo omillaan, mutta saman katoan alla asustelee myös kaksi Maine Coon-kissaa, Mauno ja Kerttu. Blogini on oma päiväkirjani jossa seuraillaan meidän perheen touhuja kodin parissa, välillä hiukan matkailua asuntoautolla, kissa veijareiden touhuja ja kommelluksia, sekä kirppishöperön löytöjö ja aarteita.

Elämän aikana on tullut muutettua useampaankin kertaan milloin mistäkin syystä ja tällä kertaa asustelemme vuonna -24 rakennetussa vanhassa navetassa. Ja niinkuin kaikki vanhojen talojen omistajat tietävät, puuhaa riittää talon ja pihan huoltamisessa, puhumattakaan sisustamisessa... se on sellainen ikuisuus projekti...ihana sellainen!maanantai 25. heinäkuuta 2016

KYLLÄ OLI MUKAVAA!

Ai että on ollut mukavaa viimeiset viisi päivää, pieni kotimme pyörien päällä on osoittautunut todella nappi hankinnaksi. Sopii juuri meidän käyttöön ja mikä parasta, tunnelmaa ei puutu kyllä yhtään kun matkataan kohti seikkailuja. Aivan huippujuttu, kaikki tavarat kulkevat mukana ja kun huvittaa niin pysähdytään ja keitellään vaikka kahvit välillä. Kyllä tottavie voittaa tylsät hotellit, vaikka joku voi tietysti olla tästä toista mieltä ; ) Maltamme olla kaksi yötä välillä kotona ja sitten mennään taas!!


Tästä se matka lähti kohti Ruotsia, kohteena Kalix, Boden ja Luleå. Tuli huomattua sekin asia, että täältä Oulusta on todella helppoa lähteä rajan toiselle puolelle, Kalixiin tulee matkaa alle 200 km ja Luleå vain muutama kymmenen kilometriä lisää, niinpä kaikki Ruotsin antiikki loppikset ovat aika pelottavan lähellä. Ja niitähän kyllä oli, niin paljon että emme todellakaan kaikkia kiertäneet : )
 Tämä symppis lihamylly lähti mukaani...


Oikeastaan aika kiva ja pelottavaa, voin poiketa täällä vaikka työmatkalla ; )

Ensimmäisessa yöpymispaikassa tutustuimme ihanaan Eestiläiseen pariskuntaan, heillä oli mukanaan 11-vuotias Sipsu maine coon.


Hyvin sujui jutustelu "Eestiksi", välillä vähän viittomakieltä ja pantomiimia mukaan : ) Pariskunta halusi antaa meille mukaan hiukan matkajuomista ; )


 Hyvin nukutti omassa pesässä ja kun tälläinen hömppä olen, piti matkalla poimia kukkaset mukaan.Yhden yön olimme Bodenissa, missä mies pääsi tekemään tuttavuutta paikalliseen lohijokeen jonne miesporukalla matka suunnitteilla syksymmällä. En kyllä pistä pahakseni, vaikka pääsisin mukaan toisenkin kerran! Oli todella nätti paikka ja oli hauskaa seurata lohien hyppelyä vedessä sekä kalastajien touhuja. Kylille olisi voinut lähteä vaikka kävelemällä, mutta mieluummin otin rennosti ja nautin kiireetömästä rauhasta.


Aamulla matka jatkui...Luleån Gammelstadin kirkkokylä oli kyllä mielenkiintoinen paikka, silmin kantamattomiin pieniä suloisia punaisia mökkejä sikin sokin. Keskipisteenä tietenkin komea kirkko!


Olisi siellä ollut yksi söpöys myytävänäkin : ). Seuraavana päivänä palasimme tänne, koska sopivasti sattui kohdalle suosittu jokakesäinen rompetapahtuma. Ihana sää ja paljon myyjiä, ostettavaa kyllä olisi riittänyt taas kerran. Gammelstadin kirkkokylältä on noin 10 km Luleån keskustaan, siellä kävimme kuitenkin suht nopean käynnin.
Kävin vain yhdessä antiikkiputiikissa ja yhdessä ihanassa sisustusliikkeessä, siinä kaikki ja mitään en ostanutkaan.

Lähdimme katsomaan sopivaa yöpymispaikkaa ja sellainen löytyikin pian aivan ihanasta maaseutumiljööstä, mutta sitä ennen poikkesimme aika mielenkiintoisessa paikassa.


Rakennus näytti olevan vanha pieni kirkko, toimii siis nykyään viehättävänä kahvilana jossa myös kirppis.


Kiva päivä takana ja kaunis leiripaikka löytynyt, voisiko enempää enään toivoa.

Kyllä tällaisella lomalla sielu lepää! Oli hiukan haikeaa palata jo nyt kotiin, niinpä päätimme että tiistaina startataan taas, nokka kohti Kokkolaa ja sitten????...mikä mukavinta, mitään ei tarvitse päättää etukäteen vain pientä seikkailumieltä mukaan ja menoksi! : )

Nyt nukkumaan omaan sänkyyn välillä, palaan loppislöytöihin piakkoin. Öitä!!

6 kommenttia:

 1. Kuulostaapa todella mukavalta reissulta :) Tuommoiset reissut on just parhaita kun ajellaan vaan ja pysähdytään kun siltä tuntuu! Ruotsi on niin kiva matkailumaa ja vieläpä niin lähellä, useammin pitäisi itsekin pistäytyä käymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teuvo-maanteiden sankari kyllä mahdollistaa juurikin tuollaisen kivan kiireettömän matkailun, täällä heräsi henkiin taas todelliset karavaanarit. Vaunun jälkeen auto tuntuu nyt niin helpolta ja vaivattomalta matkakumppanilta,luulen että näitä mukavia reissuja tulee olemaan vielä aika monta edessä! Ruotsiin on kyllä niin kiva mennä, juurikin sen helppouden takia.

   Poista
 2. Onpa ihania vanhoja rakennuksia ja ah, mitä loppislöytöjä tuolta tekisikään :) Kiva reissu teillä ollut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä niin kiva, että täytyy lähteä uudestaankin. Täältä päin on todella helppo mennä, oikeastaan ihmettelen miksi ei ole tullut aiemmin käytyä. Loppiksia kyllä tosiaankin riittää näin kesäaikaan ja hinnat ovat myös todella kohtuullisia :)

   Poista
 3. Kiva postaus ja kauniit kuvat. Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista