Tervetuloa mukaan sisustushullun hulluun maailmaan!

Täällä kirjoittelee sopivasti elämää nähnyt kahden, jo aikuisen lapsen äiti sekä luultavasti maailman ihanimman miehen vaimo. Sydäntä lähellä ovat vanhat esineet, -huonekalut ja -rakennukset ja ennen kaikkea sisustaminen ja koti. Lapset asuvat jo omillaan, mutta saman katoan alla asustelee myös kaksi Maine Coon-kissaa, Mauno ja Kerttu. Blogini on oma päiväkirjani jossa seuraillaan meidän perheen touhuja kodin ja nykyään myös kesäasuntomme parissa, välillä hiukan matkailua asuntoautolla, kissa veijareiden touhuja ja kommelluksia, sekä kirppishöperön löytöjö ja aarteita.

Elämän aikana on tullut muutettua useampaankin kertaan milloin mistäkin syystä ja tällä kertaa asustelemme vuonna -24 rakennetussa vanhassa navetassa, kesäkotimme Vallgårdin ensimmäinen osa on rakennettu 1700-luvun puolella ja viimeisin 1920.

Ja niin kuin kaikki vanhojen talojen omistajat tietävät, puuhaa riittää talon ja pihan huoltamisessa, puhumattakaan sisustamisessa... se on sellainen ikuisuusprojekti...ihana sellainen!







torstai 27. heinäkuuta 2017

KOTONA

Mukava reilun viikon matka takana Ruotsin maalla, kyllä vaan asuntoautoilu on mukavaa!! Jälleen tuli todettua että teimme mitä parhaimman hankinnan viime kesänä kun ostimme meidän "Teuvon". Kun koti kulkee mukana on helppo tehdä reissuja ilman mitään suurempia suunnitelmia, muutoksia reiteille voi tehdä matkan päällä ja pieni seikkailumieli on niin ihanaa : ) Tälläkin matkalla näimme ja koimme mitä mahtavimpia juttuja, mutta palaan niihin vasta seuraavassa postauksessa.

Kotiin paluukin haikeudesta huolimatta oli mukava, tytär oli tullut tällä välin käymään kotona Tampereelta ja postilaatikossa odotti lempilehteni jossa oli tällä kertaa mukana myös meidän kotimme : ) Täytyy sanoa että kyllä ammattilaisen ottamat kuvat ovat hienoja! Hauskaa vain todeta, että koti näin vuosi jutun teon jälkeen on taas muuttunut aikalailla. Moni huonekaluistakaan ei ole enään  meillä ja niin kuin tiedätte, tavarat seilaavat täällä paikasta toiseen vähän väliä.



Näytänpä tässä postauksessa samalla mitä aarteita tuli hankittua tältä reissulta. Ruotsistahan löytyy vanhaa tavaraa pilvinpimein ja hintataso on aivan toista kuin meillä, joten kaikki nämä hankinnat on saatu suht edulliseen hintaan.






 Jälleen yksi posliinikantinen pullo, tällä kertaa 1,5 litrainen.






Varsinaisesti sisustusliikkeitä ei tule kierrettyä, mutta onneksi poikkesin yhdessä. Sieltä löytyi nämä mustat lampunjalat varsin edulliseen hintaan myös ja varjostimet siihen päälle olivat löytö erään antiikkiliikkeen joutokorista, kaksi varjostinta alle kuudella eurolla... ei paha!



Suloinen vanha metallinaulakko hakee vielä paikkaansa, mutta eiköhän se kaittiöstä jonkin kolon  löydä. Tällainen tuli myöhemmin vastaan Piteåssa eräässä vanhassa talossa, siitä lisää myöhemmin.



Nämä vanhat tinavadit ovat myös niin hurmaavia, että en kuuden euron hintaan raaskinut jättää sitä ostamattakaan.



1800-luvun puolelta oleva jakkara oli hankinta Bodenin antiikkiliikkeestä, aivan mahtavia kalusteita olisi ollut tarjolla jos vain olisi ollut millä kuljettaa.
Yhden isomman hankinnan tein kuitenkin Kalixista, sillä se on sen verran lähellä että voin noutaa sohvani työreissulla. Nyt vain jännätään saadaanko soffa mahtumaan portaissa yläkertaan, sen näemme parin viikon päästä kun ennätän käymään Ruotsissa mutkan jälleen.


Koska mies vei kesämattoni oven edestä omiin tarkoituksiinsa, tarvittiin terassille uusi muovikuteesta tehty räsymatto tilalle. Sekin löytyi tältä reissulta, vaihtelun vuoksi halusin vähän pidemmän version.





Ja kukapa uskoisi että joku valitsee kirpparinhyllyn kaikki huonoimman näköiset saviruukut itselleen, nämäkin tuli kuljetettua rajan takaa mukaan ; )



Jos rakastatte vanhaa tavaraa ja mahdollisuus on poiketa kesäaikaan Ruotsissa, niin suosittelen!!! Hintataso on aivan jotain muuta kuin meillä, myös antiikkiliikkeissä... saatikka sitten ne lukuisat pihakirppikset mistä voit tehdä löytöjä todella edullisesti. Kiertely vaatii tietenkin hiukan aikaa ja kärsivällisyyttä etenkin siipalta mikäli hän toimii kuskina. Muutamia u-käännöksiä tuli tehtyä kun loppis-kyltit yllätti maantien laidassa : ) Kaikkia ei sentään kierretty, jopa minä väsyin välillä... uskotteko??

8 kommenttia:

  1. Hei Joanna,
    Onnittelut artikkelista. Talosi on ihastuttava ja työ, johon laitat sen, ansaitsee tulla esittelemään lehteä.
    Iso hali
    Giac

    VastaaPoista
  2. Ihana juttu oli teidän kodista lehdessä, juuri äsken tuli postissa. Ja on teillä tainnut olla ihana reissu naapurimaassa!
    Tosi kaunis tuo pikkuinen metallinaulakko, minulla hiukan samantapainen, ei esillä tällä hetkellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ammatti-ihmiset osaavat ottaa niin kauniita kuvia, ihan itsekin ihmettelee että meidän kotiko se siinä on ; )
      Meidän matka oli kyllä taas niin mukava, kiva nähdä vähän naapurienkin elämää ja maisemia välillä.

      Poista
  3. Ihania kuvia♥ Kivoja tuollaiset kesäreissut ja Voi mitä aarteita olitkaan löytänyt...Niin kauniita esineitä!! Mukavaa heinäkuun loppua:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi että loma ja kesäkin käy lyhyeksi, ei millään ehdi tehdä kaikkea mitä haluaisi... tällaiset reissut ovat niin mukavia! Mukavaa kuun loppua sinullekin! : )

      Poista
  4. Mainiot kuvat kodistanne. Kun näin ekan sivun, olin hetken aikaa ikään kuin ihmeissäni; olen nähnyt nuo linnut jossain 😄 Ne on niin ihanat... Ihana koti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se olikin hauska kuva, kyllä ammattilaisten ottamana kaikki näyttää niin hyvälle... omakin koti näyttää aivan sisustuslehden kodeilta ; )

      Poista