Tervetuloa mukaan sisustushullun hulluun maailmaan!

Täällä kirjoittelee sopivasti elämää nähnyt kahden, jo aikuisen lapsen äiti sekä luultavasti maailman ihanimman miehen vaimo. Sydäntä lähellä ovat vanhat esineet, -huonekalut ja -rakennukset ja ennen kaikkea sisustaminen ja koti. Lapset asuvat jo omillaan, mutta saman katoan alla asustelee myös kaksi Maine Coon-kissaa, Mauno ja Kerttu. Blogini on oma päiväkirjani jossa seuraillaan meidän perheen touhuja kodin parissa, välillä hiukan matkailua asuntoautolla, kissa veijareiden touhuja ja kommelluksia, sekä kirppishöperön löytöjö ja aarteita.

Elämän aikana on tullut muutettua useampaankin kertaan milloin mistäkin syystä ja tällä kertaa asustelemme vuonna -24 rakennetussa vanhassa navetassa. Ja niinkuin kaikki vanhojen talojen omistajat tietävät, puuhaa riittää talon ja pihan huoltamisessa, puhumattakaan sisustamisessa... se on sellainen ikuisuus projekti...ihana sellainen!lauantai 30. heinäkuuta 2016

VAROITUS, TONTTUJA LIIKKEELLÄ!

Uskokaa tai älkää, mutta näin kesälläkin voi nähdä tonttuja liikkeellä! Enpä ole ennen nähnyt näin paljon näitä punahattuisia veitikoita, mutta nyt sain kunnian tutustua paikkaan missä heitä asustelee kymmeniä...ihania omia persoonia kaikki : )


Tyynelän Tontut sijaitsee rannikolla, seitsemän sillan varrella Kokkolan ja Pietarsaaren välissä Luodon kunnassa. Suosittelen kyllä käymään täällä, jos haluaa nähdä "ihka oikeita" tonttuja ja historia kiinnostaa!! Kaikki on laitettu niin kekseliäästi ja hauskalla tavalla esille, että katselemista ja ihastelemista riittää moneksi tunniksi. Samalla voi hörpätä kahvit ja tehdä antiikkiostoksia tai voitpa vaikka viedä kotiin aivan ihka oman tontunkin : ) Kuvia täältä olisi kymmenittäin, mutta laitan nyt tänne harkitusti muutamia...menkää ensi kesänä itse katsomaan. Nyt paikka sulkee sunnuntaina ovensa ja aukeaa seuraavan kerran jouluksi tottakai.
 Alla olevassa kuvassa on itse Päätonttu-Topi

Tässä rakennuksessa oli kahvio ja myymälä, kuvat sieltä

 Lapsi-tontut yläpedillä : )
Itse ostin muistoksi ihanan tonttukirjan, tätä on kiva katsella vaikka joulun aikaan : )Pihapiirissä on monta vanhaa ihanaa rakennusta, joihin on koottu eri teemoilla olevia pikku museoita. Tässä lelumuseo...


Oli merellistä museota...

...verstasta ym. ym...


...ja jopa oma kappeli. Täällä on pidetty aivan oikeita ristiäisiä ja häitä...

Täällä oli myös ihana kasvihuone...Erilaisia aittoja ja rakennuksia oli todella monta, tontut ovat kyllä aika omavaraisia : )Luulen että lapsetkin jaksavat täällä tutustua hyvin historiaan, täällä viihtyy kyllä kaiken ikäiset! Talon emäntä Eija osasi kertoa hauskoja tarinoita ja jokaisella tontulla on todellakin oma nimi.

Sanoinko oikeasti että laitan vain muutaman kuvan??

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Ei tontuista voi muunlaista tehdäkään : ) Kiitos kommentista, ihana oli paikkakin!

      Poista