Tervetuloa mukaan sisustushullun hulluun maailmaan!

Täällä kirjoittelee sopivasti elämää nähnyt kahden, jo aikuisen lapsen äiti sekä luultavasti maailman ihanimman miehen vaimo. Sydäntä lähellä ovat vanhat esineet, -huonekalut ja -rakennukset ja ennen kaikkea sisustaminen ja koti. Lapset asuvat jo omillaan, mutta saman katoan alla asustelee myös kaksi Maine Coon-kissaa, Mauno ja Kerttu. Blogini on oma päiväkirjani jossa seuraillaan meidän perheen touhuja kodin ja nykyään myös kesäasuntomme parissa, välillä hiukan matkailua asuntoautolla, kissa veijareiden touhuja ja kommelluksia, sekä kirppishöperön löytöjö ja aarteita.

Elämän aikana on tullut muutettua useampaankin kertaan milloin mistäkin syystä ja tällä kertaa asustelemme vuonna -24 rakennetussa vanhassa navetassa, kesäkotimme Vallgårdin ensimmäinen osa on rakennettu 1700-luvun puolella ja viimeisin 1920.

Ja niin kuin kaikki vanhojen talojen omistajat tietävät, puuhaa riittää talon ja pihan huoltamisessa, puhumattakaan sisustamisessa... se on sellainen ikuisuusprojekti...ihana sellainen!keskiviikko 25. toukokuuta 2016

KOTI ON MUUTOSTEN JA MYLLERRYSTEN ALLA

Joskus tulee aika että tekee mieli myllertää vähän kaikkia paikkoja kotona uuteen uskoon, jossain kohin enemmän ja jossain vähemmän. Sitten tulee mukaan epätoivon tunteet, kun päässä alkaa surisemaan ja paukkumaan kun mikään ei oikein tunnu asettuvan paikoilleen. Näin tapahtuu silloin, kun alkaa vain kokeilemaan eri vaihtoehtoja eikä tee ennalta suunnitelmia. Mukavaa, mutta tällaiselle malttamattomalle välillä myös rasittavaa...kaiken kun pitäisi olla kohdillaan just heti nyt!
Sohva asiaa päässäni pyörittelen ja sovittelen, mutta mitään en tee kyllä sen suhteen ennenkuin olen varma. Tunnen jo itseni, saatan katua tekosiani heti samantien...joten jäitä hattuun. Poistin nyt kokonaan pellavakankaat sohvan päältä ja totuttelen punaiseen maailmaan, jostain syystä sekin alkoi yhtäkkiä näyttämään ihan kivalta kun laitoin räsymaton lattian ja sohvan väliin sekä kokeilin valkoista pöytää tumman tilalle. Huoh...
 Mikä taulu, mikä pöytä, mikä mikä ja mikä???


Tein päätöksen, haen Raahesta sohvaan kuuluvat nojatuolitkin jotka jäi ostamatta kun luulin niin varmasti että en niitä halua. Nyt sitten haluankin, pikainen mielenmuutos...olen niin NAINEN!!

Vähän kaikenlaista muutakin pientä näpläystä eri puolella taloa on tapahtunut, niin pientä että tuskin te edes sitä huomaisitte. Mutta kuvia sieltä missä olen tavaroiden paikkoja vaihdellut, osan laittanut pois ja jotain kaivellut esiin.

Yläkerran aulahuoneessa tavaroiden jäsentelyä taas hiukan rauhallisempaan suuntaan...


Pari maalauskohdetta olisi harkinnassa, mutta vasta todellakin harkinnassa. Niihin palaan jos jotain tapahtuu.

Vierashuoneessa vaihtui peili ja kannoin uuden tuolin olkkarista tänne, se kun alkoi näyttämään niin pieneltä sohvan rinnalla. Jos kerran tuon kaksi nojatuolia sohvan kaveriksi, niin tämä joutaa kyllä olemaan vierashuoneessakin....
 JDL:n verhot ripustin tänne ikkunaan, on ne kyllä niin suloiset!Mauno on taas ollut mukana kaikessa touhussa, välillä täytyy jo huilia : )Tällaisin keskiviikko terveisin tällä kertaa, jatkan pähkäilyä ; )

8 kommenttia:

 1. Minusta tuo sohva on sellaisenaan ihanan raikas näin kesällä. Tykkään! Mutta koska olen nainen, minäkin pohtisin ja kokeilisin :) .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä...pohditaan ja vielä kerran pohditaan :)

   Poista
 2. Mummeli Keski-Suomesta26. toukokuuta 2016 klo 7.01

  Jos minulta kysyttäisiin niin tuo sohva sopii nyt täydellisesti tuohon värimaailmaan. Kaikin puolin kotinne sitä, mistä itsekin tykkään.

  Bongailen usein kuvista juttuja, joita itseltänikin löytyy. Näissä kuvissa niitä on tuo Singer ja saman tyylinen kirjoituskone (Imperial-merkkinen). Vierashuoneen tapetti on ihana!

  Ihanaa kesää sinne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nätti on noinkin, siinäpä se :) Luulen että kuitenkin tulee ainakin jossain veiheessa muuttumaan, mutta nyt en tiedä enkä ole varma itsekään. Jännittää jo aivan itseänikin!!
   Kiitos kivasta kommentista, meillä taitaa siis olla sama maku sisustamisen suhteen.
   Tykkään vierashuoneen tapetista, vaikka joskus jopa sitäkin mietin josko olisi sittenkin vaaleampi. Olen aivan mahdoton!!

   Poista
 3. Jokohan mä sulle kommentinkin saisin, vähän on tökkinyt joihinkin blogeihin...
  Ihana sohva ja parenee vaan kun saat tuolitkin! Ja pikkuisen mä veikkaan, että kyllä sä ne vielä päälystätkin, mutta onneks ei ole kiirettä. Tuo puuosien väri on ihana, sama mihin systeri on ihastunut, joten tiedän hyvin miltä näyttää livenä.

  Mjauuuu...karva-apulaisille ☺♥

  VastaaPoista
 4. Saas nähdä miten nojatuolit ja sohva asettuvat taloksi. Olen luultavasti samaa mieltä, kyllä niihin verhous muuttuu...mutta kun tuo mieli on vähän yhtä vaihtelevainen kuin eräällä toisellakin henkilöllä ;)
  Karvakuonot kiittää, kaikessa ovat mukana minkä ehtii. Aivan ihme rotu tämä maine coon :)

  VastaaPoista
 5. Ihana sohva! Ja tuo mustapohjainen tapetti on niin herkku :) Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sohva on kiva, ei ole tullut missään vastaan samanlaista. Vielä tulen verhoilemaan sen, löysin todella ihanan kankaan netin kautta.
   Mukavaa sunnuntai iltaa!

   Poista