Tervetuloa mukaan sisustushullun hulluun maailmaan!

Täällä kirjoittelee sopivasti elämää nähnyt kahden, jo aikuisen lapsen äiti sekä luultavasti maailman ihanimman miehen vaimo. Sydäntä lähellä ovat vanhat esineet, -huonekalut ja -rakennukset ja ennen kaikkea sisustaminen ja koti. Lapset asuvat jo omillaan, mutta saman katoan alla asustelee myös kaksi Maine Coon-kissaa, Mauno ja Kerttu. Blogini on oma päiväkirjani jossa seuraillaan meidän perheen touhuja kodin parissa, välillä hiukan matkailua asuntoautolla, kissa veijareiden touhuja ja kommelluksia, sekä kirppishöperön löytöjö ja aarteita.

Elämän aikana on tullut muutettua useampaankin kertaan milloin mistäkin syystä ja tällä kertaa asustelemme vuonna -24 rakennetussa vanhassa navetassa. Ja niinkuin kaikki vanhojen talojen omistajat tietävät, puuhaa riittää talon ja pihan huoltamisessa, puhumattakaan sisustamisessa... se on sellainen ikuisuus projekti...ihana sellainen!keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

IHAN VAAN ÄKKIÄ

Tulin vielä ihan vaan äkkiä sanomaan, että käykäähän Oulussa Maikkulan Kartanon Antiikkimarkkinoilla, vielä keskiviikon ja torstain klo 20.00 saakka. Pakkohan siellä oli poiketa kun vielä maisemissa olin ja arvatkaa tympikö... unohdin puhelimen kotiin. Ei siinä mitään, en odottanut tärkeitä puheluita... mutta ne valokuvat!!!
Tämän verran kuvia sain kahdesta erittäin hauskasta herrasta jotka olivat näyttämässä miten sitä tehdään kunnon kenkiä ja puukkoja tuppeineen. "Suutari" ehdotti että ota kuvia hänen puhelimellaan niin lähetetään ne sitten minulle, samalla he saivat kuvia itselleen muistoksi. Lupa on saatu, jotta voin kuvat laittaa tänne blogiin näytille. Tässä alkaa olla puukontuppi kohta viittävaille valmiina...Tässä valmistuu kuulema saappaan vaikein ja tympein osa, eli tuota alemmassa kuvassa näkyvää kengän  päällysosaa tässä tehdään.Tämän vaihe on nyhtämistä, puukontupen nahka on ensin pehmitetty vedessä ompelua ja työstöä varten ja nyt sitten 3-4 tuntia siitä poistetaan hieromalla kaikki vesi pois eli kuivataan nahka.Uskomatonta taitoa vaatii niin kenkien kuin puukkojenkin teko, ei voi kuin ihailla käsityöläisten taitoja!!


Kiva tapahtuma, ekaa kertaa ja toivottavasti saadaan ensi kesälle jatkoa : )
Tällä kertaa yritin olla mitään suuria hankintoja tekemättä, kunhan käväisin enemmänkin jutustelemassa tuttujen kauppiaiden kanssa. Mutta purnukka ja pullokokoelmani sai kuitenkin täydennystä jonkin verran ja kyllä sieltä soma pieni vanha nukenpääkin pakkautui mukaan väenvängällä.


Posliinikantinen litran pullo pääsi mukaan joukkoon somaan ja pari vanhaa Riihimäen purnukkaa  paraatipaikalle kaapin päälle. Harmi kun kuvissa ei erotu somat ilmakuplat lasissa, se tekee näistä niin vastustamattoman ihania.Ja kuten huomaatte tai muistatte, keittiönkaappi on muuttunut harmaasta oliivinvihreäksi. Nyt tykkään enemmän, sopii tämän kaapin tyyliin ja on niin herkku väri että! Tapetteja olen mietiskellyt ja paneeleihin kun vilkaisette, niin maalin eri sävyjäkin testailtu. Joten muutosta tulossa tännekin, kuten vähän muuallekin kotiin.Ihana paketti Tampereelta oli saapunut noudettavaksi, Ideahuoneelta jäi vaivaamaan tämä ihana torkkupeitto, mutta onneksi se on tuo postipoika olemassa. Samaan pakettiin tuli vielä JDL:n uusin maalausopaskin, hyviä ideoita täynnä.
Koti on käynyt todella paljon nyt järjestelyä ja muutoksia läpi, lisää tehdään kun ehditään. Näihin palaan taas kunhan ensin vähän reissataan välissä : )
Mukavaa viikonjatkoa... täällä sataa, plääh!

2 kommenttia:

 1. No onpas hieno idea tuollainen suutari- ja puukkoverstas laittaa esille! Tuo on varmasti sitä pikkuhiljaa katoavaa taituruutta.
  Ihanat purkit olet löytänyt ja vanhat nuken päät on aina hyviä löytöjä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsityö taidot ovat aina ihailtavia ja etenkin nämä perinteiset tavat kiehtovat kovasti. Olen itsekin käsityön artesaani ja joskus ommellut käsin kansallispuvun osia, joten kaikki tällainen kiinnostaa kovasti vaikka itse ei enään tulekaan juuri tehtyä mitään ihmmeempiä.

   Poista